reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Ostatnia edycja:
Na ślub cywilny jak najbardziej te bym rozważyła, do tego jakiś żakiecik, fajne buty i dodatki. Moja koleżanka brała cywilny w ciąży i miała coś podobnego ale w kolorze granatowym i wyglądało to super:
Happy mum - Broadway pudre dress
Happy mum - Milady pudre dress
Happy mum - Sorbet pudre dress

Aż żałuję że nie mam pretekstu, żeby sobie którąś kupić :p

no ładne są brałam je pod uwagę tylko że do takiej sukienki to trzeba obcasy a ja boję się ze mi nogi spuchną i będą wyglądać jak balerony:-D najbardziej podobają mi się sukienki ASOS z kolekcji maternity ;-)

no to już mam mętlik w głowie pewnie wyjdzie jak zawsze na ostatnią chwile kupie coś co mi się nie będzie podobało ale coś nałożyć muszę :-)

ja tak jak dziewczyny, wolę proste i eleganckie, zwłaszcza na cywilny. tamta jest za bardzo "balowa" jak dla mnie.

Mój gust podobny jak dziewczyn, najbardziej podoba mi sie ta druga sukienka jaką Thriade zalinkowała.
Nie każdy puchnie w ciąży. Nie mozesz jednak też tego wykluczyć. Myśle jednak, że w razie co jakieś balerinki w zastępstwie możesz mieć przy sobie. Powinny też fajnie wyglądać.

Dziewczyny gruszka czy aspirator np Frida? Które polecacie? Właśnie próbuje coś kupić ale strasznie się pogubilam co lepsze...:'(

Michasia frida na pewno lepiej odciągniesz wydzielinę niz gruszka. My teraz kupiliśmy elektryczny aspirator na baterie, bo Hania jak była chora to naprawdę czesto trzeba było odciągać, maz tego nie robi bo sie brzydzi, a ja kolejny raz złapałam od niej infekcje-co wiadomo w ciazy nie wskazane, ale niestety wciągasz te bakterie. Za elektryczny płaciliśmy ok 70 zł+kw. Ja jestem z niego zadowolona.

Myślisz ze z elektrycznym łatwiej pojedzie...bo może też kupie...wiesz ja nie chce zrobić dziecku krzywdy,taka mam schize...

reklama
Dziewczyny gruszka czy aspirator np Frida? Które polecacie? Właśnie próbuje coś kupić ale strasznie się pogubilam co lepsze...:'(
No na pewno gruszki już coraz rzadziej są kupowane, miałam taki caly zestaw z TT i tam gruszka było, to przy "ciągnących" gilach córci nie było szans żeby coś wyciągnąć. Lekarka kazała kupić aspirator, broniłam się rękami i nogami bo to nie jest najprzyjemniejsza rzecz na świecie. My kupiliśmy aspirator "sopelek" taki był w aptece akurat dostępny i bez problemu można było ładnie oczyścić nosek. Co do elektronicznych się nie wypowiem bo nie uzywałam

Do góry