reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

acha no to widzę że kupujecie też zbliżone ilości - więc dam sobie spokój z dokupowaniem bo nawet nie wiadomo gdzie to później upychać. Jakby wynikła spawa z szerokim pieluchowaniem to wtedy dokupię.
No doczytałam później że napisałaś o zamówieniu - aga - minęłyśmy się postami :)

a co do jakości i kolorków flanelek od r_p77 to też mi się bardzo podobają - żałuję że nie wzięłam więcej - bo do przykrywania w wózku by się przydały na lato - są ładne.

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez pieluchowalam krystianka,bylo to tak ze pampers na to body noi potem pieluszka flanelowa noi pajacyk czy tam co,pamietam ze od 6 tygodnia zycia do 3 miesioecy tak nopsil pieluszke,ja bede miala 10 tetrwoych,modle sie aby moj drugi synek nie ulewal tak jak krystianek bo wtedy napewno bede musial dokupic jeszcze z 10

ja tez pieluchowalam krystianka,bylo to tak ze pampers na to body noi potem pieluszka flanelowa noi pajacyk czy tam co,pamietam ze od 6 tygodnia zycia do 3 miesioecy tak nopsil pieluszke,ja bede miala 10 tetrwoych,modle sie aby moj drugi synek nie ulewal tak jak krystianek bo wtedy napewno bede musial dokupic jeszcze z 10

kurde, komi na szczęście krystianek był zimowy, bo latem poupychać dziecko w takie piernaty to koszmar :szok: A dlaczego go pieluchowałaś? bo ja słyszałam że to częstsze u dziewczynek.

wiesz jest tak ze wlasnie w 6 tyg zycia jest wizyta maluszka u ortopedy noi lekarz robil usg i zalecil wlasnie lieuszkowanie aby bioderka prawidlowo sie zrosly itp,noi pieluchowalismy go na dzien i na noc i tak przez 2 miesiace,potem na kolejnej wizycie juz lekarz mowil aby nie pieluchowac,u mnie np prawie kazdy pielu****e,moze lekarze radza aby robic to zapobiegawczo? no nie

moje znajomej corczka nosila taki gorset i miala nawet zagipsowane te bioderka oj straszne to bylo

wiesz jest tak ze wlasnie w 6 tyg zycia jest wizyta maluszka u ortopedy noi lekarz robil usg i zalecil wlasnie lieuszkowanie aby bioderka prawidlowo sie zrosly itp,noi pieluchowalismy go na dzien i na noc i tak przez 2 miesiace,potem na kolejnej wizycie juz lekarz mowil aby nie pieluchowac,u mnie np prawie kazdy pielu****e,moze lekarze radza aby robic to zapobiegawczo? no nie

moje znajomej corczka nosila taki gorset i miala nawet zagipsowane te bioderka oj straszne to bylo

aa no to wiem że to na bioderka i ortopeda zleca - ale myślałam ze powiedział ci dlaczego akurat Krystianek miał problemy z bioderkami - bo np. wiem że jak dziecko rodzi się z ułożenia pośladkowego - ozywiście przez cc - to wtedy jest to szerokie pieluchowanie ze względu własnie na ułożenie płodu pośladkowe w okresie ciąży - ze niby większe obciążenie dla bioder w końcowej fazie, a ciekawiły mnie też inne przyczyny.

mówiła ostatnio o tym fizjoterapeutka na szkole rodzenia.
Zdarza się częsciej u dziewczynek bo mama przekazuje hormony które wpływają na kondycję (choć nie muszą) stawów biodrowych.
Wtedy niestety łatwo mechanicznie spowodować wywichnięcie nie wyrobionej jeszcze główki kości biodrowej z panewki.
Kuzynka też była w gorsecie przez kilka miesięcy po urodzeniu - teraz lata jak piorun po górach (mieszkają na Żywiecczyźnie) - nie do zatrzymania :)

wlasnie lekarz za bradzo nic nie mowil a ja taka przejeta bylam i nawet sie nie dopytalam czemu,u mnie synek rodzil sie glowka wiec mysle ze to raczej tak na wszelki wypadek te pieluszkowanie bylo

wlasnie lekarz za bradzo nic nie mowil a ja taka przejeta bylam i nawet sie nie dopytalam czemu,u mnie synek rodzil sie glowka wiec mysle ze to raczej tak na wszelki wypadek te pieluszkowanie bylo

No na pewno na wszelki wypadek - może zauważył że coś się może zacząc dziać i faktycnie wolał dmuchać na zimne - lepiej tak niż dziecko miałoby później krzywo chodzić :tak:

A wracając do tematu - to kiedyś była mowa o pojemnikach czy szufladach pod łóżeczka - ja ostatnio kupiłam w świecie tchibo taki fajny pojemnik tekstylny pod łożko - jak jest jakaś potrzeba upchnięcia zbędnych chwilowo rzeczy to moim zdaniem jest super - i w pokoju dziecka może też się przydac - choć nie u mojego dziecka - bo bardziej nadaje się dla dziewczynek. Wogóle mają do pokoju dziewczęcego fajne pudełecza do przechowywania. Ja w tym pojemniku upchnęłam całą wyprawkę - tzn wsio poza ubrankami które są w komodzie - ale poszły tam ręczniki, kocyki, zapasy wkładek laktayjnych, podkładów, chusteczek i masa dupereli - nawet wanienka się zmieściła :-D - wszystko schowane pod sypialnianym łóżkiem. Chyba zapoluję na coś podobnego w chłopięcych kolorach dla Jaśka - wklejam całą stronę dla zainteresowanych, a pudło o którym mówię jest za 39.99 - pojemnik pod łóżko - tu już wykupiony, ale w sklepach stacjonarnych jeszcze dziś widziałam :tak:

Tchibo - Zróbmy w szafie miejsce dla hitów sezonu

Aga no jak używane to wymagają faktycznie podwójnej przepierki.:tak:
wzięłam 10 białych tetrówek, 6 kolorowych tetrówek i 6 kolorowych flanelek - myślicie że wystarczy? :confused: Bo nie wiem czy dokupować - wczoraj na jakimś internetowym spisie wyprawkowym wyczytałam że tetrówek trzeba 50 :szok: i mieli też na liście jednorazowe pieluchy - więc ta tetra chyba nie do przewijania miaLa być.

ale to chyba jak sie uzywa tylko tetrowych! na co komu 50 szt pieluch - a pralek to nie ma w domach???

Ja mialam przy Antosiu flanelowe kolorowe (10 szt) i białe tetrowe (15 szt) i za dużo... teraz swietnie i sie sprawdzają jako szmaty do sprzatania i sciery...:)

Teraz kupiłam 7 pieluszek tetrowych - głownie do ulewania, polozenia do wozka,
oraz 6 białych flanelowych - do przykrycia latem, do podłozenia pod malucha, do łozeczka...

wiecej chyba nie bede potrzebowac...

reklama
ja zakupiłam 30 tetrowych + 5 flanelowych. 5 tetrowych zostawiam w szpitalu, a reszta? nie wiem czy będę używać zamiennie z jednorazówkami, jeśli nie to i tak sie przydadzą :zawstydzona/y:

Do góry