reklama
D
Deleted member 134305
Gość
AIM tez mi sie robia siniaki po byle uderzeniu, mialam taki zabieg kilka razy endermologia, po tym faktycznie mega siniaki sa, ale szału tez nie bylo, na moj cellulit nic nie działa, po ciazy rozwazam ostrzykiwanie tego, moze jakas substancja chemiczna to dziadostwo rozpusci :/
Morela ja tam w sumie duzo rzeczy nie potrzebuje, kołyske, wanienke, ciuszki, butelki i srodki czystosci tak naprawde pojade raz i hutrem to kupie, mebelki to i tak musimy zamowic w sklepie, ale to dopiero w czerwcu..
Lilith Ty masz termin ponad miesiac wczesniej niz ja licze ze uda mi sie dotrzymac do lipca ciaze, Matik rowno miesiac przed terminem sie urodził, teraz o tyle lepiej, ze wiem ze mam taka chorobe i moge to jakos kontrolowac
Co do poduszeczki to niby nie jest polecane, ale my mielismy taka płaska, bo młody ulewał, zawsze to lepiej jak ta głowka jest ciutke wyzej zeby sie nie zakrztusił.
Dziewczyny mam takie pytanie o materacyk, otoz kiedys czytałam, ze kazde dziecko powinno miec swoj wlasny nowy materacyk, ja po młodym mam taki dosc porzadny z Janpol, zastanawiam sie czy go wymieniac i kupowac nowy, czy tylko jak przepiore poszewke to wystarczy? Nie był w sumie tani i szkoda mi go wywalic, ale tez glupio oszczedzac jakby to faktycznie moglo zle wypłynac na kregosłup...
Morela ja tam w sumie duzo rzeczy nie potrzebuje, kołyske, wanienke, ciuszki, butelki i srodki czystosci tak naprawde pojade raz i hutrem to kupie, mebelki to i tak musimy zamowic w sklepie, ale to dopiero w czerwcu..
Lilith Ty masz termin ponad miesiac wczesniej niz ja licze ze uda mi sie dotrzymac do lipca ciaze, Matik rowno miesiac przed terminem sie urodził, teraz o tyle lepiej, ze wiem ze mam taka chorobe i moge to jakos kontrolowac
Co do poduszeczki to niby nie jest polecane, ale my mielismy taka płaska, bo młody ulewał, zawsze to lepiej jak ta głowka jest ciutke wyzej zeby sie nie zakrztusił.
Dziewczyny mam takie pytanie o materacyk, otoz kiedys czytałam, ze kazde dziecko powinno miec swoj wlasny nowy materacyk, ja po młodym mam taki dosc porzadny z Janpol, zastanawiam sie czy go wymieniac i kupowac nowy, czy tylko jak przepiore poszewke to wystarczy? Nie był w sumie tani i szkoda mi go wywalic, ale tez glupio oszczedzac jakby to faktycznie moglo zle wypłynac na kregosłup...
Lilith - ja teraz urzeduje w mini mieszkanku (wiecznie wymieniamy rzeczy jesienno-zimowe na wiosenno -letnie zwozac pudła do babci [emoji6]), także do maja muszę poczekać - wówczas będę lokowala wszystko u siebie (nie chce dodatkowo zagracac babci).
Truskawka moglabys napisac jakiego typu dolegliwosc i Ciebie zdiagnozowano? Moja coreczka tez sie urodzila miesiac przed terminem, ale niestety nie wiadomo z jakiego powodu (odeszly wody).AIM tez mi sie robia siniaki po byle uderzeniu, mialam taki zabieg kilka razy endermologia, po tym faktycznie mega siniaki sa, ale szału tez nie bylo, na moj cellulit nic nie działa, po ciazy rozwazam ostrzykiwanie tego, moze jakas substancja chemiczna to dziadostwo rozpusci :/
D
Deleted member 134305
Gość
Truskawka moglabys napisac jakiego typu dolegliwosc i Ciebie zdiagnozowano? Moja coreczka tez sie urodzila miesiac przed terminem, ale niestety nie wiadomo z jakiego powodu (odeszly wody).
U mnie to była gestoza, czyli bardzo wysokie cisnienie, białkomocz i duzy obrzek, w skrocie gdyby nie rozwiązano ciazy pilnie to oboje bysmy nie przezyli. Niestety to dziadostwo lubi sie potwarzac i nie specjalnie jest na to jakies lekarstwo, w zasadzie jesli jest tak zle jak było u mnie to jedynym rozwiązaniem jest po prostu zakonczenie ciazy niezaleznie od tego ktory to tydzien, inaczej niestety kobieta nie przezyje. Teraz sie modle tylko aby nie miec tego za wczesnie, z synkiem to był 35 tc, wiec w sumie nic takiego mu nie dolegało, tylko urodził sie bardzo mały, bo lozysko juz było niewydolne.
Truskawka wspolczuje, mialas ciezkie przezycia, dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo. Teraz sobie przypomnialam, ze pisalas juz o tym na glownym watku. Mam nadzieje ze w tej ciazy nie bedziesz tego przechodzic.U mnie to była gestoza, czyli bardzo wysokie cisnienie, białkomocz i duzy obrzek, w skrocie gdyby nie rozwiązano ciazy pilnie to oboje bysmy nie przezyli. Niestety to dziadostwo lubi sie potwarzac i nie specjalnie jest na to jakies lekarstwo, w zasadzie jesli jest tak zle jak było u mnie to jedynym rozwiązaniem jest po prostu zakonczenie ciazy niezaleznie od tego ktory to tydzien, inaczej niestety kobieta nie przezyje. Teraz sie modle tylko aby nie miec tego za wczesnie, z synkiem to był 35 tc, wiec w sumie nic takiego mu nie dolegało, tylko urodził sie bardzo mały, bo lozysko juz było niewydolne.
Morela_87
Fanka BB :)
Ja po prostu jestem z tych panikar co wolą mieć wszytko przygotowane wcześniej. Jak się z kimś umawiam to też jestem szybciej a poza tym pomimo tego, że to moja druga ciąża to mam z tych zakupów niesamowitą przyjemnośćAIM tez mi sie robia siniaki po byle uderzeniu, mialam taki zabieg kilka razy endermologia, po tym faktycznie mega siniaki sa, ale szału tez nie bylo, na moj cellulit nic nie działa, po ciazy rozwazam ostrzykiwanie tego, moze jakas substancja chemiczna to dziadostwo rozpusci :/
Truskawka tez mamy bardzo dobry materac, Dex go używał 6m i nie wymienię, uważam że nie ma sensu.
Aga my mamy łóżko King z chowakiem. Podnosisz i tam mam ciuchy zamienne. Ładuje w torby i odkurzaczem odciagam powietrze, duuuzo więcej się mieści. Tak samo przechowuje dla małej poscielki po Dexterku, wszelkie dokumenty tam mam i rzeczy, które muszabyc pod ręką ale rzadziej.
Teraz myślę, żeby wynająć jakiś ten mini mini magazynek na bierznie, jak radzilas i jakieś drobnostki.
My stałe przed przeprowadzka do tego..
Truskawka, klina, tez miałam Przy obu i teraz już jest na liście.
Morela mnie abrdzo cieszy, że mogę kupić to czy tamto ale tak szczerze, wolałabym juz niedługo mieć większość, przynajmniej tych najdrozszyvh rzeczy a potem cieszyć się i jak Pola pisała, chuchac i dmuchać by mała nie zechciala wyjść wcześniej.
Aga my mamy łóżko King z chowakiem. Podnosisz i tam mam ciuchy zamienne. Ładuje w torby i odkurzaczem odciagam powietrze, duuuzo więcej się mieści. Tak samo przechowuje dla małej poscielki po Dexterku, wszelkie dokumenty tam mam i rzeczy, które muszabyc pod ręką ale rzadziej.
Teraz myślę, żeby wynająć jakiś ten mini mini magazynek na bierznie, jak radzilas i jakieś drobnostki.
My stałe przed przeprowadzka do tego..
Truskawka, klina, tez miałam Przy obu i teraz już jest na liście.
Morela mnie abrdzo cieszy, że mogę kupić to czy tamto ale tak szczerze, wolałabym juz niedługo mieć większość, przynajmniej tych najdrozszyvh rzeczy a potem cieszyć się i jak Pola pisała, chuchac i dmuchać by mała nie zechciala wyjść wcześniej.
reklama