reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Cześć dziewczynki.
Co do pieluch ja od początku na pampersch. Tylko dwa razy mnie zawiodły jak Jagnie kupa wypłynęła na plecy, z czego raz na przyjęciu weselnym siostry P. Ale była jazda.

Co do smoczków to nie wiem do końca, choć Jagoda miała 7 różnych to żadnego nie chciała. Oprócz koloru (slikon przezroczysty, kauczuk żółty) i twardości te kauczukowe miała bardziej miękkie to niewiem jakie są lepsze. Ponoć te kauczukowe mają dziwny posmak, no bo to w końcu guma. No a Aventu są chwalone.
Ale oddaję głos bardziej doświadczonym mamom smoczkowym.

Co do pieluch to pampersy.Moja córka tolerowala tylko te pieluszki.Huggies'y bardzo ją uczulały,a takie z ceratką to już w ogóle odpadały.A smoczek...hmm dzieci różnie tolerują,jedne wolą silikon inne lateks.My używaliśmy silikonowych na butelkę i uspokajaczy.Kauczukowe nie pasowały mojej corce,ale silikonowe chyba są trwalsze i nieco twardsze.

Nikita fajowe :tak: A gdzie kupowałaś? Na necie może? Z długim rękawkiem mam może 3 sztuki, więc chętnie bym mojego w takie zaopatrzyła :-D
Niestety malutki sklepik w moim miescie:dry: Ale jak chcecie to pokupię więcej i Wam odsprzedam:-p:-D
A pisałam że nie na temat bo akurat w toku było gadanie o kocykach:-)
A teraz pieluchy i smoki a ja dalej o ciuchach:-D:-D:-D

To i ja pochwale się że nabyłam dzisiaj 2 szt body z krótkim rękawem bo tak to to mam wszystkie z długim!!!
Śliczne skarpeteczki i kocyk polarowy tak jak któraś z was wczoraj mówiła o pepco to tam się właśnie dziś wybrałam:)

reklama
No Julita - gratuluję :-)
Ja dziś wpadłam do Smyka i Tesco (Chrupcia - dzięki za cynk)
Z tesco wyszłam z bardzo fajowkimi ciuszkami - choć ubranka były troche przebrane. Kupiłam chyba 10 par skarpetek za 10 pln, bodziak z dł rękawem, bluzka z dł rękawem po 8 pln, trzypak sliniaczków za 10 pln, dwupak półśpioszków za 15 pln, bluzka+spodenki za 21 - normalnie cuuuudeńka,
widziałam też zarąbiste buciczki (trampki a'la conversy, i inne) za 30% ceny no ale nie starczyło mi kaski, więc wrócę po nie niebawem...
postanowiłam tez powoli kupowac takie rzeczy jak kocyki, otulaczki no i pościel...
w weekend wybiorę sie do Ikei - widząłam tam superanckie kocyki no i w góle musze przyjrzeć się co tam jeszcze fajnego mają.

Do góry