reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Któraś już pisała w głównym wątku - obecnie jest na FB i w gazetce H&M kupon na -20% na zakupy z działu dziecięcego. Ja też dostałam kupon za zapisanie się do newslettera, na jedną rzecz -25% (zapomniałam napisać wcześniej - ale to chyba dalej obowiązuje). Oba kupony do wykorzystania z tego co wiem w sklepie stacjonarnym. Idę za chwilę na łowy :) Zakochalam się w tym:
Kombinezon z dzianiny dresowej | H&M
Wydaje mi się, że taki dresikowy kombinezonik na wczesną jesień będzie w sam raz a po rabacie jak coś to cena nie taka straszna :>

A co do materacy i ochraniaczy - czy taki materac "oddycha" jak jest na nim taki ochraniacz? On przepuszcza powietrze? Bo ja jednak wezmę chyba materac z pianki wysokoelastycznej, jego można moczyc normalnie, płukać wodą więc chyba zrezygnuję z ochraniacza...

no ja też planuje jutro do H&M wpaść głównie ze względu na ten rabat :-) ale u nas w białej słabo zaopatrzony ten dział i kilka rzeczy zamówię online............ dzisiaj jestem w domu i tak popatrzyłam co mam z ciuszków wszystko spisałam popatrzyłam kolorystycznie co do czego będzie pasować żeby nie nakupić wszystkiego bez sensu zamówiłam jeszcze na allegro 3x śpioszki i pajacyk bo w sklepach to głownie same bodziaki i półśpiochy no na razie wydałam 270zł i z ciuszków oprócz sweterka czy bluzy to chyba już mam wszystko stosowałam się do zasady z neta po 5-6 sztuk każdego rodzaju ubranek jak u was wyglądają zakupy ciuszkowe ile wydałyście lub planujecie wydać ??? jeszcze mam zamiar kupić coś takiego extra coś ala sukienka z leginsami tylko to już w rozmiarze 62-68 :-)

Thriade - super jest ten dresikowy kombinezon!
Sama bym go zamówiła, tylko jaki rozmiar będzie miała moja mała na jesień.. o to jest pytanie :-)

no ja też planuje jutro do H&M wpaść głównie ze względu na ten rabat :-) ale u nas w białej słabo zaopatrzony ten dział i kilka rzeczy zamówię online............ dzisiaj jestem w domu i tak popatrzyłam co mam z ciuszków wszystko spisałam popatrzyłam kolorystycznie co do czego będzie pasować żeby nie nakupić wszystkiego bez sensu zamówiłam jeszcze na allegro 3x śpioszki i pajacyk bo w sklepach to głownie same bodziaki i półśpiochy no na razie wydałam 270zł i z ciuszków oprócz sweterka czy bluzy to chyba już mam wszystko stosowałam się do zasady z neta po 5-6 sztuk każdego rodzaju ubranek jak u was wyglądają zakupy ciuszkowe ile wydałyście lub planujecie wydać ??? jeszcze mam zamiar kupić coś takiego extra coś ala sukienka z leginsami tylko to już w rozmiarze 62-68 :-)

Ja nie zastosowałam żadnej zasady, tylko kupowałam to co mi się podobało :-)
Teraz mam pełno ciuchów, bardzo dużo od brata i siostrry no i plus to co ja nakupowałam..
Cenowo chyba wydałam dużo za dużo.. :)

Ja nie zastosowałam żadnej zasady, tylko kupowałam to co mi się podobało :-)
Teraz mam pełno ciuchów, bardzo dużo od brata i siostrry no i plus to co ja nakupowałam..
Cenowo chyba wydałam dużo za dużo.. :)

hehe no tak mi też się dużo rzeczy podoba ale staram się jakoś rozsądek zachować szczególnie zakupy online jak coś mi się spodoba to nie kupuje od razu tylko daję sobie parę dni na przemyślenie i zazwyczaj już nie wydaje mi sie to takie niezbędne ;-) a co do zasady 5-6 sztuk to tylko mi chodzi o te pierwsze rzeczy w rozmiarze 56 bo z tych chyba maleństwo wyrośnie najszybciej ............

ja nie mam żadnych ubranek w rozmiarze 56, najwyżej będzie miał mały trochę luzu (; po prostu szkoda mi było pieniędzy na coś, z czego za chwilę wyrośnie. a tak to nawet nie umiem policzyć ile czego mamy, jakoś tak co się spodobało i było przecenione, to braliśmy (; najwyżej drugi potomek pochodzi, jak teraz się nie przyda :D

U mniie jest ten plus, że w sumie te maluśkie z których Majka zaraz wyrośnie to dostałam większość używanych więc te co pokupowałam to jest juz na 62/68 a nawet 74 ;)

ja myślę że moja mała duża nie będzie i tak sobie przeglądam lokalną prasę tam publikują zdj. noworodków co tydzień i naprawdę rzadko kiedy dziecko ma więcej niż 56cm przeważnie 52/54 a nawet i 49 no zobaczymy jak to będzie staram się kupować trochę 56 trochę 62 .................

na 56 mam 4 x body
3x półśpiochy
1x kaftanik
no i zamówiłam dziś 3 śpiochy i 1 pajac ale jeszcze za to nie zapłaciłam wiec mogę maila wysłać żeby 2sztuki były 56 a reszta 62 tak więc chyba nie mam tego dużo na start.........???

Ostatnia edycja:
reklama
Thriade - super jest ten dresikowy kombinezon!
Sama bym go zamówiła, tylko jaki rozmiar będzie miała moja mała na jesień.. o to jest pytanie :-)
Ja go chciałam 68, ale było w sklepie tylko 74 i nie wzięłam.. kurczę teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, ale ja go nie chcę na zimę tylko właściwie w miarę od razu chciałam go używać w takie chłodniejsze dni (np. ten lipiec był dość chłodny z tego co pamiętam - ciągle lało).
Kupiłam kilka rzeczy (jakieś body, czapeczki itp.) natomiast kurcze u nas też wybór średni... A byłam w takim dość dużym H&M. Ostatnio byłam w innej galerii i było jeszcze mniej rzeczy. W sklepie online jest niby teraz darmowa dostawa, ale kurde jednak ten rabat -20% to jest lepsza opcja. Acha i co mnie wkurzyło to praktycznie nie ma body z krótkim rękawem zapinanych kopertowo - były tylko w zestawie z długim :/ chciałam też kupić pół śpiochy ale były nierozpinane na nogawkach ehh....

Przyszły do mnie dwa staniki z UK dla karmiących Panache Sophie:
sophie_support-blk-crop.jpg
panache-sophie.jpg

Leżą tak sobie, ale przy moim biuście nie spodziewałam się, że stanik bez fiszbin może leżeć lepiej :/

Załączniki

• sophie_support-blk-crop.jpg
    sophie_support-blk-crop.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 43
  • panache-sophie.jpg
    panache-sophie.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Do góry