reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

I jeszcze moje doświadczenia w sprawie laktatora. Kupiliśmy elektryczny Tufi Spectra3, jeden z tańszych, ale bardzo dobrych. Jako że siedziałam w domu z Jagodą nie korzystałam z niego bo bufet miała zawsze pod nosem. Babcia nie chciała z nią zostawać właśnie przez to że to cycowe dziecko było, ani smoczka, ani butelki. Tak więc byłam uziemiona:-( Odciągnęłam pokarm parę razy i powiem szczerze, że lepiej szło mi ręką niż laktatorem;-) Moja kuzynka odciągała ręcznym bo z elektrycznego nie umiała korzystać (a miała co odciągać i z czego;-);-):-))

reklama
Ja z Mustela mam inne doswiadczenia dostałyśmy próbke ze szpitala i jak wykąpałam w niej Zuzie to momentalnie miała całe czerwone ciało i płakała szybko jeszcze raz woda z maką ziemniaczaną i troche zeszło ale taki rumień utrzymywał się jeszcze ze dwa dni, wieć z góry odrzuciliśmy te kosmetyki najlepiej służył jej i mi zęl do mycia ciała i włosów jonsona taki w żołtej butelce:tak:
my kupiliśmy elektroniczną nianie i tez sie nie przydała, bo mała praktycznie nie zostawała sama na górze, wolałam mieć ją bliżej siebie ani razu nie skorzystaliśmy:no: co do gruszki zgadzam się w 200% nic nie wyciągnie, a frida jest super

Bara bardzo mnie to dziwi, pierwszy raz cos takiego slysze, bo to jest marka do toalety dzieci nr. 1 w Europie i odpowiada nawet alergikom. Bo jest to tzw. mydlo bez mydla. We Francji jest to marka najczesciej uzywana przez mamy i chwalona. A na necie u nas mozna ten zel juz kupic nawet za okolo 5 euro. A w Polsce rzeczywiscie jezeli kosztuje tyle ile podala Estragon, to jest troche drogi i rozumiem, ze wolicie te troche tansze z supermarketow. U nas te inne w supermarketach tez sa troche tansze, ale dla takiego malego dziecka to ja wole Mustele z apteki.
A na dowod, ze nie klamie jezeli chodzi o cene, podaje stronke, a jezeli chodzi o jakosc wyprobojcie same. ;-)

MUSTELA ★ MonGuideSanté : parapharmacie en ligne

No to ja parę spostrzeżeń:
przewijak dla mnie będzie musiał być bo przy Emili nie miałam a po porodzie z bólami krzyzowymi nie byłam w stanie funkcjonować w pozycji nachylonej, wanienke stawiałam na stole i było ok...

niania elektroniczna jest przydatna w duzym domu gdy kładziemy dziecko w innej części a w innej jesteśmy np kuchni...
w moim mieszkaniu w bloku nie zdała egzaminu...

a jeśli chodzi o kosmetyki dla maleństwa to sprawa raczej indywidualna (uczulenia) i wcale drogie kosmetyki nie sa najlepsze...

Moze niekoniecznie najdrozsze, ale moim zdaniem najlepsze sa te z apteki wyprodukowane przez labolatoria, a nie te z supermarketow produkowane przez firmy kosmetyczne. Zwlaszcza jezeli chodzi o alergie.

Agate zgadzam się z tobą, teraz jest sporo kosmetyków hipoalergicznych bo nie ma sensu od małego smarować takiej delikatnej skórki perfumowanymi olejkami czy balsamami...

Agate faktyczenie ta Mustela u Was tania jak barszcz:szok:. Ja za krem na rozstępy zapłaciłam 100 zł . Wczoraj pytałam w 3 różnych aptekach i cena od 130-150 zł, chciałam, żeby polecono mi coś równie skutecznego, ale tańszego i w każdej z aptek informowano mnie, że nie ma drugiego tak skutecznego kremu. Tylko, że u mnie jedna tubka wystarcza na 3 tygodnie:eek::sorry:. A Was 12 euro, czyli jakieś 50 zł:dry:.
Ja piszę o monitorze oddechu, a nie o niani. W naszym wypadku niania faktycznie nie ma sensu, bo dziecko bedzie z nami w pokoju, ale w swoim łóżeczku. A taki monitor jeśli nie wyczuwa oddechu dziecka w ciągu 20 sekund, to zaczyna piszczec. Ja mam mocny sen, dlatego nad tym się zastanawiam...

Estragon w zeszłym tygodniu byłprogram w dzień dobry TVN o śmierci łóżeczkowej i była neonatolog i pediatra - mówiła że te monitory nie są wogóle zalecane przez żadne zrzeszenie lekarzy, naukowców itp. Zdziwiłam się bo też myślałam nad zakupem a teraz mam mieszane uczucia.

Estragon w zeszłym tygodniu byłprogram w dzień dobry TVN o śmierci łóżeczkowej i była neonatolog i pediatra - mówiła że te monitory nie są wogóle zalecane przez żadne zrzeszenie lekarzy, naukowców itp. Zdziwiłam się bo też myślałam nad zakupem a teraz mam mieszane uczucia.

o raju:szok: oglądam praktycznie codziennie dd tvn i akurat przegapiłam. Ale mogą byc niebezpieczne??

A ten żel dla dzieci mozna na allegro kupic tanio:
MUSTELA ŻEL DO MYCIA GŁ. I CIAŁA 1000ml APTEKA (821475884) - Aukcje internetowe Allegro
za 2 buteleczki 82 zł, więc nie najgorzej

reklama
A ogólnie to właśnie mwii że dużo częściej ten probem występuje jak dziecko śpi w łóżku z rodzicami i moja konkluzja była taka że największe prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej jest gdy dziecko jest przegrzewane - dlatego ja zastanawiam się jak ubierać dzieciaczka na noc w lecie - cieplejsze pajacyki czy body z długim rękawkiem - bo nóżki przykryte kocykiem. Boki kocyka należy zakładać pod materac zeby dziecko się nie zakopało.
No i oczywiście dużo większe prawdopodobieństwo wystąpienia ś.ł. jest gdy matka pali albo pije alkohol w ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry