reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Julienx slicny kombinezonik
Aga gratuluje kolejnych zakupów
Ja kupiłam 10 tetrówek (plus 5 zeby zostawić w szpitalu)i 3 flanelki zobacze jak sie bede sprawdzac jak cos bede dokupywac

krewetka ja mam od nich pościel. Na razie nie wiem jak z jakością, ale wizualnie wygląda fajniej niż na zdjęciach. Wszystko okaże się po praniu.

Co do ubranek, to wczoraj zrobiłam w lumpku ostatnie zakupy ubrankowe dla maluszka. Już wywiozłam do mamy do prania 2 kartony (jeden po wózku, drugi po kojcu z Motherhood:szok:, więc tego są ogromne ilości). Moja mam kupuje już ubranka na roczek i tym sposobem mam już nawet kombinezoniki, dresiki i inne na przyszłą zimę.
Poza tym rodzina mi zakazała:sorry2:, czekam jeszcze na paczki ze Stanów i Kanady, także będę przebierała młodego chyba ze 3 razy dziennie, żeby we wszytskim był chociaż raz ubrany:-p.

Kupic muszę jeszcze pampersy, parę pierdółek, wyprawkę dla mnie do szpitala i mebelki (komodę i szafę). Orientacyjnie wszytsko wyniesie nas 5000-6000 zł.:baffled:. Już 3000 poszły:sorry2:

krewetka-tez mam od nich posciel i tak jak estragon pisze wyglada lepiej niz na zdjeciach a co do jakosci to dokladnie okaze sie po praniu:-)dla krystianka tez kupowalalm od nich posciel noi jestem zadowolona,planuje jeszcze kupic jeden komplet,

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
Co do pościeli to się nie mogę wypowiedzieć bo kupuję w sklepie, już sobie wybrałam tylko muszę pojechać autkiem i zakupić, a jeśli chodzi o pieluchy to planuje kupić 10 tetrowych (2 kolorowe już mam, więc dokupię jeszcze tylko 8 białych) i ze 3 flanelkowe i mam nadzieję, że to wystarczy :)
Kupiłam już troszkę ciuszków, ale tylko kilka na rozm. 56, więcej mam na rozm. 62. Podobno nie ma co szaleć za bardzo bo potem dzidziuś szybko wyrasta i nie zdąży nawet połowy rzeczy ubrać :)
Muszę tylko dokupić jeszcze z ciuszków śpiochy ze 3 szt. bawełniane i ze 3 szt. takie milutkie (chyba z welurku to są).

Ja mam 10 tetrowych białych, 8 tetrowych kolorowych i 2 kolorowe flanelowe, ale flanelowych jeszce ze 3 kupię.
Myślę, że to wystarczy, zawsze jest pralka i można prać:-)

Ja dziś odebrałam zamówienie z apteki doz.pl i myśle że juz podstawowe rzeczy mam.

Estargon moja mama też szaleje i wczoraj pokazała mi ciuszki które babasowi kupila już na rozmiar 74 i 80:-):-):-) Dobrze, bo najwięcej mam tych małych ubranek i będzie synek miał juz coś na potem:tak:

To i ja się w końcu mogę pochwalić zakupem dla Maleństwa, nosidełko-fotelik do samochodu, bez niego ani rusz:-)
Brałam okazję więc wyboru koloru nie było, a może jednak niespodzianka okaże się dziewczynką:-D????

Załączniki

• DSCF2225..jpg
    DSCF2225..jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Ach, te babcie :) Moja mamuśka tez pokupowała troszkę mniejszych ale więcej już na wyrost. Też się cieszę, przydadzą się na potem. Ale co dziwne trafiła z płcią od razu. Jeszcze z mężem nie znaliśmy sami płci dzidziusia a moja mama już zbierała ciuszki dla chłopaka :) Miała farta !!!

Do góry