reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja dostałam w szpitalu dady i Pampers care w paczce i w dada wyciek boczny za każdym razem. W pampersie zdarzają się wycieki ale raz na 15-20 pampersow. Ja kupuje dwójki po ok 49-51gr. Czaje tylko promocje

reklama
My kupujemy dady 2 i jestem z nich zadowolona, wydaje mi się że to czy wycieka z pieluchy czy nie jest kwestią jej założenia. Nam wyciekło raz z zielonych pampersów bo nie dość dobrze wyciągnęłam te "falbanki" przy nóżkach. Wolę dady bo nie zawierają aż tyle środków chemicznych co pampersy, a super hiper chłonność nie jest nam potrzebna bo i tak zdarza się zmieniać pieluchę kilka razy na godzinę.

Ja też używam pampers premium care 1 nie mam porównania bo cały czas te kupujemy przeciek zdarzył się może raz czy dwa jeśli chodzi o kupę....

my używamy Bella Happy 2, wycieki się nam zdarzyły ze 2 razy (siuśków, kupy nigdy), jestem z nich mega zadowolona. są mięciutkie, nie odparzają małego, nie ma żadnych uczuleń. no i nie ma w nich chemii. super :)

mamy jeszcze w zanadrzu tojourus dry lock, wzięliśmy na przetestowanie, bo były w Lidlu w super cenie.

A właśnie kiedy przeszłyście na rozmiar 2? Bo my cały czas w 1 gonimy (wiadomo, mała nie ma jeszcze dwóch tygodni skończonych), ale zastanawiam się, czy po tych Dadach, która właśnie otwarłam kupić już rozmiar 2? 1 są w tym momencie idealne.

W ogóle apropos wyprawki to dostałam super ciuszki (sukieneczki, tuniki, leginsy) od cioci z Paryża i kurde przez tę pogodę to mi żal, bo pewnie części nie ubierzemy w ogóle bo za ciepło i nie wiem czy mała nie wyrośnie :( Rozmiar niby u nich jest 0-3m, na niektórych jest napisane 59cm, więc to już już moim zdaniem.

A właśnie kiedy przeszłyście na rozmiar 2? Bo my cały czas w 1 gonimy (wiadomo, mała nie ma jeszcze dwóch tygodni skończonych), ale zastanawiam się, czy po tych Dadach, która właśnie otwarłam kupić już rozmiar 2? 1 są w tym momencie idealne.

myśmy na 2 przeszli z tydzień temu, może półtora. można było jeszcze poczekać niby, bo mały teraz waży 4600, a 1 są 2-5 kg (te z Bella Happy), a 2 to 3-6 kg.

My nadal na w 1 i chyba jeszcze trochę w 1 zostaniemy. Mała jest naprawdę mala, ciuszki early baby nadal mamy choć powoli zaczynają być przykrotkie ;-)

My kilka dni temu na 2 przeszliśmy bo jedynki odrzynaly się na nozkach. A ubranka już nosimy większość na 62 chociaż trochę za luźne ale łatwiej ubrać :p ale niektóre jeszcze na 56 mamy.

reklama
Ubranka z h&m nosimy 56 rozmiar i są spoko, inne 56 już trochę przykrótkawe. Trochę lipa, bo w szpitalu były mi potrzebne to mąż jakoś się nie połapał i części mi nie przywiózł (a byłyby idealne dla małej wtedy, bo wszystko wisiało), a teraz jedne spiochy na noc jej ubrałam to były na styk. Pierwsze włożenie... No nic, może uda się odsprzedać.

Do góry