reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

No ja planuje kupić do mycia albo hipp albo dada 3w1 z biedronki, sroka polecala :p
Krem z filtrem mam linomag sun, ma filtr mineralny, ale spf30 a chciałam 50, ale i tak maleństwa na słońce się nie wystawia więc powinno być ok ;-)

reklama
No to ja też swoje 3 grosze napiszę :-)
Olga hipp jest bardzo dobry pod każdym względem wg mnie, też sie nad nim zastanawiam ale póki co na początek zakupię jak Gurek mydło w płynie babydream do mycia a do pupy być może bepanthen ale jeszcze nie kupię dopiero jak coś będzie nie tak dla Matiego najlepsza była zasypka z babydream.
A w ogóle najlepsze do pupy jest mycie letnią wodą wacikami i wietrzenie - i nic więcej!
Kąpać nie chcę codziennie tylko przemywać, chyba, ze będzie upał to co innego.

A na sutki będę stosować własne mleko jak będę karmić i wietrzyć, wietrzyć i wietrzyć

Ja w zasadzie powtórzę to co dziewczyny:)
-do pupy na codzień bepanthen
-na odparzenia jednak zostanę przy sudocremie, bo u nas przy czerwonej pupie jedno posmarowanie malutką ilością i po problemie
-do mycia babydream z rossmana, wszyscy się w nim myjemy, na pewno nie emolienty, bo nie widzę powodu

Fotelik Maxi Cosi CabrioFix miałam przy starszaku i jeździł do 13 miesięcy i koło 11 kg, także nie jest to mały fotelik
Przy drugim synku i teraz mamy jakiś fotelik Romer bez bazy, który ma ocenę za bezpieczeństwo na 5. Myślę, że baza jest wygodna, ale jak ktoś czuje się pewnie w takich rzeczach typu właśnie zapinanie fotelika to sobie poradzi bez problemu. Fotelik trzeba kupować u sprawdzonego sprzedawcy i koniecznie przymierzyć w aucie.

Ja mam butelki avent, ale nigdy ich nie użyłam i mam nadzieję, że teraz też się nie przydadzą;)

ja na poczatku wybiore plyny tak jak Olga z Hipp do kąpieli co do pupci to położna poleciła zakupic krem alantan niebieski i jak by sie cos dzialo to wtedy smarowac Sudocremem
polecila mi tez zakupic masc do sutkow zeby juz je smarowac Maltan i w trakcie karmienia tez mozna smarowac

nad sudocremem się mocno zastanów, położne nie patrzą na składy za bardzo. alantanu nie polecam, to raczej maść opatrunkowa jest na poważniejsze stany zapalne, oparzenia i trudno gojące się rany.

Gosiaczek na sutki tak jak pisze KAti83 najlepsze mleko i wietrzenie. Wszelkie kremy są do du.... Chociaż jedyny, który mi przyniósł jakąkolwiek ulgę to właśnie Maltan.

Dzisiaj byłam rezerwować wózek i dopasowywać fotelik, nie myślałam że to taki problem:no:, upatrzony miałam Besafe izi go ewentualnie Maxi cosi cabrio fix, ale jak się okazało sprzedawca układał je w aucie i lipa obydwa latały po przypięciu pasami fakt że bez bazy, nie sądziłam że trzeba dopasowywać fotelik do auta myślałam że z automatu będzie ok. W ostateczności wybraliśmy Cybex Atom3, nie dość, że od razu na pierwszy rzut oka wyglądał solidniej od poprzednich to dopasowany jest idealnie i to bez bazy, w testach otrzymał 5 gwiazdek z bazą i tyle samo bez bazy. Cena była o 100 zł większa, ale że biorę u nich też wózek zrobili mi w cenie takiej samej jak za tamte. A i dowiedziałam się, że najbezpieczniej dziecko wozić na środkowym siedzeniu, to dla mnie też nowość bo woziłabym z boku po przekątnej kierowcy:szok:

A jeśli chodzi o higienę to również postawiłam na Babydream płyn do kąpieli i krem na słonko +50 spv babydream, i Linomag z różową zakrętką.

Ostatnia edycja:
kurde, dwa dni temu zrobiłam zakupy w aptece gemini i na czuja wybrałam produkty..
no i okazuje się, że nie kupiłam nic co polecacie. No ale wkleje zdjecie jak przyjdzie paczka mam nadzieje ze się coś nada bo wydałam ponad 200zł:eek:

reklama
Do góry