reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

aga - a tej kurtki to używanej szukasz, czy tylko w nówki celujesz?

Mi udało się kupić w grudniu wiosenną zarkę, jak jeszcze nikt o wiośnie nie myślał. Praktycznie jak nówka, ostatnio coś tam licytowałam z kurtek, ale widzę, że już ruch w temacie się zrobił i mnie przelicytowali.
oczywiscie, moze byc uzywana, ale w bdb stanie.

Bali u nas tez nie zdarza sie, zebym tylko 2 bluzki prala :-) zawsze chocby pol pralki sie znajdzie...

reklama
Aga zwykły trójkołowiec Majka miała teraz latem i średnio jej pasował. Poczytałam i zdecydowaliśmy, że kupimy biegowy :) Poza tym kobieta zmienną jest ;P

Dziewczyny to Wy rowerek na jeden sezon kupujecie!?

Wiolan my chyba weźmiemy ten z górskimi oponami bo my jednak częściej będziemy go w lesie użytkować niż na ścieżkach rowerowych.

alis, może tutaj ważne jest jak sie dziecku bedzie ten rowerek prowadziło.. sprawdzcie, czy te gorskie opony nie powodują jednak trudności lub ograniczen....

Aga zwykły trójkołowiec Majka miała teraz latem i średnio jej pasował. Poczytałam i zdecydowaliśmy, że kupimy biegowy :) Poza tym kobieta zmienną jest ;P

Dziewczyny to Wy rowerek na jeden sezon ?.

Tomek tez mial zwyklego 3 kolowca, ale odglos kol doprowadzal mnied o szalu ;-)
mamy go jeszcze jak Tomek bedzie umial sam pedalowac, to go zostawimy, a jak nie to chetnie go odsprzedam:-)

Rowerek biegowy na 1 sezon? Mysle, ze nie, ze na 2-3 w zaleznosci czy dostanie juz jakis wiekszy z pedalami :-D
poki co nie mysle o tym. Ciesz esie, ze dostal ten biegowy, bo koszt odpadl :-) mam tylko nadzieje, ze i Tomkowi bedzie pasowal, bo w grudniu zero zainteresowania bylo....

98 to ten rozmiar 24-36? Jeśli tak, to wydaje mi się, ze będzie OK, ja też ten rozmiar wzięłam na następną zimę:tak: My w ten weekend ogarnęliśmy piżamki w Mothercare i dresy + same spodnie dresowe w Zarze. Młody miał chyba ostatnio jakiś skok wzrostowy... spodnie zaczęły się robić przykrótkie, a 2 bodziaki poszły dzisiaj w odstawkę- rękawy ma do połowy przedramienia:sorry: Do tego jak założyłam mu bluzkę, to stwierdziłam, że to jej ostatni raz, bo jest "letko" przy ciele;-) Dzisiaj był dzień za małych ubrań normalnie, jakby go ktoś przez noc wyciągnął...
U mnie jakoś się nie zdarzają 2 bluzki... myślę, że można mieć zawsze pod ręką takie małe pudełko proszku do prania, jak za dawnych czasów;-)

na metce zary normalnie jest napisane 98, 2-3 lata,
ale wiecie jaki mam problem, wczoraj się złapałam, lecę na dział dla niemowlaków, nic tam nie znajduję i dopiero lecę na trochę starsze :-D
tą kurtkę z zary już dziś ubierzemy, ma dłuższe rękawy i sięga bardziej za tyłek, za rok będzie tylko krótsza

Bali u nas tez nie zdarza sie, zebym tylko 2 bluzki prala :-) zawsze chocby pol pralki sie znajdzie...

to ja nie wiem jak Wy to robicie, ja nigdy nie mam pełnej pralki, no chyba, że pościele i ręczniki piorę, zawsze mam kilka czarnych, kilka białych i najwięcej kolorowych, ale i tak nie uzbieram pełnej

to ja nie wiem jak Wy to robicie, ja nigdy nie mam pełnej pralki, no chyba, że pościele i ręczniki piorę, zawsze mam kilka czarnych, kilka białych i najwięcej kolorowych, ale i tak nie uzbieram pełnej
Ja wrzucam rzeczy do kosza na pranie i dziele na ciemne, kolorowe, biale, reczniki, posciel, robocze ciuchy mojego M. Ciemnychi kolorowych mam najwiecej. Piore swoje Tomka i M razem :-)
najmniej mam bialych tzn najrzadziej ubieramy ;-) wiec leza sobie w koszu tydzien czasu i potem piore :-)
reczniki 3 kapielowe, 1 do rak piore zawsze w sobote, czasem dochodza reczniki po basenie :-)
moze u nas jest tak duzo prania, bo Tomek czesto 2 razy dziennie jest przebierany...

A jeszcze co do rozmiarw z zary to nasza zimowa jest r. 94...

reklama
Wiolan, widać, że proporcje ustawione są w zależności od ilości osób w domu. U was 4 osoby- więc codziennie. U nas 3- i pralka chodzi teraz codziennie, czasami raz na dwa dni- ale widzę też różnicę pod tym względem, że nie chodzę do pracy i mniej jest np. moich koszul.

Do góry