reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Moj kuzyn rozwiodl sie z zona, pracuje jako listonosz za najnizsza krajowa i sad przyznal 600 na 2 dzieci.
z kolei kumpeli maz 350 na jedno bo wlasnie tez wykazal, ze nie pracuje i ze ma eszcze 4 dzieci pod opieka..
innej kumpeli maz daje 700 zl sam i to jest juz chyba ok...

reklama
ja tez oststnio zauwazylam wzrost cen ,kupowalam mleko w rossmanie a tam nie 13,99 tylko 15,99:szok:

Ja dokladnei nie umiem napisac ile wydaje na Ole ale sa to koszty pieluch,mokrych chust,kaszki i mleka glownie.innych rzeczy nie licze.Sloiczkow mamy kilka na czarna godz ale chyba juz by Oli nie podeszly
Chyba przezuce ja na krowie ale z lenistwa mi sie nie chce:zawstydzona/y:

Tak piszecie o ubezp.samochodu ale wstyd sie przyznac w ogole nie jestem w temacie,wiem tylko ze wszystko ubezpieczamy w PZU,auta,budynki ,sprezty i maszyny do gospodarstwa.

Ja mimo ze mieszkam na wsi nie narzekam,czasami ceny u nas sa nizsze niz w marketach,mam tam 2 km a do stonek ok 20km.

Estragon lubisz wycierac Karolka mokrymi chuteczkami?nie lepiej umyc raczki,buźke pod bierzaca woda?
ja osobiscie nie lubie bo mam wrazenie ze kleja sie raczki po nich:baffled:

Aga tej kumpeli maz juz te 4 ma z inna kobieta?

Agulam nie. Pierwsze 2 corki z 1 zona, potem 1 corka z moja kumpela i potem jeszcze dwojka z inna kobieta:szok:

agulam pewnie, ze wole pod woda, ale on lubi sobie sam wycierac, a jak je, to musi byc czysty, bo jak ubrudzi sie rChocby odrobinke raczka, buzia, bluzka czy spadnie na stol, to najpierw musi sam wytrzec, dopiero mozemy kontynuowac jedzenie:baffled:. Jakbym miala latac za kazdym razem do lazienki, to jedzenie trwaloby z godzine. Kupe mamy raz dziennie, wiec najpierw wycieram chusteczkami, a potem pod kran, zwlaszcza, ze przy tym jajka ma tak ob...., ze szok:-D.

Krewetka jak Lilka je sama, to sie nie brudzi? Bo Karolek bardzo, ale tez nie bedzie jadl dopoki nie bedzie czysty, wiec ok. 20 razy musi sie wycierac. Dla mnie to jest nierealne, zeby non stop w trakcie jedzenia latac do lazienki...

Estragon moja przy jedzeniu sie brudzi jak nieboskie stworzenie bo ona chce jesc sama,ale ja mam pod reka sciereczke taka zwykla kuchenna zamoczona w cieplej wodzie.po obiedzie wyplukam,wysusze i jest git:happy2:
dla mnie chusteczki tez sa "lepiace":tak:

...a ja nie wyobrażam sobie nie używania chusteczek do rączek i buzi. Zawsze kupuję HIPPa i są super, ślicznie pachną i błyskawicznie wszystko się ogarnia. Do pupy natomiast wciąż mustela, ale te nam mega wolno idą, bo dooooopsko po koooopie od razu idzie pod kran0 innej opcji q 98% przypadków nie ma;-)

reklama
A ja uzywam chusteczek tez do wycierania... Kurzy:zawstydzona/y: ale tak fajnie zbieraja :-p
do raczek podczas jedzenia uzywamy zwyklych recznikow papierowych, a po obiedzie myję wodą.
moj podobnie, jak Karolek, byle kropka musi wytrzec raczki.
po koopie też chusteczki pampersowe, rzadko pod prysznic bo nie chce mi sie go calego rozbierać:sorry2:

Do góry