reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Mi procz ubranek zostało sporo:

ochraniacz i przescieradełko do lozeczka oraz przescieradełko do wózka
kocyk - duzy i mały
leżaczek bujaczek
przewijak
fotelik (0-13)
kosmetyki/Apteka
pieluszki - flanela (5 szt) i Pampersy 1 oraz 2
majteczki i wkłady poporodowe

to tak na szybko to co pamietam:

ale bardzo sie ciesze ze sporo rzeczy wykorzystam po Antosiu:
laktator, nianie elek, sterylizator, karuzelkę, podgrzewacz... bo te rzeczy sporo kosztują.. kazda przynajmniej po kilka stówek - wiec oszczednosc spora...

reklama
ile pieluch 2 kupujecie? bo ja mam już 4 paczki ( razem 368szt) i chyba wystarczy? kupujecie tez 1 ? jesli tak to ile? kiedy dziecko przechodzi na 3 ?

ile pieluch 2 kupujecie? bo ja mam już 4 paczki ( razem 368szt) i chyba wystarczy? kupujecie tez 1 ? jesli tak to ile? kiedy dziecko przechodzi na 3 ?

Krewetka, gdzies o tym pisałam.. ale u mnie wyszło to przy Antosiu tak: (urodzony 3215g, 53 cm)
Pampers 1 - 1 paczka
Pampers 2 - 2 paczki
a potem Pampers 3...

My materac i wanienke juz tez mamy. Materac, kupilam niedawno, ale jako wieksza rzecz, poszedl narazie prosto z samochodu do skladowki. Dopuki pokoik nie jest wyremontowany i zlozony. A wanienke, materacyk do wanienki i potem siedzenie do duzej wanny, mam jeszcze po pierwszym synu. Akurat mialam to wniesione do domu, bo mam je dzis powymywac z kurzu, a przede wszystkim uprac reczniczek z materacyka. To cyknelam zdjecie. Nic specjalnego, teraz sa bardziej bajeranckie, ale jak sa to po co wydawac niepotrzebnie kase na nowe... Dziecko zamierzam myc gabka dla bobasow, tez juz ja kupilam. Do kapieli, zostalo mi tylko kupic kosmetyki z Musteli. I w sumie z grubszych rzeczy mam juz wszystko, 2 wozki, 3 w 1 i lekka spacerowka maclarena, pokoik.

Załączniki

• S7300306.jpg
    S7300306.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 30
  • S7300307.jpg
    S7300307.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 27
Agate, a te kosmetyki Musteli to używałaś takie normalne? Tzn rozbiłam rozeznanie i zauważyłam, że jest też Mustela dla Atopików- do skóry Atopowej. Zastanawiam się, która lepsza....?

Fotelik, karuzelke i posciel do lozeczka i wozka, tez musze jeszcze kupic. Ale to juz z tych mniej grubszych rzeczy. Najgrubsze to sa wozki i pokoiki.

JusteMe, ja ich tak dawno uzywalam, kiedys byly Mustela dla bebe i tyle. A te do atopowej to jest jakas nowosc, pewnie od niedawna, czy kilku lat. Ja jeszcze nie kupowalam kosmetykow, to nie wiem, ktore lepsze. A wogole co to jest ta skora atopowa? Tyle co pamietam, to to, ze Mulaci od razu po urodzeniu maja bardzo sucha skore, to tych kremow do natluszczania to mi szlo. Uzywalam serii Mustela dla bebe, jak wieksziosc ludzi tutaj i mi sie sprawdzala.

Atopowa, to właśnie bardzo sucha, zaczerwieniona i skłonna do podrażnień. Taka alergia skórna. No ja własnie nie wiem, czy lepiej nie szaleć, dopóki nie ma takiego problemu, czy zapobiegać?? Ale nie chcę też dziecka na siłę przyzwyczajać do kosmetyków bądź co bądź dla dzieci z problemami, bo może wcale mu nie są takie potrzebne......

Dla mnie dla Mulata, to na samym poczatku moze to sie przydac. Dobrze wiedziec, ze taka seria jest. Bo Mulaci po urodzeniu to maja taka naprawde sucha skore, potem sie to normuje. Ale tobie, przy normalnej skorze u noworodka, to wydaje mi sie, ze wystarczy ta normalna seria. Zobaczysz zreszta jaka bedzie mial skore jak sie urodzi. I poradz sie moze w aptece, jak bedziesz kupowala.

reklama
Witam.
Ja to jeszcze daleko w tyle z zakupami.Mam ciuszki od kuzynki,kupiłam bodziaki z długim i krótkim rękawkiem,2 rampersy,4 pajace,pieluchy tetrowe ,okrycie kąpielowe i mięciutki kocyk :) i 2 butelki Tomme Tippee.
Brakuje mi kosmetyków,wanienki,wózka i łóżeczka z pościelą.W sumie mam pościel po córeczce ale różową,a teraz ma być syn więc kolor troche nie pasuje:)

Wrzucam zdjęcia kocyka i bodziaków :)

Załączniki

• kocyk.jpg
    kocyk.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 28
  • bodziaki.jpg
    bodziaki.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 36
Do góry