reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja na zime tak 74 licze predzej... Bo jeszcze cos pod to trzeba zalozyc (na cebulke :)) no i moj Lukasz 192... Nie zapowiada sie, zeby synus byl niskiego wzrostu ;) Chociaz w 12w4d mial 6.8cm ;)

no, koleżanka też teraz zakłada 74 :) tak jakoś w grudniu już zaczęła, chociażby kombinezon z misia, bo pod spodem też się ciuchy muszą mieścić. no ale portasy czy koszulki to można mniejsze.

reklama
no, koleżanka też teraz zakłada 74 :) tak jakoś w grudniu już zaczęła, chociażby kombinezon z misia, bo pod spodem też się ciuchy muszą mieścić. no ale portasy czy koszulki to można mniejsze.
No zgadza sie, ale koszulki to sie z jesieni jeszcze bedzie miec a te wszystkie pajace-misiaki na 74 trza kupowac w takim razie :) Bo ja sie nad kombinezonem zimowym przez chwile zastanawialam jak zobaczylam ceny teraz jakie sa i z jakich przecenione.

No zgadza sie, ale koszulki to sie z jesieni jeszcze bedzie miec a te wszystkie pajace-misiaki na 74 trza kupowac w takim razie :) Bo ja sie nad kombinezonem zimowym przez chwile zastanawialam jak zobaczylam ceny teraz jakie sa i z jakich przecenione.

ja bym chciała taki kombinezon/pajac z misia, ciepły, ale kurcze akurat nigdzie nie ma /: w endo były świetne i kupiłam córce koleżanki w prezencie, ale potem wymiotło. teraz moda na mini kombinezony (wyglądające jak takie dla dorosłych), a to mi się nie podoba.

Czapki z endo sa boskie! Ale pojecia nie mam jaki rozmiar kupic....

Sliczne te rzeczy :D Blacksilk czujne oko moda wszystko widzi ;) hihihi a tak serio... To wstyd mi, ze ja jeszcze nic nie kupilam a Wy takie mega duze zakupy macie juz porobione... Oj bede musiala w weekend nadrabiac ;) Moj Lukasz uwaza, ze wystarczy, ze raz pojedziemy do smyka i kupimy wszystko podczas jednej wizyty w sklepie.

to zależy jakie dziecko urodzisz, Mati miał rozmiar główki 34 jak sie urodził (to jest ta wieksza opcja) a od koleżanki córeczka 28 cm a ważyła 270 g. Ja niektórych czapek już nie włozyłam bo za małe:-p
Wlasnie ja tez sie zastanawiam jaki rozmiar zima synus bedzie nosil... Bo w smyku takie ladne swiateczne pajace teraz sa i bodziaki i dresiaki i tanioooo bo wiosna idzie a to w balwany ;)

Fajne zakupy dziewczyny robicie :) Ja chyba z nexta pozamawiam bodziaki i pajace :) i czapeczki! :D gdybym ja jeszcze wiedziala ile sztuk czego trzeba kupic w jakim rozmiarze :(
Musisz mieć conajmniej po min. 4 zmiany ubrań na jeden dzień, policz że codziennie prać nie będziesz, wiec wiesz z 10 bodziaków z jednego rozmiaru wg. mnie minimum
no jutro pojadę na zakupy, to wejdę do tych sklepów... taki mam wielki już brzuch... z Wiki w 17 tc jeszcze w ogóle nie miałam.... ehhhh

AAA, dziewczyny, pamietajcie, że bluzy z kapturem są kiepskie dla leżących dzieci.... bo co z kaputrem zrobić??
no ja teraz też stanowczo mam za duży brzuch z Matim był malutki w tym czasie...

Ja wam napiszę, że moje dziecko urodziło sie i miało 54 cm. Wkładałam mu 56cm ok 2- 3 tygodnie, potem 62cmmm. Nie lubiłam jak miało podkurczone nóżki np w śpioszkach, wolałam luźniejsze.
Generalnie
0-3 m-ce 56 i 62 cm ok do pażdziernika
3-6 m-cy 68 cm do stycznia
6-9 m-cy 74 cm do kwietnia itd.
wymiary mogą sie lekko różnić ale to zależy od dziecka
kombinezon zimowy też bym chyba 74 kupiła

Ja mam taki fajny polarowy kombinezon chyba rozm. 3-6 tu Mati go ma w październiku miał ok 4,5 m-ca - ten kombinezon byłsuper na jesień
Jedyny minus to kolor, ale zwróćcie uwagę jak będziecie kupować kombinezon na pierwszą zimę, zeby był rozpinany aż do nóżek w dwóch stron a nie do kroku, bo będziecie miały problem z ubieraniem
DSC06893.jpg

Załączniki

• DSC06893.jpg
    DSC06893.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 54
A moi nosili bluzy z kapturem już od 3 miesiąca i wtedy też głównie spędzali czas na brzuchu:) ale to były dosyć cienkie bluzy, a na spacer kaptur w sam raz:) W ogóle pisałam już Wam, że kombinezony to mieć warto także w rozmiarze przynajmniej 68, bo w listopadzie grudniu potrafii być mega zimno.

Monia - moi nosili body z długim rękawem plus bezuciskowe gatki jakoś jak skończyli 2 miesiące:) Podpowiedziałabym Ci rozmiar czapek, ale mam wszystko w piwnicy. Kupowała rozmiar chyba 0-3 z h&m i były w sam raz, ale trochę większy też warto mieć. Jak kupiłam czapki w ciemno przez net to za małe:p

Tu mój starszy 2 miesiące w bluzie z kapturem;)
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 41
reklama
mi się wydaje że na zimę 74 rozmiar może już być mały ( ja liczę od grudnia do marca) a lepiej mieć większy niż później pod koniec zimy kupować drugi.. ja do szpitala kupiłam r 62 ( syn z grudnia) a w styczniu ciężko było mi go ubrać :) i kupiłam drugi.. tylko że noworodek szybciej rośnie

Do góry