reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Podobają mi się wszystkie :-) Pewnie zadecyduje cena kosztów wysyłki - bo przesyłka będzie ściągana ze Stanów. Niestety w Polsce nie ma tak ładnych kolorów... :dry:

SS GRACO EMELIA Kojec Lozeczko Przewijak MELODIE (877611965) - Aukcje internetowe Allegro
Promocja GRACO MULBERRY Kojec Lozeczko Przewijak (904103139) - Aukcje internetowe Allegro
SS kojec GRACO JENNY - WIBRACJE ,DZWIEKI (904519293) - Aukcje internetowe Allegro
KOJEC LOZECZKO GRACO BETSEY-wibracje ,dzwieki (897658278) - Aukcje internetowe Allegro

No i jak - który kolor? :-)

Albo jeszcze taki kolorowy od polskiego sprzedawcy (tańsza wysyłka):
http://www.allegro.pl/item908224648_a_graco_kojec_contour_electra_wys_w24h.html
(ale ten jest chyba bez przybornika na kosmetyki)

Hehe... :p Albo ten (ale to już nie Graco):
http://www.allegro.pl/item905119560_lozeczko_turystyczne_kojec_esprit_chekky.html

Ostatnia edycja:
reklama
A ja jeszcze nic nie mam i jestem przerażona bo wasze zakupy są dosyć konkretne:szok:
Mam jedynie torbę ubranek i nic poza tym. Nie mam pojęcia gdzie w Krakowie są sklepy dziecięce, gdzie można kupić coś w rozsądnych cenach:-:)-(

elwiwas najpopularniejszym sklepem jeśli chodzi o wyprawki jest chyba Świat Dziecka na os. Zgody 7 w NH, ceny przystępne, można wynegocjować rabat
- hurtownia na ul. Sw. Kingi ( maja tez sklep na Centralnej), -
Entliczek pentliczek ( ceny trochę wyższe ale niektóre rzeczy maja w fajnych cenach),
- SEMMA na Christo-Botewa ( nie byłam)
-BAJKA na Teligi,
- MYSZKA na Miodowej ( nie bylam)
_KOLORINO na Wielickiej ( coś ala Entliczek)

ja mam zrobiona liste i sobie tylko skreslam co kupione ale niestety wciaz cos na nia dopisuje ;P

Heh... Mam to samo :-p Najlepsze, że mój M. ostatnia wziął tę listę i sam zaczął wykreślać mówiąc: "to nie jest potrzebne, to też nie, to tym bardziej nam się nie przyda..." - eh takiego dusigrosza mam :-p No ale fakt. Może i bez niektórych rzeczy byśmy się obeszli, ale jak tu nie odmalować dziecku pokoiku, zawiesić ładnych firanek, przywiesić kolorowej lampki? :-)

krewetka- wielkie dzieki za info !

Moja lista wygląda tak:
-łożeczko
-ceratka, przescieradełko
-kocyk
-wózek
-rozek do zawiniecia
-reczniki kapielowe
-butelki Awant
-smoczki
-pieluchy terowe
-pampersy
-chusteczki nawilzone
-termoopakowanie na butelki
-termometr do kapieli
-termometr (w smoczku, na czoło)
-szczoteczki do butelek i smoczka
-wanienka
-mata do wanienki
-myjka
-podgrzewacz do butelek
-nosidełko
-gruszka
-nawilzacz do powietrza
-szczotka do włosów
-nozyczki
-termometr na sciane

:-):-):-):-)

elwiwas lista wcale nie taka długa, :-)ale z kilku rzeczy można też zrezygnować, np. myjka- można ręką myć maluszka, nawilżacz powietrza też uważam, ze jest zbędny i też jeśli zamierzasz karmić piersią, to ten zastaw do butelek też nie będzie potrzebny. ja kupiłam 3 buteli avent te najmniejsze i tyle. opakowanie do butelek też sobie darowałam :-)

reklama
Oczywiście zgadzam się, że są tu rzeczy bardziej potrzebne i mniej. Tez chce karmić piersią i mam nadzieje, że butelki będą zbędne ale 1,2 warto mieć. Potem gdy dzidzi trochę podrośnie, przyda sie.
Co do nawilżacza to w moim przypadku potrzebne. Mianowicie mam klimatyzacje w pokoju a to bardzo wysusza powietrze :(
zapomniałam o przewijaku..

Do góry