reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Mam pytanie odnośnie nosidełka które pojawiło się na stronie 154, bo strasznie mi się podoba ;) Od ktorego tyg można dziecko w nim nosić? Opisy sugerują ze nawet jak dziecko nie trzyma główki to można je w nosidełku trzymać, ale twarza do matki. Ale jakos nie wyobrazam sobie jeby na przyklad 3-4 tyg maluszka tak w pionie nosic.... ;/

ja sobie nie wyobrażam nosic dziecka w takim nosidełku. Dla mnie to jest totalna porażka jak widzę takie dzieciątko wiszące w takim czymś:no:. Kiedyś w DD TVN wypowiadał się lekarz pediatra, że to największa krzywda jaką mogą zrobic rodzice dziecku, jeśli chodzi o bioderka czy kręgosłup. Polecał za to chusty, o których chyba Agate kiedyś pisała, a to dlatego, że w nich dziecko przybiera pozycję embrionalną i jest ona najwygodniejsza dla dziecko, nic go nie uciska itd.

Mam pytanie odnośnie nosidełka które pojawiło się na stronie 154, bo strasznie mi się podoba ;) Od ktorego tyg można dziecko w nim nosić? Opisy sugerują ze nawet jak dziecko nie trzyma główki to można je w nosidełku trzymać, ale twarza do matki. Ale jakos nie wyobrazam sobie jeby na przyklad 3-4 tyg maluszka tak w pionie nosic.... ;/

Tysia w tej aukcji jest wyraźnie napisane że to nosidełko od 3,5 m-ca. I wszystke nosidełka są najwcześniej od 3, a najlepiej od 4 m-ca. Ja sobie sprawię podobne ale tylko po to żeby mieć wolne ręce do znoszenia wózka- na 1-3 m-ca chustę elastyczną do znoszenia, a później nosidełko. Ale chodzenie z dzieckiem tak na spacery to nie wchodzi dla mnie w grę :no: Ewentualnie jak będzie już podbramkowa sytuacja i szybkie wyjście do sklepu po drugiej stronie ulicy bo np. masła zabraknie - to wtedy też - na szybką akcję.

estragon, masz zupełną rację. Dla mnie nosidełko też odpada, w pierwszych nastu tygodniach życia oczywiście. Ja nawet calkowicie w pionie nigdy nie trzymałam swoich córek w okresie niemowlęcym. A do odbijania zawsze wisiały mi z główką prawie na plecach.
W wieku kilku mies jest to do rozpatrzenia, bo na pewno wygoda jak pisze komi

nataliak, ja jestem w szoku :szok: Powtórzę się, ale dla mnie jesteś the best pod względem ilości ubranek ;-)
Wiesz, że ja osobiście niektóre bym zostawiła dla córeczki. Jeansowa katanka na przykład, ogrodniczki, niebieskie body. Zawsze można dodać dziewczęcy akcent innego ubranka i jest git :happy2:
Moje małe tez miały jeansowe katanki i świtnie wyglądały.

Ja też kiedyś chciałam mieć kołyskę, ale to faktycznie zakup na krótko. Ładnie i słodko wygląda, dlatego kusi.
Wyleczyłam się, a najszybciej usypiałam córeczki w foteliku (ale nie samochodowym) bujając Je nogą :-D Potem delikatnie przenosiłam do łóżeczka.

nataliak, ja jestem w szoku :szok: Powtórzę się, ale dla mnie jesteś the best pod względem ilości ubranek ;-)
Wiesz, że ja osobiście niektóre bym zostawiła dla córeczki. Jeansowa katanka na przykład, ogrodniczki, niebieskie body. Zawsze można dodać dziewczęcy akcent innego ubranka i jest git :happy2:
Moje małe tez miały jeansowe katanki i świtnie wyglądały.

hehehe uwierz mi ze mimo pozbycia sie tych ubranek moja dziewczynka bedzie miala w czym chodzic. zostawilam sobie troche takich o jakich piszesz. nawet nie chce myslec ile jeszcze ubranek kupie zanim urodze ;P

a wlasnie wrocilismy do domu z przewijakiem (nakladanym na lozeczko), reczniczkiem kapielowym, dwoma dziewczecymi bluzeczkami i smoczkami-uspokajaczami tommee tippee :)

Moja siostra miała nosidełko, ale takie całe mięciutkie, bez żadnych usztywniaczy, tak że dzidziuś był prawie jak w chuście. Muszę zapytać czy wydała czy gdzieś ma, bo na necie takich nie znalazłam. Jak już dziecko trzymało główkę samo to je wkładała na brzuch buzią do siebie i było jej idealnie np. wybrać się do nas autobusem (15min jazdy) albo do sklepu po drobiazg się przejść na szybko.
Ale do spacerów nie polecała. Ile można dźwigać szkraba, kręgosłup mamy tylko jeden.

Ok... mam juz obcykany wystroj pokoiku dla Kluski...

Pokoj wyszpachlowany i skosy pomalowane na bialo. Reszta zagruntowana.
Mebelki po Antosiu oddane do renowacji i przemalowania...

Zabudowa szafkowo-leżankowa pod skosy zaprojektowana. W przyszłym tyg. przyjdą stolaże na obmiar.

Wykładzina wybrana, po tapety i border - pojadę w przyszłym tyg.
Fotel do karmienia - typ juz mam:)
jeszcze tylko kilka drobiazóg: kosz wiklinowy, pułeczki, kilka obrazków i lampa...

Teraz czekam na kaskę i zajmuje sie zakupami... do konca lutego chce miec temat zamkniety :)

reklama
...jakie tu się odbywało szaleństwo zakupowe...........!:-D
Ja na cisuzki próbuję już nie patrzeć, zresztą przy ilości, jaką posiadam (włącznie z ubrankami na następną zimę:-D) niewiele rzeczy chwyta mnie już w sklepie za serce- i całe szczęście!
Niedawno natomiast zaczęłam szukać na allegro łóżeczka turystycznego- żeby było u teściów i moich rodziców- i większości firm w ogóle nie znam:-( Czy któraś może mi coś doradzić? Może słyszałyście, które jest dobre i godne polecenia? Dodam, ze chciałabym zeby od razu było z przewijakiem, taki kombajn.... Nad ceną narazie się nie zastanawiam, bo szanowni rodzice sami sfinansują;-)

Do góry