reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja wrzucam rzeczy do kosza na pranie i dziele na ciemne, kolorowe, biale, reczniki, posciel, robocze ciuchy mojego M. Ciemnychi kolorowych mam najwiecej. Piore swoje Tomka i M razem :-)
najmniej mam bialych tzn najrzadziej ubieramy ;-) wiec leza sobie w koszu tydzien czasu i potem piore :-)
reczniki 3 kapielowe, 1 do rak piore zawsze w sobote, czasem dochodza reczniki po basenie :-)
moze u nas jest tak duzo prania, bo Tomek czesto 2 razy dziennie jest przebierany...

A jeszcze co do rozmiarw z zary to nasza zimowa jest r. 94...
hahh, u nas z dzieleniem prania jest identycznie:tak:. I białe najrzadziej piorę, ale pralka leci codziennie czasem nawet 2-3 razy, bo albo my pierzemy albo mama. Poza tym osobno np jakieś koce, firanki, poduszki itd...

Myślę, że biegowy będzie na jeden sezon. Ja jeździłam na rowerze o 2 kółkach mając 3,5 roku, a że byłam małym hardkorem:laugh2:, to np nie lubiłam hulajnogi, bo za wolno jeździła:happy:.

reklama
Wiolan, widać, że proporcje ustawione są w zależności od ilości osób w domu. U was 4 osoby- więc codziennie. U nas 3- i pralka chodzi teraz codziennie, czasami raz na dwa dni- ale widzę też różnicę pod tym względem, że nie chodzę do pracy i mniej jest np. moich koszul.
czyli i pranie też mniej powinno byc??? ja nie umiem chodzic dwa dni w jednym ciuchu.. zwyczajnie musze to po całym dniu przeprac... tak samo mam z dziecmi.. choc ostatnio jak patrze na spodnie i bluzki kacpra to zauważam iż nei jest konieczne codzienne pranie.,...

No nie wiem, ja odkąd nie chodzę do pracy mam mniej prania:-p Zmieniam sobie t-shirty of kors, ale np. spodnie od dresu dają radę 2-3 kilka dni:happy: A tak to cały strój "roboczy" szedł do prania po całym dniu:tak:

Zrobilam mlodemu przeglad kurtek i chyba nie musimy kupowac, bo zupelnie zapomnialam o kurtce z zary, ktora bedzie idealna na wczesna wiosne i jesien. Oprocz tego ma jeszcze jedna przeciwdeszczowa kurtke na cienkiej podszewce i jedna o ktorej pisalam taka na podworko, przymierzylam mu i pasuje wiec jeden wydatek mniej :-)

czyli i pranie też mniej powinno byc??? ja nie umiem chodzic dwa dni w jednym ciuchu.. zwyczajnie musze to po całym dniu przeprac... tak samo mam z dziecmi.. choc ostatnio jak patrze na spodnie i bluzki kacpra to zauważam iż nei jest konieczne codzienne pranie.,...
ja tez tak mialam ze codziennie dzieciom sciagalam wszystko i do kosza od razu:szok:teraz juz mi przeszlo.spodenki/geterki Oli czasami zakladam na drugi dzien.Wiktor po szkole tez sie pzrebiera wiec nie bede codziennie wrzucac np 2 par spodni do kosza:rofl2:no chyba ze ufajtane sa

wroce na chwilke do tematu bucikow.wyjelam dzis buciki po Wiktorku i 22,5 beda ok na wiosne.W 24 sie utopila:-D

edziook super:tak:Wiki mial prawie taki sam z zary ,dalam wtedy 130 zl na wesele siostry ,dzis robilam przeglad i zostawilam bo stwierdzilam ze jest uniwersalny.ale przyznam ze rzadko zakladany moze z 5 razy:zawstydzona/y:

reklama
Fajna!!:tak: My mamy takom: Product Detail | H&M IE

Ja zakochałam się ogólnie w tegorocznej H&Mowej kolekcji dla chłopców! Ta zieleń i granat są cudne!:tak:
Też fajna :tak: ale myślałam o tej Product Detail | H&M IE albo o skórzanej(skóropodobnej?) tylko nie wiem czy jeszcze będzie bo na stronie jej nie widzę
Byłam w sobotę z bratową tyle że na dziale dla dziewczynek ale zerkałam co chwilę na chłopięcą stronę na te kolorowe T-shirty i sweterki :tak:
Agulam ja lubię stroić małego :zawstydzona/y: więc pewnie i na spacer do miasta bym mu zakładała :D

Do góry