reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Agate kiedyś już wklejałam jak tylko kupiliśmy łózeczko:) a teraz jeszcze nie wszystko gotowe wiec fotek brak, ale na pewno się w najbliższym czasie pochwale:)

O to przegapilam, lub zapomnialam, bo ostatnio spora skleroze mam. A nawet przed napisaniem tego posta szukalam w tym watku pokoikowym. Ale nie znalazlam, to pewnie juz dawno bylo, bo ja dosc plytko szukalam. Nadrobie jak kiedys wkleisz kolejne zdjecia z wykonczonym pokoikiem.

Ja tych "karmnikow" jak to wy nazywacie, to ja nie bede kupowac ich tylko ze wzgledu na to, ze jak karmic publicznie, to wtedy mniej piersi widac, bo ja nie zamierzam karmic publicznie, przy tzw. obcych. Nie lubie tego, a maz jeszcze mniej... Jak bede miec gosci, to wyjde do drugiego pokoju karmic.

reklama
O to przegapilam, lub zapomnialam, bo ostatnio spora skleroze mam. A nawet przed napisaniem tego posta szukalam w tym watku pokoikowym. Ale nie znalazlam, to pewnie juz dawno bylo, bo ja dosc plytko szukalam. Nadrobie jak kiedys wkleisz kolejne zdjecia z wykonczonym pokoikiem.

Ja tych "karmnikow" jak to wy nazywacie, to ja nie bede kupowac ich tylko ze wzgledu na to, ze jak karmic publicznie, to wtedy mniej piersi widac, bo ja nie zamierzam karmic publicznie, przy tzw. obcych. Nie lubie tego, a maz jeszcze mniej... Jak bede miec gosci, to wyjde do drugiego pokoju karmic.

Ja zarzucę pieluszkę na ramię i tym sposobem zrobię zasłonkę :) Nikt nic nie podejrzy a ja nie będę musiała wychodzić bo tak ostentacyjnie przy obcych to ja też nie wyobrażam sobie karmić...

mam takie same i zastanawiam się czy na początek nie wystarczą do łóżeczka, pod prześcieradło.. przecież bejbiak będzie malutki więc raczej nie będzie się przesuwał po całym łóżeczku

W sumie racja, początkowo napewno wystarczą ale z czasem to jednak i tak trzeba będzie coś kupić na cały materac. Szkoda byłoby zniszczyć materac a ich się raczej nie pierze, przynajmniej tego co ja chcę kupić.

haha ja mam 2 identyczne jak kupiła Malina i też potwierdzam, że są mało atrakcyjne, ale stwierdziłam, że do szpitala akurat, a też nie zamierzam afiszowac swoimi flakami na ulicy czy przy obcych:p
Ja kupiłam w takiej taniej hurtowni SNC- super ni8skie ceny, czy coś takiego za całe 12 zł:p

Z tego co rozumiem piszecie o tych ochraniaczach na materace jedna strona taka foliowana nieprzemakalna, a druga bawelniana. Takie jak sa i na normalne materace do duzych lozek tylko w rozmiarze dzidziusiowego materacyka. Ja za tym nie przepadam. Uzywalam troche wczesniej jak sie spi to sie czuje, ze jest inaczej na tym podfoliowaniu niz bez, nie wiem, jak dla mnie nie ma przewiewu. Szczegolnie tutaj latem w te upaly, jak nawet w nocy jest goraco, to sie wtedy i te folie czuje jak grzeje. Nie bede tego uzywala dla niemowlaka skoro i sobie nie uzywam. Sobie w maju naciagne na materac w razie wylewu wod plodowych, mam 2 takie ochraniacze praktycznie nieuzywane. A dziecko jak ma dobra pieluszke na noc, np. Pampersa, zmieniona przed spaniem, to nie przejdzie na materac. Moim zdaniem wystarczy przescieradlo. Sa tez takie ochraniacze cale foliowe bez tej strony materialowej bawelnianej, moim zdaniem okropienstwo. Skoro na tym z podbiciem bawelnianym nie za super, to wyobrazam sobie jak na takiej typowej folii musi byc. Przescieradlo sie pewnie niezle slizga, chociaz jest na gumce.

Wczoraj przeprowadzilam rozmowe z moja kamiaca kolezanka i zamowilam jednak karmniki tradycyjne.
Ona tez na poczatku miala pomysl na normalne,takie wlasnie rozpinane z przodu,zycie jednak pokazalo,ze karmniki latwiejsze w obsludze zwlaszcza na poczatku jak to powiedziala moja kolezanka
"jak musisz latac z tym cycem na wierzchu co chwila".

Agate ja tez nie mam zamiaru jakos sie strasznie afiszowac z karmieniem,ale tez nie wyobrazam sobie wychodzenia do innego pomieszczenia na czas kazdego karmienia.U mnie ,zwlaszcza latem czesto jest "pelna chata",moj maz uwielbia BBQ i dobre towarzystwo.Juz wystarczy,ze nie bede sie mogla piwka napic,nie mam zamiaru z jakiejs samotni sluchac jak sie wszyscy inni dobrze bawia:tak:

reklama
Do góry