reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Jak dla mnie ten na drobiazgi lepszy, jeśli będziesz miała przewijak przy łóżku i żadnej półeczki. Wrzucisz, kremik do pupy, szczoteczkę do włosków, nożyczki do paznokci itd.
Ja co prawda mam takie kieszonki ale nigdy ich nie używałam, Jagoda sobie czasem coś w nie wkłada, pieluchy mam w koszyczku plastikowym a niezbędne rzeczy w szufladkach które na zdjęciu.:-)

Załączniki

• IMG_0871.jpg
    IMG_0871.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 33
  • IMG_0873.jpg
    IMG_0873.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Mam pytanie do mam...czy przybornik na łóżeczko się przydaje? ;-) Jeśli tak to który, ten na pampersy czy na drobiazgi. Bo nie wiem czy warto kase wydawać ;-)
Anusiak wiesz ślicznie to wygląda i przypuszczam, że jest praktyczne. Ale sama nie wiem. Jak mój Kamiś się urodził, a w sumie zanim to postanowiłam kupić taką małą komódkę. Od dołu były 3 albo 4 szuflady gdzie miał ubranka, na samej górze taka szafka otwierana jak barek, dużo wyższa od szuflad. Tam miałam wszystkie pierdółki typu kosmetyki, maści, pieluchy, butelki, podgrzewacz i nawet dojarkę...
Teraz sama jeszcze nie myślałam o tym, ale chyba jednak postawię na standardowy mebelek, który posłuży kilka dobrych latek.
Co do przybornika trudno mi się wypowiedzieć, ale wraz z wzrostem maluszka wzrasta ilość tych drobiazgów, więc....

Anusiak ja planuje zakupić takie conieco ale z tymi drobniejszymi kieszonkami.... właśnie na takie drobiazgi, których przy maluszku jest mnóstwo a warto miec pod ręką gdy ma się przewijak na łóżeczku

jasne, ja mam sporo z allegro, wiekszosc odbieranych osobiscie wiec moglam od razu sprawdzic w jakim sa faktycznie stanie i zawsze wszystko ok.

Dziewczyny a czy wy kupowałyście kiedyś na allegro używane ubranka???

Ja też kupuję na allegro, używanych mam zaledwie kilka, ale są ok. Za to dorwałam dla siebie używane super spodnie, spódnicę jeansową i bluzeczkę ciążową. Tak jak Nataliak pisała, jak odbiór osobisty, to zawsze możesz sprawdzić :-)

reklama
Aga, ja też mam dziewczęce ciuszki, ale narazie chyba zostawię je "dla siebie"... Chociaż może zmienię zdanie- bo w sumie może lepiej podzielić się z Wami i nie zapeszać nadziei na dziewczynkę w przyszłości?:sorry2:
Tiger, fajne nabytki:tak:
Ja narazie przystopowałam jakoś z nabytkami ciuchowymi (może dlatego że już mam to , co mi się podobało a jeszcze nie weszły do sklepów letnie rzeczy:-)) ale powoli zaczynam zastanawiać się nad takim mniej wdzięcznymi zakupami jak nawilżacz do pokoju np......... Chociaż, poradźcie mi, czy na sezon wiosenno- letni to jest konieczne, czy mogę akurat z tym poczekać na kolejny sezon grzewczy???
No i chyba powoli zacznę kompletować pościel właśnie i dodatki, żeby wszystko było z tej samej parafii:-)

Do góry