reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Fakt, mi się pieluchy ślizgały, ale uważam tak jak Tiger, że są wygodniejsze niż pokrowiec, który trzeba by było ciągle zmieniać, bo u mnie pielucha była na 2-3 dni, czasem dłużej, a czasem szły dwie na dzień. Więc pokrowce w razie czego co najmniej 2 musiałabyś mieć.

reklama
ok, w takim razie narazie wstrzymam się z pokrowcem, ewentualnie powiem mamie niech mi kupi :tak::-D:-D a ja będę pieluch używała:tak:

Chwalę się.
Kupiliśmy jednak wczoraj to łóżeczko, o którym pisałam:
Łóżeczko dziecięce, drewniane (889946329) - Aukcje internetowe Allegro

i ubranka ;-) Powinni juz powiesić karteczkę przy wejściu do sklepów ze zdjęciem i napisem: "tej Pani już nie obsługujemy"
Ale co ja zrobię jak te wyprzedaże wciąż są, a ja akurat przy okazji bywam w Arkadii np. :-D
Fakt, że kupuję też już na 6-9 mies. Stoję w sklepie i na palcach liczę jaki będzie mies za 3,6 i 9 mies np :-D

Oto one:
A to ubranko z żółtym wdziankiem w kwiatki i motylki to dla obecnych córek. Niech też coś mają. Kupiłam oczywiście dla każdej, ale wklejam jedno :)

Sukieneczka z bluzeczką kosztowała całe 9 pln (na metce po przecenie było 19 więc nie wiem o co kamam, ale nie narzekam, hehehe).
Kurteczka np 45 pln.

Załączniki

• DSC_6232bb.jpg
    DSC_6232bb.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC_6234bb.jpg
    DSC_6234bb.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC_6238bb.jpg
    DSC_6238bb.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_6239bb.jpg
    DSC_6239bb.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 34
Tiger wow jakie fajowe ciuszki :tak::happy2:
ta czerwona w białe kropki cudaśna:-)
a łóżeczko szukam chyba podobnego, tylko bym chciała szczebelki bardziej prostokątne i bez szuflady..
no i nie wiem, jakie masz tam drewno, bo ja bym chciała bukowe:tak:

Fakt, mi się pieluchy ślizgały, ale uważam tak jak Tiger, że są wygodniejsze niż pokrowiec, który trzeba by było ciągle zmieniać, bo u mnie pielucha była na 2-3 dni, czasem dłużej, a czasem szły dwie na dzień. Więc pokrowce w razie czego co najmniej 2 musiałabyś mieć.

:happy:

aga0411, ślizgały się trochę jak u Oleski, ale uwierz, że nie ma to dużego znaczenia. Pokrowiec z kolei się marszczy. Widziałam w sklepie na wystawie i utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że nie kupię, a też na allegro zwróciłam na niego uwagę.
A kupić zawsze zdążysz, jak sama piszesz :))
Mama niech będzie w pogotowiu :tak:;-)

Tiger wow jakie fajowe ciuszki :tak::happy2:
ta czerwona w białe kropki cudaśna:-)
a łóżeczko szukam chyba podobnego, tylko bym chciała szczebelki bardziej prostokątne i bez szuflady..
no i nie wiem, jakie masz tam drewno, bo ja bym chciała bukowe:tak:

dziękuję :zawstydzona/y: :happy2:
Kurteczka mnie też urzekła. Oczywiście ładniej wygląda w realu. Jest na suwak i na dodatkowe guziczki kwiatki z pętelką. Pikowana, rękawiczki odpinane na rzepy. Jest milusia w dodytku.

Nie wiem nawet jakie to drewno, ale tej samej f-my miałam u dziewczynek i nie narzekałam. U mnie szuflada obowiązkowa, bo generalnie nie mam zbyt wielu szafek w domu. Szuflada się przydaje, naprawdę. Trzymalam w niej pieluchy tetrowe, zwykłe, kocyki, potem rajstopki i półśpiochy do raczkowania, czyli takie, które były na odstrzał ;)) oraz dresiki.

z tym pokrowcem i pieluchami to ja mam plan zalozyc pokrowiec zeby sie nic nie slizgalo a na to po prostu klasc pieluszke ;)

Tiger, boskie te ciuszki, a łóżeczko miodzio po prostu. Też takie chciałam dla Jagody, ale kupowali rodzice P, więc chcieliśmy, żeby im jak najmniej pojechało po kieszeni i kupili takie, które sprzedawane są chyba najczęściej. Tyle że z krytą szufladą, która dla mnie jest super rozwiązaniem, zawsze to dodatkowe miejsce do upychania różnych rzeczy.

reklama
Do góry