reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Tiger to co piszesz o wyparzaniu butelek ma sens - ja ostatnio siedziałam i próbowałam sobie przypomnieć czy widziałam kiedyś jak moja mam sterylizuje butle dla siostry. Nic się kiedyś nie sterylizowało - jedynie wyparzało wrzątkiem i dzieci zdrowe były i żyją. Ja też uważam że sterylizowanie wszystkiego to wyjaławianie dziecka.

elwiwas - w sumie to niewiele zostało do kupienia - bo zakładam ze reszte masz. Ale z takich większych wydatków to wstrzymaj się z zakupem nawilżacza - w lecie na 100% się nie przyda. W lecie okna się uchyla i jest świeże, wilgotne powietrze - naturalnie nawilżone i nie ma koniecznośi - wręcz nie wskazane jest dla płuc - zwiększanie wilgotności sztucznie. Problem jest zimą jak się włącza kaloryfer który błyskawicznie wysusza powietrze. A co do termometrów to ja upatrzyłam sobie taki jeden wypaśny termometr do mierzenia temperatury ciała, powietrza, pokarmu i wody - jeden a konkretny i nie trzeba kupowa kilku. Znajdziesz takie na allegro

A co do termometrów to ja upatrzyłam sobie taki jeden wypaśny termometr do mierzenia temperatury ciała, powietrza, pokarmu i wody - jeden a konkretny i nie trzeba kupowa kilku. Znajdziesz takie na allegro

Lenkaa, podziel sie linkiem, to sobie pooglądam i poczytam, bo tez jeszcze nie mam termometru :-)

lenkaa- z tej listy nie ma jeszcze nic:-D:-Dtylko lista jest i czeka aż pomału będę wykreślać zakupione rzeczy ;-);-) mam jeszcze osobna liste pt : "wyprawka dla mamy" :-) z tej również nie mam nic kupionego... nawet pidżamy czy koszuli nie mam bo lubię swobodę ;-)
Co do tego nawilżacza, tak masz rację ale myślę, że ten zajup mnie nie ominie...

reklama
ciekawy:) aczkolwiek cena nie mała... Zastanawiam się tylko czy praktyczny.. Chyba jednak zostanę przy tradycyjnych... Jeden będzie wisiał na ścianie żebym mogła zawsze zerknąć jaka tem. pokoju, drugi do wanienki i na czoło... Myślę, że z temp, np. mleczka tradycyjnie (szybko)sprawdze na nadgarstku ;)

Do góry