reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
A jakie pieluszki planujecie zakupic dla swoich dzidziusiów na pierwsze miesiące zycia? Prosze o dokładne określenie, jeżeli juz takowe typy macie.

U mnie Pampers - rulez!!!

Probowalismy jeszcze z Hugisami - ale one dla mnie są za sztywne!

Co do smoczków- to musisz poprobować, co dziecku lepiej podpasi - poza tym co dziecko to lubi inny ksztalt. Antos nie bardzo lubił smoczki.. uzywal ich pozno i krotko...

jak zaczal raczkowac to dorwal jakiegos co walal sie po podlodze, capnął i potem nie chcial oddac, ale uzywal tylko do snu i to moze przez 2-3 m-ce...

a jako noworodek - nie chcial ssac smoczków... wiec nie zmuszalismy.. zreszta malo plakal - wiec nie bylo problemów

dobra, wrzucam to co w tej chwili mam na kompie, wymiana lub sprzedaż.
wszelkie info na priv :-)
1. disney rozmiar 62/68
2. kamizelka NEXT rozm 68
Kamizelka jest zasuwana na zameczek. Na przodzie są śnieżynki. Ma białe misiowate obszycia. Doskonała na chłodniejsze dni.
3. ciepły kombinezonik, bardzo miły w dotyku, z "misiowym" włoskiem, z uszkami na kapturze i rękawiczkami-zakładkami przy rękawach, zapinany na napy, z naszytym misiem i napisem I LOVE MY BEAR firmy "Cherokee" rozm. 3-6 m-cy. rozm. 68
Wymiary:
- dł. od szczytu ramienia do stópki 56cm
- dł. boku od pachy do stópki 42cm
- dł. nogawki od kroku 24cm
- szer. od paszki do paszki 29cm
- dł. rękawka od szyi 27cm (z rękawiczką 32cm)
- dł. rękawka od paszki 14 (z rękawiczką 19cm)
4. sukieneczka marks&spencer w rozmiarze 3-6m. (8kg i 68cm) Jest bardzo bogato zdobiona: łączenia dżinsu i sztruksu, cekiny, tasiemki, kwiatuszki i guziczki. Całość wygląda świetnie.
5. komplecik też marks&spencer rozmiar 62
wszystkie ciuszki używane.
potem wrzucę coś jeszcze co znajdę w szafie typowo dla dziewczynki :-)

Załączniki

• disney.jpg
    disney.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 31
  • kamizelka.jpg
    kamizelka.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 28
  • kombinezonik.jpg
    kombinezonik.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 35
  • 1 sukienusia.jpg
    1 sukienusia.jpg
    75,1 KB · Wyświetleń: 32
  • marks&spencer.jpg
    marks&spencer.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 30
sukienka i kombinezon zarezerwowane!

a tu dorzucam coś jeszcze:
  • disney nowa rozmiar 62
  • disney z prosiaczkiem rozmir 62 ale chyba 68 tez bedzie dobre bo jakie swiększe mi sie wydaje
  • dresik rozmiar 68 na spodniach aplikacja jakby jaśniejsza bluza rozpinana, spodenki na gumce
    kolor: ecri z cekinkami i ślicznie haftowanymi kwiatuszkami
  • różowy pajacyk rozm 62
  • tedybear sweterek dla maleństwa Rozmiar według metki 0-3m
    Długość 21,5 cm
    długość rękawka 14,5 cm
  • śpioszki cherokee rozm 0-3
  • body cherokee rozm 0-3
jak mi się jeszcze coś przypomni co mam to wrzucę :tak:

Załączniki

• biała disney.jpg
    biała disney.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC02455.jpg
    DSC02455.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 32
  • pajacyk z prosiaczkiem.jpg
    pajacyk z prosiaczkiem.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 29
  • dresik.jpg
    dresik.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 27
  • różowy pajacyk.jpg
    różowy pajacyk.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 29
  • różowy na guziczki.jpg
    różowy na guziczki.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 27
  • spioszki cherokee.jpg
    spioszki cherokee.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 29
  • body cherokee.jpg
    body cherokee.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Ooo...widzę, że Aga dziewczęce ciuszki sprzedaje :-D...chętnie bym odkupiła,ale nei pisane mi to :-( Ja stwierdziłam, że moje dziewczęce zdobycze zostawię na "potem" ;-) Nadzieja nie umarła :-pmoze następnym razem wyjdzie córa ;-)
Chociaż szwagier twierdzi, ze musze nowego męża poszukać bo z obecnym na córkę nie ma szans :-(

anusiak ja widziałam siusiaczka, więc wszystko jasne a do czasu zanim zdecyduję się na drugie dziecko i czy bedzie dziewczynka to nic pewnego a szkoda ciuszków którejś mapewno sie przudadzą :tak:

Aga az szkoda takie ladne rzeczy sprzedawac:-(
Ty sie lepiej kochana zastanow i pomysl nad dziewczynka do kompletu od reki;-):-)

Hejka, ja wczoraj po upewnieniu się co do płci zakupiłam upatrzone ciuszki w C&A. Oto one (fotka)

aga0411, mam bardzo podobny dresik po Oli jeszcze, o ile nie taki sam. Mój jest welurowy w kolorze różowym. Strasznie go lubiłam i b. mi się podobał.
Podaj może ceny tych ciuszków, będzie łatwiej się zdecydować. Na priv lub na forum, bo myślę, że inne też będę zainteresowane.
Mi się podoba rampersik z myszką micki.

A swoją drogą wonka ma rację. Zostaw ciuszki i strzelaj córunię, a co :-D Moja Alicja poczęła się jak Ola miała 7 mies :tak:

Załączniki

• DSC_5818 ubranka bb.jpg
    DSC_5818 ubranka bb.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 45
wiem, że szkoda, ale jak będę miała drugie dziecko i to córkę to wyczaję jeszcze lepsze :-D
ok podam ceny- nie chce na nimim zarabiać więc podaję za tyle ile kupiłam:
1. disney rozmiar 62/68- cena 4,99 REZERWACJA

2. kamizelka NEXT rozm 68 - 5 zł REZERWACJA

3. kombinezon- REZERWACJA 10,50

4. sukieneczka marks&spencer REZERWACJA 4,55

5. komplecik też marks&spencer rozmiar 62- 5,99

disney nowa rozmiar 62 - 5 zł REZERWACJA

disney z prosiaczkiem rozmir 62 ale chyba 68 tez bedzie dobre bo jakie swiększe mi sie wydaje cena-5,99 REZERWACJA

dresik rozmiar 68 na spodniach aplikacja jakby jaśniejsza bluza rozpinana, spodenki na gumce
kolor: ecri z cekinkami i ślicznie haftowanymi kwiatuszkami - cena 2 zł------REZERWACJA

różowy pajacyk rozm 62 - cena 2,50

tedybear sweterek dla maleństwa Rozmiar według metki 0-3m
Długość 21,5 cm
długość rękawka 14,5 cm - 2 zł REZERWACJA

śpioszki cherokee rozm 0-3 - 2,99 REZERWACJA

body cherokee rozm 0-3 - 1,99 REZERWACJA

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do mam...czy przybornik na łóżeczko się przydaje? ;-) Jeśli tak to który, ten na pampersy czy na drobiazgi. Bo nie wiem czy warto kase wydawać ;-)

Załączniki

• apl_krem_piel.jpg
    apl_krem_piel.jpg
    59,6 KB · Wyświetleń: 29
  • senne misie ziel.jpg
    senne misie ziel.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 28
Do góry