reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Estragon, dopiero weszłam na wątek zakupowy i zobaczyłam zdjęcia... :zawstydzona/y: Dziękuję ci serdecznie. Płaszcz jest śliczny, jednak dziś wzięłam płaszcz od Agulam. Przymierzałam i był dobry, więc się od razu zdecydowałam. Ale z tego co pamiętam, to Chrupcia pisała, że też potrzebuje.
no właśnie Chrupcia sporo wyższa ode mnie no i nawet jeśli przytyła te 10 kg, to i tak sporo szczuplejsza, dlatego nawet nie proponowałam jej:sorry:

anyway jak się którejś podoba, a byłby na nią dobry, to oferta nadal aktualna;-)

reklama
Dziewczyny pliz poradźcie jaki śpiworek do wózka kupić :sorry: Tyle tego na allegro :zawstydzona/y:, na jaką długość brać bo nie mam zielonego pojęcia :baffled:. A może któraś z was była by tak miła i zmierzyła swój śpiworek i napisała jaki jest długi :sorry:. Jak piszą 90cm to to jest długość tego z tyłu razem z "oparciem" czy tego przodu co przykrywa dziecko?
No i jak myślicie wystarczy nam taki polarkowy czy brać wełniany? U nas nie ma takich mrozów jak w Polsce.

Help :sorry:

Edziook tez sie zastanawialam nad spiworkiem,ale po pierwsze tak jak piszesz u nas nie ma takich mrozow
a po drugie jakos tego nie widze,moja mala wlazi i wylazi z wozka,wiec spiworek bedzie do prania co drugi spacer:sorry:
bo przeciez trzeba ja tam w bucikach wlozyc.
kombinezon,sniegowce i kocych that's it:happy:

edziook my śpiworka nie kupujemy, kupiłam jesienią 2 kocyki do wózka, jeden będzie miał pod dupcię kładziony, a drugim będziemy go przykrywać.

to tak samo jak śpiworek do sanek o którym niedawno był temat..
edziook nie ma sensu śpiwork kupować..
przykryjesz kocykiem w razie co

Ja nie kupuje śpiworka. Przecież, mamy już całkiem duże dzieci. To nie noworodki czy niemowlaki że, trzeba je szczelnie opatulić. jak dla mnie kombinezon wystarczy. W wyjątkowe zimno kombinezon+kocyk. Na razie Krystian jest ubierany w ciepła kurtkę, czapkę, szalik i rękawiczki a i tak mu w tym za gorąco bo sie poci.

edziook a kombinezon 2 częściowy? czyli kurtka i spodnie?
w ostateczności kurtka i ocieplane spodnie takie na grubszej podszewce i wtedy kocyk.

reklama
Aga mamy już 2 ciepłe kurtki na zimę więc taki kombinezon to by był kolejny wydatek. Poza tym moim zdaniem spiworek jest praktyczniejszy bo jak wieżdżamy do sklepu to łatwiej odpiąć śpiworek niż zdjąć kombinezon. W zeszłym roku mieliśy kocyk ale ciągle trzeba było go prać bo albo Simon go skopał na ziemię albo M nie zauważył i koc wkręcił się w koło :/
W naszym wypadku śpiworek to chyba najlepsze rozwiązanie :/ tylko nie wiem jaki :/

Do góry