reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

PRZEKONANY OSTATECZNIE, kupujemy to łóżeczko Klupś z żyrafką, booooooskie

my też to łozeczko chcemy kupic z zyrafka:) jedziemy po nie w koncu po swietach..ale ja mam dylemat co do poscieli nie wiem jaka wybrac na allegro??
MY-SWEET-BABY posciel 12cz do lozeczka 140cm serca (977730739) - Aukcje internetowe Allegro taka??
czy?? # MAMO-TATO 14-CZ POŚCIEL 120x90 APLIKACJA SERCA (963047750) - Aukcje internetowe Allegro
Powiem nieskromnie rzeczywiście śliczne to łóżeczko:tak: u nas już rozłożone więc podziwiam codziennie:-D
Ja juz od jakiegos czasu nie piore w proszku tylko plynie i jestem zadowolona i w ogole lepsze to dla pralki:tak:A dzieciowe pralam w bialym persilu i nie dodaje plynu do plukania juz

reklama
Dziewczyny - ILE POTRZEBA BIUSTONOSZY DO KARMIENIA? Przy założeniu, ze karmimy dzidziusia cały czas piersią?
jak myslicie?
a mnie nurtuje inne pytanie.. czy to musi być koniecznie taki typowy stanik typowy do karmienia czy wystarczą takie z odpinanymi ramiączkami? te dla matek karmiących są nieusztywniane i wydają mi się jakoś mało wygodne i boję się, że mi się cyc rozlezie :sorry2:
dlatego planuję kupić sobie typowe 2 karminki bawełniane, których będę używać tylko w nocy i w szpitalu a na dzień chyba zwykłe usztywnione właśnie z odpinanymi ramiączkami..

cześć majóweczki :-)
Awru ja planuję też kupić takie 2 cienkasy tylko na szpital i na noc, a jakiś tydzień po porodzie jak już rozmiar się unormuje to chcę zamówić jakieś ładne z hot milka - z koroneczką i usztywniane karmniki, coby człowiek już tak do końca nie czuł się tylko jak chodzący bufet :tak:

Moim zdaniem wystarczy z odpinanymi ramiaczkami, ja tych typowo dla karmiacych matek, nie mam zamiaru wogole kupowac.

Ostatnia edycja:
Powiem nieskromnie rzeczywiście śliczne to łóżeczko:tak: u nas już rozłożone więc podziwiam codziennie:-D
Ja juz od jakiegos czasu nie piore w proszku tylko plynie i jestem zadowolona i w ogole lepsze to dla pralki:tak:A dzieciowe pralam w bialym persilu i nie dodaje plynu do plukania juz

Asieek, a gdzie fotki rozlozonego lozeczka?

Ostatnio wyczytałam i położna potwierdziła to w rozmowie, że staniki z odpinanymi ramiączkami są lepsze ze względu na to że dzidziuś może swobodnie dotykać i wtulać się w pierś mamy w czasie karmienia bez ocierania się o materiał. Natomiast staniki typowe do karmienia są lepsze jeśli karmimy w towarzystwie lub miejscu publicznym, ze względu na to że nie odsłaniają całej piersi :)

Awru ja nie mam zamiaru w ogóle rezygnować z moich koronek pięknych ;) i z wielu wynalazków typowych też rezygnuję, mam nadzieję, że na porodówce panowie lekarze to docenią :DDDDDDD a szczególnie anestezjolog mój french :DDDDD bo dla świętego spokoju zmyję ognistą czerwień
mój S. się śmieję, że na salę operacyjną wpadnę z moim niezbędnikiem - bordową walizką

reklama
Ja piorę w Loveli (kupiłam 5kg za 34 zł) + płyn do płukania Jelp zielony. Ja włączam po skończeniu prania jeszcze dodatkowe płukanie, a ciuszki mimo wszystko nadal ślicznie i delikatnie pachną :)

a gdzie kupiłaś lovele w tak dobrej cenie?? ja czekam własnie na promocje na ten proszek, bo w sklepach sa ale np za 3,6kg trzeba zaplacic 36zł a za 1,8 kg polowe czyli 18zł.

Do góry