reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Ja podaję tran i cebion. Ale buteleczka tranu starcza na bardzo dlugo. Jakies 3 miesiace. 35zł za butelkę placę:tak:
u nas ten sam zestaw,
:)
co do słoiczków to tak jak pisałam 2-3 na czarną godzinę:)
deserów nie kupuję bo mamy mase dżemów własnej roboty,do tego jabłka banany na deser jogurt, kisiel albo budyń super się sprawdza

Maja nie znossi kaszek, mleko pije tylko na noc ok 140ml

pieluchy dada ok 2opakowani na mc, do tego mamy ok 2 paczki chusteczek na wychodne a tak to buzie i rączki myjemy pod kranem:)

ciuszki kupuje wtedy jak jakieś sprzedam:)

reklama
Karolek nie lubi dżemóm, budyniów ani kiślu, sera białego, żółtego, topionych, pierogów, kopytek, naleśników:baffled:.
Generalnie only mięcho i wędlina, ewentualnie na kanapce masło, pomidor czy jajecznica.

A no to jak mu dajesz soczki, deserki i zupki słoiczkowe, to faktycznie masa kasy idzie na to, myślałam, że tylko jedno danie główne kupujesz.
Mój Jasiek też nie przepada za pierogami i naleśnikami. Ser żółty jadł na początku, potem się na niego obraził, a ostatnio znalazłam sposób i daję mu kanapkę posypaną startym serem żółtym - takim na małej drobnej tarce do parmezanu, a nie w plasterku i to je, ale największym przysmakiem jest jednak chleb z samym masłem - grubo posmarowany i ewentualnie na to świeży ogórek w plasterkach.

Karolek nie lubi dżemóm, budyniów ani kiślu, sera białego, żółtego, topionych, pierogów, kopytek, naleśników:baffled:.
Generalnie only mięcho i wędlina, ewentualnie na kanapce masło, pomidor czy jajecznica.
U nas budyń, kisiel, dżem też jest beee, pierogi, naleśniki, kopytka-tego też nie tyka.
ser żółty na sczęście lubi i najchętniej zjadałby plastry bez chleba..
mięso jest oczywiście naj, naj :-) parówki to zjada 2 i płacze, jak mówię, że nie ma więcej...

E
stragon tak mi się jeszecze co do tranu przypomnialo. ty dajesz Karolkowi tran do herbatki?
czemu nie dajesz na łyżeczce i ewentualnie dać herbatkę do popicia? Ja tak właśnie robię, więc nie mam problemu ze śmierdzącym kubkiem, czy bidonem ;-)

wampi ja widziałam te ceny bebiko w biedronce i wychodzi na to, że biedronka droga jest, bo ja kupiłam 2 razy mleko w tesco na promocji po 9,90 zł 350 g opakowanie i jak była taka cena to brałam po 20 pudełek

O to muszę zacząć polować na promocje w Tesco.

A ja uzywam chusteczek tez do wycierania... Kurzy:zawstydzona/y: ale tak fajnie zbieraja :-p

Ja też już od ładnych kilku lat używam chusteczek do wycierania kurzy ;-)

agulam pewnie, ze wole pod woda, ale on lubi sobie sam wycierac, a jak je, to musi byc czysty, bo jak ubrudzi sie rChocby odrobinke raczka, buzia, bluzka czy spadnie na stol, to najpierw musi sam wytrzec, dopiero mozemy kontynuowac jedzenie:baffled:. Jakbym miala latac za kazdym razem do lazienki, to jedzenie trwaloby z godzine. Kupe mamy raz dziennie, wiec najpierw wycieram chusteczkami, a potem pod kran, zwlaszcza, ze przy tym jajka ma tak ob...., ze szok:-D.
Ola tez zcysciochow,zawsze ma obok kawalek rezcnika papierowego apo obiadku pod kran

ja Lilce myje raczki pod woda, bo mam wrazenie ze po uzyciu chusteczek ręce sa lepkie
u mnie to samo

omatko:szok:ile on rzeczy nie lubi
u nas nie przechodza kopytka,pierogi,kluski slaskie.miecho tez ulubione jest

przypomnialo mi sie jeszcze ze chusteczek mokrych uzyewam do butow wycierania:-D

Aga u nas to samo z parowkami jest,Wiki ledwo jedna zje a Oli 2 malo:szok:

Nasunęło mi sie takie pytanie - jak długo zamierzasz trzymac Karolka na diecie słoiczkowej???? Pomijam koszty ale przecież dziecku musi się nauczyć jeść i trawic normalne jedzenie. Rozumiem, że dziecko może czegos nie lubić, ale nasze szkraby są w takim wieku że trzeba próbowac i kombinować żeby jak najwięcej różnorodnych rzeczy jadły.

Aga musze dodawac do picia, bo inaczej go nie wypiej w ogole, nie ma szans:no:.

Tysia a gdzie napsialam, ze nie dostaje normalnego jedzenia??? Je to wszystko co my (moze oprocz slodyczy). Z ta mala roznica, ze czesciej na obiad dostaje sloiczki. Jakos nie bardzo rozumiem pytanie:/

reklama
Estragon, po twoich wpisach:

Dostaje zupke plus obiadek, czyli 60 sloiczkow, do tego 2 jogurty dziennie. I kupuje ok. 15 soczkow na miesiac, kaszki hippa (opak. niecale 10 zl, a kupuje 6).

Nadal głównie karmię sloiczkami, a te dla dzieci 1-3 z hippa, to jest 6,5 zl + zupka ok. 5 zł... Masakra...

Wywnioskowałam, że Karolek je obiad ze sloiczka, dwa jogurty i kasza to wyszlo mi ze praktycznie zostaje tylko sniadanie gdzie dostaje inne jedzenie (pomijam przekąski). Z ciekawosci pytam jaki mas zplan na dalsze karmienie małego.

Do góry