reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja koszulkę nocną kupiłam już jedną w markecie, dokupię jeszcze ze 2. Już kiedyś wypatrzyłam że w teskaczu co jakiś czas są fajne promocje piżamek i koszulek nocnych - bardzo dobrych gatukowo i przeceniają z np. 40zł na 15. Teraz kupiłam jedną za 16zł, a poczekam do maja i wtedy będzie więcej letnich w promocji to dokupię więcej. Jak się pobrudą od krwi, co jest wysoce prawdopodobne, to po wyściu ze szpitala nawet nie będę ich reanimować tylko wyrzucę.
A do domku sobie kupię na lato taką :tak::

Avalon koszulka 139 - Sklep INTYMNA.PL™

reklama
co do termometru, to ja mam w domu 3- jeden rtęciowy i dwa elektroniczne- jeden za 10 zł, drugi około 60 zł kosztował. I te elektroniczne, to można o dooope rozbic, kilka razy sprawdzałam na sobie i mężu. Róznica była nawet 1,5 stopnia :szok:- to jest dużo. Jeszcze nie wiem jak wepcham dziecku w pupę termometr, ale na pewno chcę używac rtęciówki. A wycofali je ze sprzedaży maksymalnie pół roku temu:tak:.
W szpitalu mierzyli mi temperaturę dousznym i to było nie przyjemne:-p jak czasem położna wsadziła go głęboko:angry::sorry2:.

Koszulki ja kupię najtańsze (widziałam takie za 19 zł), bo nie znoszę koszul i nie będę ich używała później, tylko od razu do kosza wywalę. Zresztą jakiś czas temu kupiłam sobie fajną większą piżamkę w Oysho- ze 150 zł dałam, więc po powrocie do domu będzie super:tak:. A koszule są beee, więc pewnie z chęcią się ich .pozbędę:dry:.

Laktator rozmawiałam z 3 mamusiami i wszystkie zgodnie twierdzą, że lepiej kupic ręczny, dlatego, że samej można regulowac siłę ssania, a te elektroniczne przy użytkowaniu są podobno bolesne, szczególnie na początku jak piersi nie są jeszcze przyzwyczajone.

estragon wcześniej wycofali te termometry bo w lipcu zeszłego roku jak szłam do szpitala to małż latał po aptekach i szukał dla mnie termometru - musiałam zabrać swój do szpitala - i już wtedy w każdej aptece babki mówiły że od kilku miesięcy nie ma rtęciowych bo są wycofane ze sprzedaży.

nie możliwe, bo dopiero bębnili o tym w TV i to nawet nie było całe pół roku, bo już w ciąży byłam na bank. Nawet wysłałam wtedy męża do apteki (w ostatnim dniu sprzedaży) i kupił w naszej aptece ostatnią sztukę:))). Na 100%.

edit: http://katalog.xtech.pl/wiadomosci/wiadomosc_5429.htm
czyli jednak trochę wcześniej- 3 kwietnia, ale 2009 r, czyli nie wiele się pomyliłam:p

Ostatnia edycja:
Ja koszulkę nocną kupiłam już jedną w markecie, dokupię jeszcze ze 2. Już kiedyś wypatrzyłam że w teskaczu co jakiś czas są fajne promocje piżamek i koszulek nocnych - bardzo dobrych gatukowo i przeceniają z np. 40zł na 15. Teraz kupiłam jedną za 16zł, a poczekam do maja i wtedy będzie więcej letnich w promocji to dokupię więcej. Jak się pobrudą od krwi, co jest wysoce prawdopodobne, to po wyściu ze szpitala nawet nie będę ich reanimować tylko wyrzucę.
mam dokładnie takie samo zdanie.. kupiłam sobie jedną w carrefourze za 19zł na ramiączkach (przyznam, że nawet mi się podoba) i dokupię jeszcze jedną z rękawkiem i wystarczy.. nie cierpię koszul nocnych i kupuję je tylko z przymusu.. po powrocie do szpitala na bank więcej ich nie założę :no:

ja mam 2 koszule, jedna z długim rękawem (bo w styczniu leżałam w szpit.) więc ta się chyba nie przyda, a ta jest na guziki i mam drugą krótkim rękawem z tymi wycięciami na piersi :-) i chętnie kupię jeszcze jakąś krótszą na ramiączkach- to już bardziej na lato i w domu :-)

a ja bardzo lubie koszule, kupilam sobie dwie, mam nadzieje ze do szpitala wystarczy+ 1 starsza na poród

Też lubię koszule i na codzień zawsze w nich śpię, choć ostatnimi czasy częściej zakładam t-shirt małża bo obszerniejszy jest niż moje koszule :p Do szpitala, do porodu biorę jakąś starą koszulę którą wyrzucę od razu po porodzie a do karmienia kupię te dwie z allegro :)

reklama
Do góry