reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

No ja planuje kupić do mycia albo hipp albo dada 3w1 z biedronki, sroka polecala :p
Krem z filtrem mam linomag sun, ma filtr mineralny, ale spf30 a chciałam 50, ale i tak maleństwa na słońce się nie wystawia więc powinno być ok ;-)

reklama
No to ja też swoje 3 grosze napiszę :-)
Olga hipp jest bardzo dobry pod każdym względem wg mnie, też sie nad nim zastanawiam ale póki co na początek zakupię jak Gurek mydło w płynie babydream do mycia a do pupy być może bepanthen ale jeszcze nie kupię dopiero jak coś będzie nie tak dla Matiego najlepsza była zasypka z babydream.
A w ogóle najlepsze do pupy jest mycie letnią wodą wacikami i wietrzenie - i nic więcej!
Kąpać nie chcę codziennie tylko przemywać, chyba, ze będzie upał to co innego.

A na sutki będę stosować własne mleko jak będę karmić i wietrzyć, wietrzyć i wietrzyć

Ja w zasadzie powtórzę to co dziewczyny:)
-do pupy na codzień bepanthen
-na odparzenia jednak zostanę przy sudocremie, bo u nas przy czerwonej pupie jedno posmarowanie malutką ilością i po problemie
-do mycia babydream z rossmana, wszyscy się w nim myjemy, na pewno nie emolienty, bo nie widzę powodu

Fotelik Maxi Cosi CabrioFix miałam przy starszaku i jeździł do 13 miesięcy i koło 11 kg, także nie jest to mały fotelik
Przy drugim synku i teraz mamy jakiś fotelik Romer bez bazy, który ma ocenę za bezpieczeństwo na 5. Myślę, że baza jest wygodna, ale jak ktoś czuje się pewnie w takich rzeczach typu właśnie zapinanie fotelika to sobie poradzi bez problemu. Fotelik trzeba kupować u sprawdzonego sprzedawcy i koniecznie przymierzyć w aucie.

Ja mam butelki avent, ale nigdy ich nie użyłam i mam nadzieję, że teraz też się nie przydadzą;)

ja na poczatku wybiore plyny tak jak Olga z Hipp do kąpieli co do pupci to położna poleciła zakupic krem alantan niebieski i jak by sie cos dzialo to wtedy smarowac Sudocremem
polecila mi tez zakupic masc do sutkow zeby juz je smarowac Maltan i w trakcie karmienia tez mozna smarowac

nad sudocremem się mocno zastanów, położne nie patrzą na składy za bardzo. alantanu nie polecam, to raczej maść opatrunkowa jest na poważniejsze stany zapalne, oparzenia i trudno gojące się rany.

Gosiaczek na sutki tak jak pisze KAti83 najlepsze mleko i wietrzenie. Wszelkie kremy są do du.... Chociaż jedyny, który mi przyniósł jakąkolwiek ulgę to właśnie Maltan.

Dzisiaj byłam rezerwować wózek i dopasowywać fotelik, nie myślałam że to taki problem:no:, upatrzony miałam Besafe izi go ewentualnie Maxi cosi cabrio fix, ale jak się okazało sprzedawca układał je w aucie i lipa obydwa latały po przypięciu pasami fakt że bez bazy, nie sądziłam że trzeba dopasowywać fotelik do auta myślałam że z automatu będzie ok. W ostateczności wybraliśmy Cybex Atom3, nie dość, że od razu na pierwszy rzut oka wyglądał solidniej od poprzednich to dopasowany jest idealnie i to bez bazy, w testach otrzymał 5 gwiazdek z bazą i tyle samo bez bazy. Cena była o 100 zł większa, ale że biorę u nich też wózek zrobili mi w cenie takiej samej jak za tamte. A i dowiedziałam się, że najbezpieczniej dziecko wozić na środkowym siedzeniu, to dla mnie też nowość bo woziłabym z boku po przekątnej kierowcy:szok:

A jeśli chodzi o higienę to również postawiłam na Babydream płyn do kąpieli i krem na słonko +50 spv babydream, i Linomag z różową zakrętką.

Ostatnia edycja:
kurde, dwa dni temu zrobiłam zakupy w aptece gemini i na czuja wybrałam produkty..
no i okazuje się, że nie kupiłam nic co polecacie. No ale wkleje zdjecie jak przyjdzie paczka mam nadzieje ze się coś nada bo wydałam ponad 200zł:eek:

reklama
Do góry