reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

No moja suknia dalej w pudełku - nie miałam kiedy zająć się jej sprzedażą bo małego z podróży poślubnej przywieźliśmy i już weszłam w inna bajkę - zajmę się tym na wiosnę, ponoć wtedy lepiej idą używane sukienki - może też parę groszy wpadnie na wyprawkę :tak:

reklama
Qrde, ja też nie mogę się zebrać do sprzedaży sukni! Co prawda wystawiałam ją na allegro- ale nic z tego nie wyszło. Orientowałam się co do komisów w Wawie, wstawia się suknię na 4 m-ce i jeśli ją sprzedadzą, dostajesz 1/3 ceny. Tyle tlyko, ze słyszałam historie, że te suknie są wypożyczane, oczywiście kasę zgarnia komis, a Ty po 4 m-cach musisz suknię zabrać, bo sie "nie sprzedała"...:eek:

Mi z kolei jedna babka w salonie mówiła że często jest tak że moja suknia służy do przymierzania w salonie, a sprzedają nową i po jakimś czasie oddają już szmatę przez którą przewinęło się kilka osób i trudno im coś zarzucić bo przymierzyć przed kupnem ma prawo każdy :baffled: i stwierdzić że nie kupi Ja też puszczę na wiosnę na jakichś forach ślubnych i allegro.

kupilam wlasnie na allegro dwie sukieneczki. sa po blizniaczkach dlatego dwie takie same. ubrane kilka razy, stan bardzo dobry, rozmiar 68. koszt obu to 15zl wiec chcialabym jedna odsprzedac za 7,50zl. czy ktoras z Was sie skusi?:)

Załączniki

• sukienki.jpg
    sukienki.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 31
Dziewczyny,
A czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego? Bo ja zastanawiam się nad kupnem. Mam straszne bóle pleców i to już teraz w 22 tyg,a co będzie poźniej... ?! Jeśli używacie to jakiej firmy albo słyszałyście od kogoś że poleca konkretny?

ps. a propo suwaczka - moja dzidzia jest chyba trochę rozrośnięta, bo ona w 20 tyg ważyła już 500 g ;)

Ostatnia edycja:
Pisalam juz wczesniej o firmie Nuby, przy butelkach i smoczkach bez BPA. Tam bylo kilka firm, ktore produkuja bardziej ekologicznie bez BPA. Ale twierdzilyscie, ze oprocz jednej czy dwoch reszta tych firm jest niedostepna w Polsce. Tutaj produkty dla niemowlakow firmy Nuby sa w kazdym supermarkecie.

ja też myślę o łóżeczku turystycznym z tego wzgledu, ze często podróżójemy..
moskietiera też mi się przyda, albo coś podobnego na łózeczko czy kołyskę, żeby przypadkiem koty do dziecka mi się nie dobierały..
jeszcze nie wiem jak moje koty na dziecko zareagują.. pocieszam się ze to będzie już wiosna to rzadko będą w domu :-)

reklama
A oto uzbierany do tej pory mój asortyment dla maleństwa :-)

PICT0650.jpgPICT0649.jpg

Stół do przewijania i mały bajzel w łóżeczku :-D Jak się zaopatrzymy w szafę, to będzie to lepiej wyglądało :-D Potem tylko malowanie, firanki, ozdoby na ścianę, baldachim i będzie pięknie :-)

Do góry