reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja mam zamiar kupić sobie taką kieckę lub bluzeczkę do karmienia piersią z Ziabaqlu

Sukienki do karmienia piersią - Dla Mamy - Ziabaqlu - Łatwiejsze Życie Mamy - ubrania dla karmiących
julienx ja taka sukienkę kupiłam sobie prze switami Bożego Narodzenia na allegro za dużo mniej i jest nawet bardzo fajna, jak znajdę to kupie sobie taka bluzeczkę tez na zakładkę

Mamusia ciuszki sa po prostu boskie tylko pozazdrościć takich cen u nas to by nie przeszło. Najbardziej podobają mi się buciki formowe są boskie.

reklama
Mamusia14 super zakupy!!
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was ma tą komodę z wanienką?? Co o niej myślicie?? WANIENKA+PRZEWIJAK+KOMODA +POKROWIEC= REGAŁ KĄPI (993280843) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam coś takiego, z tym że u mnie ta część z wanienką się wysuwa.. chyba wygodniejsza, bo jak maluszka się umyje to bez problemu sie kladzie na przewijak.. a z tymi ściąganymi przewijakami jest tak, że zawsze ci musi ktoś pomóc...

Cześc majówki - ja do kosza mam piankowy materac a do łóżeczka gryka-pianka kokos i tak jak pisała nataliak to najpierw kładzie się kokos, bo gryka może uczulać. Z resztą w rożku który jest na pierwsze dni życia dziecka też jest kokosowy wkład a nie z innych tworzyw.

Luthien pisałaś że masz miękkie łóżeczke jak turystyczne - a możesz napisać coś więcej? Bo skoro to nie jest turystyczne a jest miękkie to jestem ciekawa tego wynalazku - czegoś takiego szukam na wrzesień. Ale jeśli jest to łóżeczko turystyczne i piszesz o materacyku do tego łóżeczka, jaki jest w komplecie, to radzę ci kupić nowy zwykły materac bo te z łóżeczek są straasznie cienkie i twarde - dla mnie to decha pokryta materiałem z 1 cm jakiejś gąbki i nazywanie tego materacem to nieporozumienie.

estragon a w szpitalu to może się pociłaś bo ten materac pod pościelą zwykle pokrywają folią ochronną albo taką fizeliną i to diabelstwo nie przepuszcza powietrza. Jak leżałam rok temu to właśnie na każdym materacu była folia ochronna bo wiadomo że na ginekologiznych i położniczyh oddziałach to wielu niespodzianek można się spodziewać i jeśli jeszcze można wyprać pościel to materaz już nie dopiorą np z krwi i też na takim nie położą innej kobiety bo by ich sanepid zjadł - więc pewnie leżałaś na folii.

a to prezent dla naszego maluszka od znajomych będzie w sam raz na wyjście ze szpitala i spacery w chłodniejsze dni

Załączniki

• IMG_4795.jpg
    IMG_4795.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 55
wiolan agulam dzięki za odpowiedzi. Głowię sie z tym straszliwie czy kupić czy nie kupić. Ale chyba jednak kupię :)

Ja mam coś w tym stylu, tyle że wanienka się do przodu wysuwa... wanienka wydaje mi się że jest na tyle duża, że zmieści i roczne dziecko bez problemu... zwłaszcza ze roczniaki już siedzą... no i pod spodem te półki pomieściły mi wszytsko co dla małęj potrzebne, łącznie z pampersami, husteczkami, ciuszkami, laktatorem, butelkami, itp...

http://cgi.ebay.de/Roba-Wickeltisch-mit-Badewanne_W0QQitemZ120553428437QQcmdZViewItemQQptZDE_Haus_Garten_Baby_Kind_Kinderm%C3%B6bel_Wickeltische?hash=item1c118b55d5

a dokładnie taką: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=400103367532&ssPageName=STRK:MEAFB:IT

Ostatnia edycja:
a to prezent dla naszego maluszka od znajomych będzie w sam raz na wyjście ze szpitala i spacery w chłodniejsze dni
kombinbezomn.jpg
My mamy na wyjscie i chlodniejsze dni kombionezonek idealeny do wozka i fotelkika samochodowego :)
Brakuje mi jeszcze gondoli do wozka. Nie wiem czy ktoras z was posada moze Maxi -cosi Mure 3
mam taki natomiast w skiepie nie dostalam rok temy adapterow i prosila bym o fotki adapterow bo nie wiem jak wygladaja i powiedzcie mi jakie gondole pasuja do Mury i jakie adaptery.

reklama
no to ja już zgłupłam:p
wy chcecie ubierac na wyjście w takie kombinezoniki??? Ja kupiłam taki grubszy jak Mamusia14, ale nawet nie odrywałam od niego metek, bo stwierdziałam, że nawet jak będzie taka pogoda jak dziś (około 15 st), to będzie za ciepło na kombinezon.
Na wyjście dla małego mam:
-kaftanik
-body
-pajacyk
-welurkowy dresik (gora, dół)
- kocyk taki podwójny

Do góry