reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

a ja wczoraj kupiłam 2 smoczki avent nocne uspokajacze :-) choć mam nadzieję, że się nie przydadzą :-p

Załączniki

• smoczki.jpg
    smoczki.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 22
reklama
i kupiłam naiedawno taki zestaw gwizadek. wzięłam 3 i 5 i mam plan fajnie sufit nimi ozdobić,
NOWOSC! SWIECACE GWIAZDKI FLUORESCENCYJNE 5 wzorow (866760748) - Aukcje internetowe Allegro
do tego chcemy z cienkiej płyty wyciąć kszałt chmurek tak z 5 sztuk, pomalować farbą błękitną i przyczepic do sufitu- optycznie wydaje mi się bajer..
tylko zastanawiam się czy malować jeszcze pokoik, w tej chwili mamy żółto- zielony i nie wiem czy jest w ogóle sens przemalowywać :confused:

shyangel - zakupy świetne! Ja Was podziwiam dziewczyny, że wy takie ciuszki w lumpach znajdujecie. Ja jak tam wchodzę to mam takie narwy, bo nic nie mogę znaleźć, że normalnie bólu głowy od razu dostaję :-p

aga0411 - Najpierw mój M. postawił wagę na stojaczku i tak mocno na nią nacisnął, żeby ok. 20 kg się na wadze pokazało. Ja jednak wolę bardziej praktyczny sposób - pół wanienki wody i 4 litrowe kartony z mlekiem do środka i jest ok. :-D

shyangel - zakupy świetne! Ja Was podziwiam dziewczyny, że wy takie ciuszki w lumpach znajdujecie. Ja jak tam wchodzę to mam takie narwy, bo nic nie mogę znaleźć, że normalnie bólu głowy od razu dostaję :-p

aga0411 - Najpierw mój M. postawił wagę na stojaczku i tak mocno na nią nacisnął, żeby ok. 20 kg się na wadze pokazało. Ja jednak wolę bardziej praktyczny sposób - pół wanienki wody i 4 litrowe kartony z mlekiem do środka i jest ok. :-D
no Twój pomysł lepszy niż męża :-D:-D
a co do lumpeksów, to mam podobnie jak Ty chyba ze jest to tki ekskluzywniejszym lumpeks, gdzie wszystko jest podzielone na działy i wisi na wieszczkach- ale tam wtedy kilkogram kosztuje 50-60 zł
więc wolę na allegro poszukać i wtedy od jednego sprzedawcy kilka sztuk ubranek biorę:tak:

Aga0411 - a łóżeczko już stoi od miesiąca i tak pewnie już zostanie, tylko kurze ścieram :-D Smoczki Aventu tez są polecane. Jeśli chodzi o smoczki, butelki i inne sprzęty związane z karmieniem, to będe wybierac pomiędzy Aventem, Tommee Tippee i Nuby. Gwiazdki piękniusie, pewnie superowo świecą w nocy. A co do allegro i lumpeksów, to ja tak samo ja kTy - wolę przeszukac internet :-)

Natalik - świetny pomysł na relaks :-) Ja tez w przyszłym tygodniu zaopatruję się w płyn do prania Lovela i do dzieła pranie, prasowanie, układanie :-D

jasne ze tak na rynku pod dostatkiem roznych smoczkow:-)

ja chce abym moj drugi synek ssal smoka bo przy pierszwym widzialam jak zle bylo jak tego nie robil a tak dasz smoka i sobie ssie i zasypia

ja musze kupic tak

-smoczki uspokajajace
-Oilatum bo to super do kapieli potem nie trzeba zadnej oliwki itp a jak oliwka to bambino tak zalecala padietra na inne moj synek byl uczulony
-sudocrem i masc Linomag zielona,super sprawa,odpukac odparzen nie bylo
-woda morska do noska dine mar niebieska
-fride mam i polecam kazdej z wam tak jak ktoras pisala eksra odciaga fluczki:-)
-krem na lato z filr\trem nivea
-husteczki do pupci i chyba na poczatek beda to pampers bo sa super delikatne,teraz uzywamy z lidla:-)
-spirytus do pepka,nie gaziki bo ponoc sa gorsze
-do prania proszki Lovela
-hmmm i chyba dla maluszka to wszystko z kosmetykow
-do tego potrzeba witamina k dla dzieci i witamina d3 ktora wypisuje pediatra i nazywa sie Vigantol
-sobie na brodawki benpanter krem REWELACJA
-podklady na porodowke
-te guuube pampery:-) sobie he he wiem ze u mnie spooro ich poszlo
-

reklama
a ja tam jeszcze nie piorę, jakby małż zosbaczył ile tego mam to by mnie za drzwi wystawił :-p za pranie wezmę się jak komodę będę już miała..
afiliacja ja butelki też te z aventu chcę wziąć, zastanawiałam się właśnie też nad tymi tomme Tippee

Do góry