reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Komi, może wrzuć Kochana linka do tych podkładów i majtek do wątku torby do szpitala, co? Żeby było gdzie później zajrzeć.
Ja narazie też nie piorę ubranek, bo dopiero powoli zaczynamy ogarniać przeróbkę pokoju "komputerowo- książkowego" na taki dziecięcy. Musimy najpierw zamówić u stolarza szafę, do sypialni, do której przeniesiemy ksiażki, a potem zajmiemy się meblowaniem pokoiku i dopiero jak będę miała gdzie układać ciuszki, zacznę je prać:-)

o właśnie o takie podkłady mi chodzi :tak:
a pieluszki to też tą akucję oglądałam i dlaetgo zastnawiałam się czy 4 paczki to nie za dużo:confused:

Agate, rozumiem, że Nuby nie zawiera BPA??

Nuby, nie zawiera BPA podobnie jak i Avent, czy Tommee Tippee, to z tych firm, ktore czesto wymienialyscie, sa jeszcze inne firmy produkujace butelki i smoczki bez BPA, ale o nich nie piszecie, wiec wnioskuje, ze w Polsce niedostepne. To dobrze, ze bez BPA, bo wtedy sa ekologiczne nietoksyczne. ;-)Ja starszego wychowalam na francuskiej firmie Dodie i mysle, ze teraz bedzie podobnie. One sa tez bez BPA

jakis czas temu jak odbieralam od pewnej pani ciuszki z allegro to dostalam gratis paczke proszku lovela bo ona przerzucila sie juz na normalny. wyprobowalismy go zeby sprawdzic jak sie wyplukuje bo nasza pralka ma z tym czasem problemy i zostawaly slady po proszku. uzywalismy plynow do prania przez to ale lovela nam sie spodobala i wychodzi taniej. do tego mam jakies takie poczucie ze mniej w tym chemii.

a co do gazikow to ponoc dobre sa leko (juz nasaczone spirytusem), moja mama pracowala na oddziale polozniczym i tam takich wlasnie uzywali. sa tak zrobione ze spokojnie w kazdy zakamarek sie trafi.

Załączniki

• leko3.jpg
    leko3.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 16
a co do gazikow to ponoc dobre sa leko (juz nasaczone spirytusem), moja mama pracowala na oddziale polozniczym i tam takich wlasnie uzywali. sa tak zrobione ze spokojnie w kazdy zakamarek sie trafi.
no widzisz a u nas w szpotalu mowili aby takimi wacikami nie robic bo nie dotra dobrze do zakamarkow pepuszka a palca wsadzac nie mozna

acha noi na swoim przykladzie powiem ze wkladki laktacyjne dla mnie te byly najlepsze

WKŁADKI laktacyjne BELLA aż 60szt WIELKA paka (867886464) - Aukcje internetowe Allegro

a mialam sporo,jedne draznily brodawki,inne jakies grube a te naprawde dobre noi poszlo ich kurde oj oj sporo,pamietam jak bralam prysznic wychodzea tu leje sie normalnie z cycka,jak z fontanny,o taki nawal mleczny mialam jakies 3 dni od porodu,pamietam jak urodzilam heheheh noi polozna przynosia malca i zeby do cycki przystawiac a ja mam maly biust i mysle ze z czego ten maluch ma pic te mleko,no nie mialam mleka,dopiero w domu na 2 dzien zaczela sie produkcja:-)

reklama
Agate, na stronie jednego ze sprzedawców z allegro przeczytałam, że Nuby dopiero wprowadzili na rynek PL:tak: i w sklepach ich nie wiedziałam jeszcze, tylko na allegro właśnie. A tych Dodie nie ma w ogóle u nas:no:
A ja w gazecie M jak Mama wyczytałam, porady mam na okres połogu:
"-najlepsze okazały się jednorazowe pieluchy dla dzieci Bella- wyglądają jak gigantyczne podpaski, są miękkie, nie przeciekają zbyt szybko
-do szpitala zabierz coś na hemoroidy, (którać z mam) za drugim raze, nauczona doświadczniem, wzięłam do szpitala 2 tubki maści i tabletki doustne
-zastosuj nadmanganian (np. Tantum Rosa), w przegotowanej wodzie rozpuść saszetkę i kilka razy dziennie podymwaj tym krocze, przyjemne chłodzi, łagodzi bół, przyspiesza gojenie"

Do góry