reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja też powoli zaczynam kupować bo od razu wszystko to sobie nie wyobrażam ile kasy by poszło. Łóżeczko będę miała od siostry to chociaż to będę miała z głowy. A co do spodni ciązowych to ja muszę kupić w sklepie i przymierzyć , bo jestem niska i wszystkie mi wiszą :baffled:. A widziałam ładne jeansy w H&M( za około 200zl) i chyba się skuszę:tak:.

reklama
Ruda ja sobie kupiłam ostatnio w H&M sztruksy za 60 zł, więc bardzo tanio (wiadomo promocje;-)) i chociaż nie przepadałam nigdy za sztruksami, tak te są świetne, non stop w nich łaże i piorę i nic się nie dzieje. Były w 3 kolorach- zielone, granatowe i czarne. Ja bym nie dała 200 zł za spodnie na miesiąc, góra dwa:no:. Z tego, co zdążyłam się zorientowac, to w C&A też mają kolekcję dla mam (Yessica bodajże) i tam kupisz już fajne jeansy za 109 czy 129 zł.

Agate no ja też nie dałabym za samą pościel 400 zł, gdyby to był cały komplet jak na zdjęciu, to może zastanowiłabym się:tak:. Czyli najniższa pensja u Was to na złotówki jakieś 4000 zł:szok:. To my we dwójkę z mężem mając jakieś tam dochody, niekoniecznie najniższą krajową tyle nie mamy w sumie:wściekła/y:. Nie ma co przyrównywac:dry:

Cena 100 euro do tutejszych poborow to to samo, co 100 zlotych do polskich poborow. ;-)Zarabia sie tu tyle co w Polsce, tylko tyle, ze w Euro, czyli razy 4.;-)
no właśnie, całkiem inna relacja cen do zarobków..100 euro dla Agate za komplet pościeli to dla nas 100zł więc cena normalna ale 400zł to już przekracza moje możliwości, szkoda by mi było dziecko kłaśc w takiej pościeli:-D
Ja początkowo miałam w planie zakupić taki mega komplet ale ostatecznie zapadła decyzja ze tylko poszewka na kołderke i podusie i ochraniacz.
Dziewczyny a jakie firmy pościelowe polecacie? tylko tak żeby nie zbankrutować;-)

Co do spodni to mnie też w najbliższym czasie czeka zakup bo coraz trudniej mi się zmieścic w te przedciążowe(oczywiście ich nie nie jestem w stanie zapiąć). Tylko ja to muszę oo sklepach powędrować bo bez mierzenia to nie przejdzie.
A powiedzcie mi czy orientujecie się czy one mają taka samą długość wszystkie a idą wszerz czy wzdłuż też jest jakiś wybór?
Estragon dawno kupowałaś spodnie w h&m? ciekawe czy jest jeszcze szansa załapać się na promocje?bo 200zł to mi szkoda za spodnie dać zwłaszcza ze ja wiele i tak nie wychodze..

asieek ja kupowałam przed świętami w Galerii Krakowskiej, ale w zeszłym tygodniu jeszcze je widziałam. Ja mam rozmiar 38, są troszkę za długie (mam 162 cm wzrostu), ale wszystkie spodnie kupowane w sieciówkach są na mnie za długie, dlatego jeansy kupuję w Big Starze, bo mają moje fasony i moją długośc, czyli 30. Te sztruksy mają po bokach gumeczki z guziczkami, także spokojnie można wziąśc rozmiar większe, bo można je ściągnąc i są ok, a później jak brzuszek jst większy, to się jej popuszcza. W ogóle te ciążowe spodnie z panelami to rewelacyjny wynalazek. Nie wyobrażam sobie teraz nosic takich zwykłych, żeby tłuszczyk mi się wylewał z każdej strony- obrzydlistwo:dry:.

asieek ja kupowałam przed świętami w Galerii Krakowskiej, ale w zeszłym tygodniu jeszcze je widziałam. Ja mam rozmiar 38, są troszkę za długie (mam 162 cm wzrostu), ale wszystkie spodnie kupowane w sieciówkach są na mnie za długie, dlatego jeansy kupuję w Big Starze, bo mają moje fasony i moją długośc, czyli 30. Te sztruksy mają po bokach gumeczki z guziczkami, także spokojnie można wziąśc rozmiar większe, bo można je ściągnąc i są ok, a później jak brzuszek jst większy, to się jej popuszcza. W ogóle te ciążowe spodnie z panelami to rewelacyjny wynalazek. Nie wyobrażam sobie teraz nosic takich zwykłych, żeby tłuszczyk mi się wylewał z każdej strony- obrzydlistwo:dry:.
Dzięki Estragon. Muszę się tam wybrać, z opisu super spodenki:-)
Tylko ja mam 180cm wzrostu więc ciekawe czy beda odpowiednio długie:baffled:
Mam nadzieje ze cos znajde dla siebie.

Estragon dzięki na pewno jeszcze się przejdę do C&A. Mi też trochę szkoda kasy aby kupić spodnie za 200, ale nie mam wyboru. A sztruksów nie lubię. Chciałam z materiału z h&m(120zl) ale leżały okropnie:no:.

reklama
Do góry