reklama
Niezupelnie mi chodzilo o cos takiego, mi chodzilo o cos bardziej klasycznego, ;-)to sie nazywa po francusku le couffin, a po polsku to nie wiem, a wyglada jak miekka budka od wozka i mozna to postawic i w lozku rodzicow i wszedziej dziecko moze w tym spac.
Le Lit du bébé ? Chambre bebe : Tous savoir sur la chambre de bébé
Za 10 euro juz mozna uzywany kupic i calkiem mi sie podoba. Praktyczna sprawa.
couffin bébé - Calonne-ricouart - Articles pour Bébés - Enfants - couffin bébé
Wiem, ze to nowe w carrefour nie kosztowalo drogo.
Estragon, a ci pewnie o cos takiego chodzilo o taki rozek, jak w tym linku, tak takie rzeczy to w tamtych czasach byly i wszystkie mamy w taki sposob kladly dzieci spac.
http://www.mamitati.pl/becikirozki-c-14.html?gclid=CL71uaXOsp4CFRGY2Aod6DoSmw
Le Lit du bébé ? Chambre bebe : Tous savoir sur la chambre de bébé
Za 10 euro juz mozna uzywany kupic i calkiem mi sie podoba. Praktyczna sprawa.
couffin bébé - Calonne-ricouart - Articles pour Bébés - Enfants - couffin bébé
Wiem, ze to nowe w carrefour nie kosztowalo drogo.
Estragon, a ci pewnie o cos takiego chodzilo o taki rozek, jak w tym linku, tak takie rzeczy to w tamtych czasach byly i wszystkie mamy w taki sposob kladly dzieci spac.
http://www.mamitati.pl/becikirozki-c-14.html?gclid=CL71uaXOsp4CFRGY2Aod6DoSmw
Ostatnia edycja:
To nie jest zupelnie jak gondola z wozka, chociaz ja wygladem przypomina. Gondola to jest taka twardsza, a to jest takie miekkie. No takie przenosne lozeczko, mozna w dzien postawic w pokoju gdzie sie przebywa i dziecko w tym spi, a w nocy w lozku i w tym sie raczej dziecka nie przygniecie. To nie jest od wozka, tego nie da sie zaczepic na wozek. To jest samo takie cos. Kupuje sie oddzielnie. We Francji gondola nie nazywa sie le couffin. ;-) A gondola to sie nazywa le landeau. ;-)Sa jeszcze la nacelle, to jest gondolka do wozka i lozko do samochodu do 6 miesiecy dziecka, w jednym. Jak to w tym linku. La nacelle to ma zaczepy i do wozka i do samochodu.
Nacelle poussette
A le couffin to nie, to jest typowo takie lozeczko przenosne do uzytku domowego, bez zaczepow, leciutkie. Najczesciej to ludzie na swoim lozku stawiaja, a w pokojach to maja te bujane lezaczki z zabawkami.
Nacelle poussette
A le couffin to nie, to jest typowo takie lozeczko przenosne do uzytku domowego, bez zaczepow, leciutkie. Najczesciej to ludzie na swoim lozku stawiaja, a w pokojach to maja te bujane lezaczki z zabawkami.
KUNERT EKSKLUZYWNE WÓZKI + KOŁA POMP. + GRATIS!! (825229516) - Aukcje internetowe Allegro
zerknij ja mam wlasnie taka gondole ona jest miekka nie ma usztywnianych bokow tylko na spodzie lezy bodajze jakas tekturka usztywniana pod materialem i gabka,
zerknij ja mam wlasnie taka gondole ona jest miekka nie ma usztywnianych bokow tylko na spodzie lezy bodajze jakas tekturka usztywniana pod materialem i gabka,
Teraz doczytalam linka i ta co ja wkleilam, to ma jakies szybkie zaczepy, na jakis tam rodzaj wozka, to chyba do kazdego wozka jej wstawic nie mozna, a w samochodzie to tylko zapina sie ja pasami, tymi po srodku samochodu i tyle. Jak ktos kupuje gleboki wozek, to razem moze miec lozeczko do lozka. A jak ktos glebokiego nie kupuje, to moze sobie oddzielnie tylko takie lozeczko kupic i moze w lozku caly czas stac tak do 6 miesiecy dziecka, kiedy najwiecej sie dziecko w nocy budzi. Szczegolnie jak sie karmi piersia to calkiem praktyczne i dziecko jak czuje obok rodzicow to pewnie i lepiej spi. Do 6 miesiecy to to dobre, a dalej to juz wiadomo, ze nie. Trzeba miec normalne lozeczko i tak.
reklama