reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

bede musiala uwazac na te kocie potworki bo sa strasznie zafascynowane kazdym gadzetem dla dziecka, ostatnio zezarly kawalek sznurka od czapeczki niemowlecej!:p co do lozeczka to zobaczymy jak wyjdzie. znam ludzi ktorzy maja koty i pozwalaja im spac z dzieckiem w lozeczku. kot jest cieply i mruczy - dla dziecka to tez jest fajna sprawa. a nasze sa przyzwyczajone do spania w lozku, zwykle spia w nogach ale czasem nawet wchodza sobie pod koldre bo tak im cieplej. oczywiscie trzeba bedzie ich pilnowac przez jakis czas i obserwowac czy nic glupiego im do glowy nie przychodzi. w nocy na pewno bedziemy zamykac sypialnie przed kotami.

ja koty mam dwa :) i oboje ładują sie do łozek. Puszkin szczegolnie poleguje u Antosia w nogach, a Fusia - ładuje sie do łozeczka, bo stalo jakis czas ze wzgledu na gosci ktorzy byli z 7-m coreczką, ktora tam spała...
musze na to uważać...

reklama
Czy któraś mama używała wkładek laktacyjnych lovi? Bo piszą że mają żelujący wkład (jak pampers i always :-D)więc powinny fajnie zabezpieczać przed przeciekaniem mleka - tylko czy przepuszczają powietrze :confused:.

LOVI

ja uzywałam zelowych z Antosiem - wszystko przecieka... uwierzcie mi - przynajmniej moj napor mleka - szczegolnie w nocy :)

ale lubiłam zelujace wkładki...

Ja kochana podzielam Twoje zdanie. Mam zamiar dokonac identycznego zakupu jeśli chodzi o komplet dziecięcej pościeli..........i nic więcej:tak::tak::tak:

ja nie kupuje kompletów na posciel - bo jej uzywam dopiero od okolo roku

wg pediatrów dzieci nie kładzie sie na poduszkach, ani nie przykrywa kołderkami - a szczegolnie tych juz ruszajacych sie - wystarczy mi spiworek lub/i kocyk

Jedyne co kupie to taką biała falbane ozdabiającą łozeczko (bo z Antosiem mialam zolto-zielona - wygladało to sweitnie)

Ochraniacz SERCA serduszko Haft + falbana biały (883827532) - Aukcje internetowe Allegro

Nie wiem czy się przyda - o wyjściach na dwór z wózkiem i tym raczej nie myślałam bo też zakładam że będzie spał - raczej podróże samochodem - a szykuje nam się podróż nad morze w lipcu - to jest 8 godzin jazdy - nie sądzę żeby przespał całą :no:..

Lenkaa przyda sie napewno - ale jeszcze nie w lipcu - dziecko jeszcze nie zwroci na to uwagi...

ja pamietam ze Antos urodzil sie w maju, a w lipcu pojechalismy do łeby... oprocz przerw ze 3 na karmienie - maly caly czas spał...

Estragon, koszt zycia jest obecnie porownywalny do tego w Polsce, jezeli chodzi o wyzywienie, ubranie, oplaty za prad itp. Ceny mieszkan w Nicei podobne do tych Warszawskich. W mniejszych miastach we Francji duzo taniej. Teraz juz nie ma cymesow dla nas w Polsce jak to bylo kiedys, wcale nie oplaca sie kupowac w Polsce bo taniej, tak jak to bylo kiedys, teraz cenowo wyrownalo sie, tylko zarobki w Polsce jakos sie nie wyrownuja. Moze z czasem wyrownaja sie. Mam taka nadzieje. Wiesz my np. nie mamy zadnych specjalnych tu oplat, tylko te podstawowe, nie placimy, ani czynszu, ani kredytu za dom, a to duzo znaczy. Ja nie mam zadnego wyksztalcenia, a wiec co bym zarobila w Polsce? Moze bym gdzies w sklepie za 1000 zlotych stala. Temu mimo tego, ze to zadne kokosy, bo w policji kokosow nie ma, srednia krajowa, to ciesze sie z tego co mam i dla mnie to bardzo duzo. Mimo tego, ze sa tu ludzie co zarabiaja 5000, 10000 euro miesiecznie i wiecej, lekarze, kierownicy, dyrektorzy, informatycy, itp. A znajomy pracujac duzo w Anglii, malo wydajac, mogl kupic dzialke budowlana w Polsce, czemu nie?

Hejka,

Julienx, dzięki za info. Już podpatrzyłam na allegro, bo chyba aldonta dała mi namiary :)
Bardzo ładne i zacznę chyba kupować na większe bobo, ale jak już mała się urodzi, albo za jakieś 2 mies bo teraz zaszalałam na wyprzedażach i mam też wydatki związane z remontem mieszkania babci.
Ja, jak kupuję ubranka, to też biorę pod uwagę porę roku. Czasami śmiesznie wygladam, bo w sklepie na palchach liczę miesiące :-)

Dzięki Kobitki za komplementa. Faktycznie mała będzie się lansić czasami, jak to któraś napisała (chyba awru ;))

Oleśka, a na tej aukcji Ferrari pojawiła sie druga oferta :tak:
Spieszmy się Kochane ;-):tak::-D

Ja znalazłam taką pościel i wygląda na porządną, a co najważniejsze jest w przystępnej cenie za 3 elementy, bo ok 115 pln

Śliczna 3-el. POŚCIEL haftowana JERSEY misiaczek (874402257) - Aukcje internetowe Allegro

Oleśka, wczoraj trafiłam do tego sklepu Mama i ja - rzeczywiście fajny, duuużo wózków, w ogóle całkiem spora powierzchnia. No i pełno tu wszystkiego.
Oglądałam też posciele - no i zakochałam się w kompletach Feretti...i nie odmówię sobie chyba, aczkolwiek zamówię z allegro, bo różnica w cenach w sklepie i na allegro jest znacząca

Dziewczyny mam 1 pytanko do dziewczyn co już mają dziecko. Czy po porodzie używałyście tetrowych pieluch czy tylko pampersy? Bo ja chce tylko pampersy, ale moja teściowa żyje jeszcze w czasach co nie było takiego luksusu:-) i mi gada , że mi kupi takie pieluchy. A ja w sobie jak chcesz to kup, ale i tak nie będą zużyte :dry:.

reklama
Miałam 10 tetrówek, które używałam tylko i wyłącznie jako podkładka na przewijak, do buzi, czy do podłożenia, jak Jagoda leżała z gołą dupką. Jak dla mnie szkoda czasu na prasowanie i prądu na pranie tych pieluch. Zwłaszcza że będziesz miała pięć tysięcy innych obowiązków. Lepiej czas na prasowanie przełożyć na czas dla dzidziusia. Poza tym byś musiała co chwila patrzeć czy maluch się nie zsikał, bo mocz bardzo szybko odparza i tak wrażliwą dupkę. Takie moje zdanie.:tak:

Malina, ja też tam się muszę w końcu wybrać, ale to raczej po 10-tym i wypłacie P.;-):tak:

Do góry