reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Oleśka, patrz no, nie pomyslałam o żonie :-D;-)

awru, shyangel i pozostałe Kobitki, fajne zakupy.
karuzelka super, ale trochę mnie nastraszyła magda102 i chyba nie kupię nakręcanej, sama już nie wiem...

A ja dzisiaj znowu zaszalałam :zawstydzona/y: Już powinnam mieć zakaz wstępu do sklepów dzieciowych :-D

Dziewczyny mam 1 pytanko do dziewczyn co już mają dziecko. Czy po porodzie używałyście tetrowych pieluch czy tylko pampersy? Bo ja chce tylko pampersy, ale moja teściowa żyje jeszcze w czasach co nie było takiego luksusu:-) i mi gada , że mi kupi takie pieluchy. A ja w sobie jak chcesz to kup, ale i tak nie będą zużyte :dry:.

tak używałam - do ulewania :) Mialam ich 10 szt. Teraz to najlepsze scierki i szmaty do wycierania samochodu:-):-)

teraz mozna juz kupic nawet kolorowe tetrowki! w smyku sa bardzo fajne w wersji dla dziewczynki albo chlopca. jesli dobrze pamietam to 27zl za 6sztuk. podobne kolorowe wynalazki z czegos co wyglada jak tetra ale jest troszke grubsze i sztywniejsze sa w ikei - 15zl za 3sztuki.

teraz mozna juz kupic nawet kolorowe tetrowki! w smyku sa bardzo fajne w wersji dla dziewczynki albo chlopca. jesli dobrze pamietam to 27zl za 6sztuk. podobne kolorowe wynalazki z czegos co wyglada jak tetra ale jest troszke grubsze i sztywniejsze sa w ikei - 15zl za 3sztuki.

na allegro tez mozna kolorowe tetrówki kupic
*BOBAS* Pieluszki tetrowe kolorowe (6 szt) (865958417) - Aukcje internetowe Allegro

ale są dużo ciensze od tych białych tkanych podwójnie. Zamierzam kupic z 10 tych białych grubszych i paczkę kolorowych, Kolorowe są praktyczniejsze, bo w razie zabrudzenia jedzeniem i tym podobnymi rzeczami, które trudno doprac, na kolorowych po prostu tego nie widac ;)

Dzieńdoberek ciężaróweczki

Jeżeli chodzi o te nieszczęsne karuzele to nikogo nie mam zamiaru straszyć ani odciągać od zakupu. To jest jedynie ostrzeżenie na co należy zwrócić uwagę. Ja sama nie wyobrażam sobie łóżeczka bez ładnej karuzeli. Dziewczyny wystarczy sprawdzić. Jeżeli sprzedawca nie zechce nas poinformować jaka jest budowa mechanizmu, wyjście jest jedno: namówić koleżankę, sąsiadkę, siostrę aby odkręciła 3 czy 4 śrubeczki i sama sprawdziła co jest w środku. Jeśli zobaczycie owy "grzebień" od razu wyciągamy to ustrojstwo i wywalamy do kosza, przecież nikt nie wyrzuci całej karuzeli. Dotyczy to karuzel nakręcanych.
Karuzele zasilanie bateriami z pewnością grają dzięki maleńkiemu układowi scalonemu. Nie jestem pewna jak wygląda cały "środek" takiej karuzeli, więc byłabym wdzięczna gdyby któraś z Was mogła to sprawdzić, a nawet wrzucić fotkę.

No teraz mogę spokojnie wrzucić foteczki, rany nie ogarniam się normalnie ostatnio...

No dobra ostatnie szaleństwa...
Rożek, becik i nakrycie kąpielowe w jednym. Fotka niestety nieodzwierciedla żyraf, które starałam się ująć... zapinana na zamek, dodatkowo kilka napek by móc stworzyć kapturek czy nogawki.
DSC00004.jpg

Pajacyki, kompleciki, bodziaki i rajtuzki....
DSC00007.jpg

DSC00009.jpg

Wczorajszy mój zakup trzypaki bodziaków krótki/długi rękaw - 19.99 zeta za kpl. w Leclercu. Welurowy komplecik w kolorze brzoskwini z kaftanikiem, całość podszyta dodatkowo bawełną; małe rajtuzki, czapunia welurowa, różowa zapinana na guziczki bluzeczka i przecudne różowe gatki. Jak moja mama te gatki sama zobaczyła powiedziała, że też takie chce.... :-D:-D:-D
DSC00005.jpg

Wybaczcie jakość, fotki robiłam komórką i to rano gdy jeszcze było niespecjalnie jasno...

reklama
Do góry