reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Mój starszy urodzony 31 lipca 3800g nosił kombinezony ciepłe zimowe 62, 68 i 74, młodszy urodzony 10 czerwca 4300g nosił 74 i uwaga już w grudniu 80. Także różnie to bywa;) Warto zaopatrzyć się w więcej na wszelki wypadek:) Ja jak nie dostałem to kupiłam używane na allegro i jeszcze planuję je sprzedać, jak już nowy maluch z nich wyrośnie.

reklama
Spoko tekst, choć moim zdaniem fajnie mieć trochę ciuszków 56, a jestem mamą sporych urodzeniowo chłopców. I myślę, że nawet 6-8 kompetów ubranek wystarczy, a nie jestem maniaczką prania:) Polecę Wam za to przestawić się na pranie ubrań całej rodziny w proszku dla maluchów, znacznie ułatwia to sprawę;) U nas doszło do tego, że mam zamiar już zawsze w takich prać, bo w końcu są "zdrowsze" :)

Ja kupiłam w biedronce mleczko Lovela, bo było w promocji, a sobie postoi do prania dzidziusiowego, jeszcze dokupię bliżej końca jakiś inny :)
I na promocji allegro kupiłam pampersy białe,niby zestaw na pierwszy miesiąc - paczka newbornów i 2 paki 2-jek, też jeść nie chcą, a mamy gdzie trzymać :p i taniej wyszły, bo wczoraj w stokrotce też widziałam sporą promocję ale na zielone pampers :)

Doszły też wczorajsze ciuszki z 5.10.15 :p mąż jak zobaczył bodziaki w rozmiarze 56 to powiedział, że chyba przez pół roku nie ubierze dziecka, żeby mu nie urwać jakiejś części ciała :-D:-D:-D

Ewcia my też tak robimy, że pierzemy z naszymi w Białym Jeleniu.
Polecam Wam stronę Sroka o.... , gdzie są analizy skłądów kosmetyków dla dzieci. Ja dużo skorzystałam. Okazało się, że czasami najtańsze równa się najlepsze.

Ja zdecydowanie kupiłabym kombinezon na 68cm. My mieliśmy 2 sztuki na 68 i mały b. długo w nich chodził. Początkowo się w nich topił. Późną zimą/wczesną wiosną dopiero przeszliśmy na 74 a mój syn jest dosyć wysoki.

Znam stronę sroki i bardzo często zaglądam :))) Wiele cennych porad, a można się zadziwić, najbardziej mnie przeraziły chyba chusteczki do pupy :szok:

reklama
Do góry