reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Uffffff...:-)
Także nastawiałamm się na pampersy i tez słyszałam od mamy i tesciowej, że trzeba tetrowych używać ze względu na kości miednicy, ale to wydaje mi sie nie do końca prawdziwe, znam wiele dzieciaków znajomych wychowanych na pmpersach właśnie i żadne z nich nie ma z biodrami żadych problemów

tak wię tez nastawiam sie na pampersy, a tetrowe kupie dokładnie w tym samym celu co Oleśka

Także nastawiałamm się na pampersy i tez słyszałam od mamy i tesciowej, że trzeba tetrowych używać ze względu na kości miednicy, ale to wydaje mi sie nie do końca prawdziwe, znam wiele dzieciaków znajomych wychowanych na pmpersach właśnie i żadne z nich nie ma z biodrami żadych problemów

tak wię tez nastawiam sie na pampersy, a tetrowe kupie dokładnie w tym samym celu co Oleśka
Ano te zaszłości i przedpotopowa wiedza rodziców. Chcą dobrze, ale nie do końca zdają chyba sobie sprawę, że odkąd ich dzieci były pieluchowymi srajtkami minęło 20-30 lat. Życie. Trzeba korzystać z udogodnień, prawda?:-D:tak:

zeby bioderka układały sie szeroko lekarz na pampersa radził klaść tetrówkę złozona aby nóżki były szerzej :)

zeby bioderka układały sie szeroko lekarz na pampersa radził klaść tetrówkę złozona aby nóżki były szerzej :)
Niby tak, choć jak jest wszystko w porządku, to szerokim pieluchowaniem można dziecku krzywdę zrobić.Jeśli usg bioderek jest ok, nie ma potrzeby stosować takich metod zapobiegawczo.

Mi położna środowiskowa kazała właśnie na śpiochy zakładać jeszcze jednego pampersa, żeby nóżki były szerzej, ale jej nie posłuchałam, bo było tak gorąco, że dziecko mi się gotowało pod dwoma pieluchami i śpiochami. Potem pediatra powiedział, że dobrze zrobiłam.

Kupiłam za 20zł :-)

Załączniki

• 880037673.jpg
    880037673.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 46
pragnę się pochwlić, że właśnie wylicytowałam karuzelę fisher price z misiami - już nie mogę się doczekać kiedy ją dostanę w swoje łapki :-)

Załączniki

• 878234633.jpg
    878234633.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Ja z pierwszym uzywalam tylko pampersow i moja siostra tez synka tylko na pampersach, nie bylo problemu z bioderkami. A teraz robia sie modne takie ekologiczne pieluchy z materialu, ktore sie wlasnie pierze. Ale szkoda by mi bylo na to czasu. Bede uzywac tylko pampersow.

reklama
awru za ile? musze przyznac ze te karuzelki maja jeden minus o ktorym nie pomyslalam wczesniej: ze wzgledu na to ze sa na baterie to maja jakis silniczek ktory niestety troche slychac :/ ale poza tym cudo :)

Do góry