reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
corina, nie wie, ale może poszukaj na allegro lub wpisz po prostu w google "tapeta w...." Może w Leroy Merlin będzie?

wzdłuż i wszesz przejrzałam internet, na allegro bida z tapetami w leroy też jej nie ma:zawstydzona/y: może przy okazji innych zakupów do mieszkanka gdzieś w końcu na nią trafię, a jak nie to trudno i tak będzie w pokoiku kolorowo :-) załączam fotkę kolorów ścian jakie wybrałam do dzidziusia pokoiku

zielone wzgorze dekoral i dulux błekitna chmurka.jpg

całe mieszkanie będzie stonowane (kawa z mlekiem, brązy itp) dlatego w jednym z pomieszczeń postanowiłam zaszaleć :-)

załączam też moje wypociny z programu pro100 (wcale nie tak prosto się go obsługuje;)

projekt1.jpg
projekt2.jpg
nie mogłam znaleść grzejnika a powinieni być na ścianie pod oknem, komoda z przewijakiem (z powodu ograniczonych zasobów programu) też jest jaka jest ;-) zastanawiam się tylko co wcisnąć na ścianę obok komody, myślałam o krześle bujanym z ikei ale troche drogo jak za krzesło (400zł) :baffled:
oczywiście będą też naklejki nad lóżeczkiem i inne dekoracje ale zamysł jest mniej wiecej taki (nie ma wyjścia bo szafa i regał już kupione :-)

Ostatnia edycja:
...a my jesteśmy niestety skazani na mebelki do pokoju dziecięcego z Ikei- i to jeszcze w dodatku takie, które wyglądają najasłabiej:baffled: Powód jest taki, że pokój jest dość wąski, jedyne możliwe ustawienie to takie, że meble będa stały wzdłuz tych dłuższych ścian, więc nie mogą być głębsze niż 48-50 cm. No i jedynie Ikea spełnia te wymagania. Chciałam wziąć taki solidniejszy komplet, z litego drewna- tylko że całość jest ciemna, a w całym mieszkaniu na podlodze jest też ciemne drewno, więc stwierdziłam, że zrobi się ponuro. Później wpadłam na "genialny" pomysł- że kupimy te meble i oddamy stolarzowi do zeszlifowania i pomnalowania na biało.... całe szczęście, że kupiłam na próbę zwykłą półkę z tej serii, w domu ją oszlifowaliśmy i pomalowaliśmy na próbę i niestety wygląda jak kupa:baffled::baffled::baffled:.
....więc zostają nam takie białe mebelki, jakimi Ikea dysponuje... Przeanalizowaliśmy kwestię i stwierdziliśmy że łóżeczko kupimy jakieś solidniejsze (bo to z tej serii jest tragiczne!), do tego:
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | HENSVIK | Stól do przeijania/ szafka
IKEA | Małe dziecko | Meble do przechowywania | HENSVIK | Szafa

i pewnie za jakieś 4 lata zrobimy maluchowi solidne meble na zamówienie...
Mam nadzieję że nie zanudziłam nikogo dywagacjami na temat pokoiku:sorry2:

JustMe, Ikea wzornictwo ma bardzo ladne, a ceny bardzo przystepne. Tutaj Ikea, Conforama, But, ect. to sa najtansze sklepy meblowe, bo to jest cos w stylu wielkiego supermarketu, tyle, ze z meblami. Jakosc moze mebli z tych sklepow nie jest najwyzsza, ale moim zdaniem ich jakosc jest dobra w stosunku do ich ceny. Przynajmniej tutaj, bo z tego co piszecie w Polsce te meble nie naleza do najtanszych. U nas tez byc moze beda mebelki z Ikei. Ogladalismy dzisiaj troche, ale nie zdecydowalismy sie jeszcze konkretnie na zadne.

Mebelki już kupiłam. Opinie widzę różne, więc będę musiała się sama przekonać co do jakości.

Byłam dzisiaj z Jagną w manufakturze. Buszowałam ponad 5 godzin i powiem wam, że przecen już prawie nie ma. Wszystko wykupiłyście. Mothercare jest jeszcze jako tako zaopatrzony. Kupiłam Jagodzie siedmiopak bodziaków z kr. rękawem za 29 zł i zestaw zwierzątek (takie z twardej gumy, czy kauczuku, chust wie) bo ona uwielbia zwierzaki. Całe dnie nosi je w łapkach. W C&A kupiłam jej dwa bodziaki na teraz z dł. rękawem za 19 zł. A dla dzidki w brzuchu WIELKIE NIC. Zła mama, be.:-:)-(
Sobie kupiłam peeling i maseczkę oraz dwie książki, P. dostał grę i się prawie posikał (zrobiłam to na własną zgubę, bo teraz nie odejdzie od kompa:-(), a do domu 6 kolorowych pudeł plastikowych w kolorach pokoju dziecinnego i będę aranżować. A! I kupiłam jeszcze farbę do mebli bo będę segment malować.:tak::tak:
Foty jutro bo mi akumulatorki siadły w aparacie i muszę naładować:-)

Musimy jeszcze łóżko Jagnie kupić i będzie gites. A jak se te kwiotki naklejki jeszcze walnę na ścianę, to chyba sama walnę z podziwu. A tak naprawdę to żartuję, bo u mnie zero zdolności dekoratorskich:-:)-(

reklama
Wiesz co? Ja dostałam tę podusię ale wczoraj Magda102 dawała jej zdjęcie więc ona się bardziej orientuje. Ale tak, na allegro spoko kupisz.
Wklejałam dokładnie tę samą podusię, kupiłam ją w Carrefourze za 29 zeta. Czyli na jeden ciul wychodzi jak z Allegro bo tam trzeba doliczyć koszty wysyłki. No chyba, że ten sprzedawca ma jeszcze coś godnego uwagi by zaopatrzyć się hurtem ;-)

Do góry