reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

Bara dzięki - zobaczę kiedy i gdzie mają zajęcia :-)

Agate - no właśnie - sprawdzać karczek - o tym też ta lekarka mówiła.To ja na upały zostanę przy bodziaku z długim rękawem i lekkim kocyku albo pieluszcze flanelowej chyba. Z resztą się zobaczy - wyjdzie w praniu - na mega upały faktycznie sama pielucha najlepsza

reklama
co do tego śpiworka, to chyba najlepsze rozwiązanie. Trochę przeraża mnie myśl, że dziecko może "skopac" kocyk i nakryc buzię:eek:.
Rozmawiałam kiedyś z moją mamą i zarówno ja jak i moja siostra do roku czasu spałyśmy właśnie w takich śpiworkach. takie wtedy były prikazy, no ale ja mam 25 lat...:sorry: i wiem, że to się zmieniało, szczerze mówiąc, to teraz nie widziałam, żeby ktoś układał dziecko do snu w śpiworku

układa,układa :tak: Ta lekarka z tvn też polecała śpiworek- ale mnie martwi trochę że taki śpiworek to ciepły musi być i dziecko będzie w nim się przegrzewać :eek: Zimą to na 100% bym go używała.

Czas na wypracowanie.
Poczytałam sobie te dwa linki z mamopedii i podzielę się kilkoma uwagami.

Jeśli macie w domu foliowe torebki, np śniadaniowe, albo po ziemniakach czy inych zakupach to specjalne torebki na pieluchy są zbędne, tym bardziej specjalny kosz, który tani nie jest. Ja tak robiłam.

Po2. Jeśli emulsja do kąpieli to mydło już niepotrzebne. Polecam nivea płyn do mycia ciała i włosów hipoalergiczny. Jagoda używa do tej pory. Wygodny bo z dozownikiem. Bez tego niepraktyczne, bo jak trzyma się jedną ręką dziecko w kąpieli to płyn bez dozownika nie wiem jak wylewać.

po 3. Lepszy moim zdaniem płyn do prania niż proszek, bo lepiej się wypłukuje. Kupuję lovelę.

Po 4. Takiemu małemu dziecku myślę, że na razie pościel jest zbędna, wystarczy złożona pieluszka pod główkę i kocyk do przyrycia, bo jest dużo lżejszy.

Po 5. Wanienka na stelażu kosztuje ok 200 zł, bez ok 30. Ja wolałam stawiać wanienkę na podłodze, na ręczniku, plecy nie bolały nigdy.

Po 6.Nie polecam gruszki do noska, bo nic nie wyciąga. Natomiast aspirator Frida jest super! Gilusy aż z gardła wyciąga:-)

Na razie wszystko. Fakt, że z przewijaka mało korzystałam, bo wolałam usiąść na łóżku i na nim położyć dziecko. ale wiadomo każdy ma inne zdanie. Pewnie też nie będzie zgodności co do moich wypocin, ale piszę, żeby podzielić się moimi uwagami i doświadczeniami:-):tak::-D
ha ha oleśka z tymi glutami to mnie rozbawiłaś :-)
ale własnie o tej gruszce myślałam, czy aby naepwno jest dobra.
wanienkę mam ze stelażem, kupiłm za 65 zł i jest ok. co do pościeli i kocyka to jestem tego samego zdania jak ty, tak samo z dozownikiem :-)
dzięki za rady :tak:

dziewczyny przecież to jasne, że każdy musi znaleźć odpowiedni kosmetyk dla siebie.. nie zawsze to co drogie jest najlepsze..
co do spania to może by wkładać dzidzię w taki śpiworek? Śpiworek dla maluszka (834741142) - Aukcje internetowe Allegro tylko, że w maju i przez całe lato to raczej za ciepło będzie, co :sorry:
ja mam taki spiworek :)
pamiętam jak mieszkałam w niemczech tam dziecko do 2 roku zycia kładli w takim czymś spać, a latem nie przykrywali juz niczym, sprawdza się super

Ja prawdopodobnie stanę się właścicielką tego wózka właśnie:-) Zastanawiam sie jeszcze nad Murą z Bebe Confort, z gondolą Windoo- podobno jest lepsza....

reklama
:-D ja chyba też nie jestem do tego specjalnie przekonana, ale czytałam w gazecie, że dziecko czuje sie bezpieczniej, kiedy jest kąpane własnie w takim wiaderku, mniej się stresuje i cała kąpiel przebiega spokojniej.... No nie wiem, może wypróbujemy je latem i okaże się że to wszystko prawda!:-)

Do góry