reklama
natalia_lila
Fanka BB :)
A jakie pieluszki planujecie zakupic dla swoich dzidziusiów na pierwsze miesiące zycia? Prosze o dokładne określenie, jeżeli juz takowe typy macie.
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Cześć dziewczynki.
Co do pieluch ja od początku na pampersch. Tylko dwa razy mnie zawiodły jak Jagnie kupa wypłynęła na plecy, z czego raz na przyjęciu weselnym siostry P. Ale była jazda.
Co do smoczków to nie wiem do końca, choć Jagoda miała 7 różnych to żadnego nie chciała. Oprócz koloru (slikon przezroczysty, kauczuk żółty) i twardości te kauczukowe miała bardziej miękkie to niewiem jakie są lepsze. Ponoć te kauczukowe mają dziwny posmak, no bo to w końcu guma. No a Aventu są chwalone.
Ale oddaję głos bardziej doświadczonym mamom smoczkowym.
Co do pieluch ja od początku na pampersch. Tylko dwa razy mnie zawiodły jak Jagnie kupa wypłynęła na plecy, z czego raz na przyjęciu weselnym siostry P. Ale była jazda.
Co do smoczków to nie wiem do końca, choć Jagoda miała 7 różnych to żadnego nie chciała. Oprócz koloru (slikon przezroczysty, kauczuk żółty) i twardości te kauczukowe miała bardziej miękkie to niewiem jakie są lepsze. Ponoć te kauczukowe mają dziwny posmak, no bo to w końcu guma. No a Aventu są chwalone.
Ale oddaję głos bardziej doświadczonym mamom smoczkowym.
Frigga
Co do pieluch to pampersy.Moja córka tolerowala tylko te pieluszki.Huggies'y bardzo ją uczulały,a takie z ceratką to już w ogóle odpadały.A smoczek...hmm dzieci różnie tolerują,jedne wolą silikon inne lateks.My używaliśmy silikonowych na butelkę i uspokajaczy.Kauczukowe nie pasowały mojej corce,ale silikonowe chyba są trwalsze i nieco twardsze.
Niestety malutki sklepik w moim miescie Ale jak chcecie to pokupię więcej i Wam odsprzedamNikita fajowe A gdzie kupowałaś? Na necie może? Z długim rękawkiem mam może 3 sztuki, więc chętnie bym mojego w takie zaopatrzyła
A pisałam że nie na temat bo akurat w toku było gadanie o kocykach:-)
A teraz pieluchy i smoki a ja dalej o ciuchach
anusiak-białystok
Znalazłam na necieNiestety malutki sklepik w moim miescie Ale jak chcecie to pokupię więcej i Wam odsprzedam
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
U tych sprzedawców można znaleźć z innymi napisami
anusiak-białystok
Znalazłam pościel Safari jakby ktoś był zainteresowany ;-) (tylko dlaczego na poduszce jest żyrafa a na kołderce zebra? )
Komplet 7-elem. ZEBRA SAFARI KLUPŚ Poznań TANIO (868962077) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet 7-elem. ZEBRA SAFARI KLUPŚ Poznań TANIO (868962077) - Aukcje internetowe Allegro
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
To i ja pochwale się że nabyłam dzisiaj 2 szt body z krótkim rękawem bo tak to to mam wszystkie z długim!!!
Śliczne skarpeteczki i kocyk polarowy tak jak któraś z was wczoraj mówiła o pepco to tam się właśnie dziś wybrałam
Śliczne skarpeteczki i kocyk polarowy tak jak któraś z was wczoraj mówiła o pepco to tam się właśnie dziś wybrałam
reklama
malina29
Mama debiutująca
No Julita - gratuluję :-)
Ja dziś wpadłam do Smyka i Tesco (Chrupcia - dzięki za cynk)
Z tesco wyszłam z bardzo fajowkimi ciuszkami - choć ubranka były troche przebrane. Kupiłam chyba 10 par skarpetek za 10 pln, bodziak z dł rękawem, bluzka z dł rękawem po 8 pln, trzypak sliniaczków za 10 pln, dwupak półśpioszków za 15 pln, bluzka+spodenki za 21 - normalnie cuuuudeńka,
widziałam też zarąbiste buciczki (trampki a'la conversy, i inne) za 30% ceny no ale nie starczyło mi kaski, więc wrócę po nie niebawem...
postanowiłam tez powoli kupowac takie rzeczy jak kocyki, otulaczki no i pościel...
w weekend wybiorę sie do Ikei - widząłam tam superanckie kocyki no i w góle musze przyjrzeć się co tam jeszcze fajnego mają.
Ja dziś wpadłam do Smyka i Tesco (Chrupcia - dzięki za cynk)
Z tesco wyszłam z bardzo fajowkimi ciuszkami - choć ubranka były troche przebrane. Kupiłam chyba 10 par skarpetek za 10 pln, bodziak z dł rękawem, bluzka z dł rękawem po 8 pln, trzypak sliniaczków za 10 pln, dwupak półśpioszków za 15 pln, bluzka+spodenki za 21 - normalnie cuuuudeńka,
widziałam też zarąbiste buciczki (trampki a'la conversy, i inne) za 30% ceny no ale nie starczyło mi kaski, więc wrócę po nie niebawem...
postanowiłam tez powoli kupowac takie rzeczy jak kocyki, otulaczki no i pościel...
w weekend wybiorę sie do Ikei - widząłam tam superanckie kocyki no i w góle musze przyjrzeć się co tam jeszcze fajnego mają.