reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Afiliacja no właśnie one są bardzo wygodne te do karmienia,pewnie jeden taki zwykły tez kupię.Przy Majce to pamiętam że po domu łaziłam w takich a na spacer zwykły ubierałam bo dziwnie się w takim czułam ;-).Szkoda tylko że ładniejszych takich nie szyją.

Luthien, ja pisałam że karmnik mam tylko jeden, a resztę staników kupiłam takich zwykłych (ładne, koronkowe, na fiszbinach), tylko że maja dodatkowe rozpięcie z przodu i przez to tez są wygodne do karmienia :)

Myślałam jeszcze nad takimi stanikami, które maja odpinane ramiączka, ale to jednak nie wygodne, bo zaraz po odpięciu ramiączko uciekało i potem byłby problem z zapięciem... w dodatku miseczka jakos przeszkadzała... :/ A przy tych odpinanych z przodu miseczke mozna odsunąc na bok (pod pachę :p) i jest ok. :)

reklama
... ale nie przyznałam sie, że to przez te dodatkowe zakupy, tylko ściemniałam, że getrów nie mogłam znaleźć, a w domciu, jak już sie wyciszył i trochę go rozmiękczyłam :p przyznałam się i nawet pokaz mody był, a M. sie śmiał ze mnie i wcale sie nie gniewał - kochany jest :)

Rozmiękczyłam, rozmiękczyłam- ciekawe w jaki sposób;-):-p

Ja wczoraj też kupiłam w H&M kilka rzeczy, ale nie z działu ciążowego- 2 dłuższe tuniki, czarną i beż i beżową bluzeczkę z falbankami, wszystkie po 40 pln, więc byłam w szoku, że w przyzwoitych cenach......

Stanika nie mam ani jednego jeszcze:-( bo wciąż nie wiem czy tuż przed porodem jakoś strasznie mi się ten cyc powiększy, czy nie i mam właśnie dylemat co do kupownia przez allegro, czy będą pasować..........

Rozmiękczyłam, rozmiękczyłam- ciekawe w jaki sposób;-):-p

Ja wczoraj też kupiłam w H&M kilka rzeczy, ale nie z działu ciążowego- 2 dłuższe tuniki, czarną i beż i beżową bluzeczkę z falbankami, wszystkie po 40 pln, więc byłam w szoku, że w przyzwoitych cenach......

Stanika nie mam ani jednego jeszcze:-( bo wciąż nie wiem czy tuż przed porodem jakoś strasznie mi się ten cyc powiększy, czy nie i mam właśnie dylemat co do kupownia przez allegro, czy będą pasować..........

:p no rozmiekczyłam ;)

Ja tez na dziele ciązowym nie kupuję, bo mi się tam ciuchy nie podobają - moje zakupki tez kupowane na dziale dla "normalnych" ;)

A staniki kupiłam takie, że w razie jakby jeszcze biust się powiekszył, to tez będzie ok.
Bielizny nigdy przez allegro nie kupowałam, bo właśnie obawiam sie, że z rozmiarem nie trafię... :/ Teraz kupowałam w atlanticu i jestem zadowolona, nawet cena była przyzwoita, bo jakąs promocję mieli :)

Ja do szpitala i potem do domu (na nasze łóżko) kupuję takie podkłady Podkład Higieniczny do przewijania 40x60 cm 1szt (968920997) - Aukcje internetowe Allegro, natomiast dla dziecka kupię coś w stylu jak Nataliak pokazywała.

mam takie same i zastanawiam się czy na początek nie wystarczą do łóżeczka, pod prześcieradło.. przecież bejbiak będzie malutki więc raczej nie będzie się przesuwał po całym łóżeczku

A przy tych odpinanych z przodu miseczke mozna odsunąc na bok (pod pachę :p) i jest ok. :)
tyle, że w takiej opcji druga miseczka też może uciec pod pachę i tym sposobem jesteś roznegliżowana w całości :-D

tyle, że w takiej opcji druga miseczka też może uciec pod pachę i tym sposobem jesteś roznegliżowana w całości :-D

Heh... kto wie :) Przy próbie się nic takiego nie zdarzyło, ale bluzka dość opięta na biuście była i trzymała miseczkę. Pewnie jakbym założyła coś lżejszego to mogłaby sie przesunąc, ale mam nadzieję, że tylko trochę i pierś będzie zasłonięta bluzką ;)

Ja kupiłam na poczatku jeden karmink z canpola - z tzw "potencjałem" miseczkowym czyli nagłym przyroście masy tez będzie dobry. Potem dokupiłam tani komplet 2 badziewiaków na allegro (biały + czarny) ale takie niewyjściowe, ze tylko na szpital się nadają a potem do kosza.
A teraz okazało się, że mama mojej koleżanki ma hurtownie z bielizną i kupiłam tanio jeszcze dwa karmniki ale już fajne.
Więc suma sumarum mam 5 szt - trochę przegięcie. No ale stwierdziałm, że w razie czego sprzedam więc na razie nie wywalam metek.

A tak w ogóle - to wsiąkłam w allegro. Stwierdziałam, że na pewno łatwiutko wrócę do figury sprzed ciąży (nie wiem skąd taki pomysł - zupełnie nie kumam...) i weruje allegro i kupuję już ciuszki dla siebie na lato.. to będzie niezły zonk jak ku..pa z tego wyjdzie. JUż mi sie chyba za bardzo nudzi w domu... Dżizas ....

reklama
Zgadzam się, allegro potrafi strrrrrasznie wciągnąć! A kaska topnieje;-) Malina, a jakie karmniki kupiłaś via allegro? Masz może jeszcze jakiegoś linka??

Do góry