reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

afiliacja, ja mam pościel tej f-my jeszcze po Alicji i byłam bardzo zadowolona. A czy ona była bakteriostatyczna, to nie pamietam, ale nie była tak droga. Przy czym ja kupiłam bez ochraniacza, ale teraz zakupię jeszcze jeden komplet i tym razem z ochraniaczem, bo ich w ogóle już nie mam. A ten wydaje się porządny, bo niestety większośc tańszych ma ten feler, że się załamuje.
Nawet na tej aukcji jest ten wzór, który ja mam sun flower orange :)
A podoba mi się jeszcze jungle.

Zawsze możesz kupić jeden taki, a 2 tańsze. Ochraniacz wykorzystuj jeden i do niego dopasowuj pozostałą pościel, choćby tylko kolorami, nie wzorem, bo to może być trudne.

Dzięki :-), właśnie muszę się popytać, czy ta tkanina się czymś różni w praktyce od normalnych pościeli, bo jeśli nie, to nie będę tyle kasy wywalać - jest mnóstwo innych potrzebnych rzeczy do kupienia.

reklama
Wróciłam z Tesco. Polecam, bo są nawet fajne przeceny dla bejbików. Dział dziecięcy oczywiście i Cheeroke, jeśli macie u siebie takowe w molochu Tesco, bo nie wszędzie chyba jest taki dział.
Kupiłam kilka rzeczy, w tym rożek :happy2:

Są fajne bodziaki Disney'a za całe 11 pln. w opcji dziewczęcej i chłopięcej, a przecenione z 23 pln. Dobra bawełna.
Ale zakładane przez główkę. Dla niektórych Mam może to być problem, szczególnie tych niewprawionych. O wiele łatwiejsze do zakładania są te zapinane z boku. Ale wszystkiego można się nauczyć, a instynkt nam w tym pomoże.

a poza Tesco:
Polecam Wam też butelki Tommee Tippee oraz pojemniczki na mleko w proszku, kóre można schowac do butelki (przydatne w razie wyprawy - osobno woda w termosie i odmierzona ilość mleka). Moja szwagierka tego używała i jest bardzo zadowolona. Podpatrzyłam u Niej takie cudeńka, bo za moich czasów, hehehe, nie znalazłam tego.
Ta firma ma wiele innych fajnych akcesoriów. Na allegro jest oczywiście taniej niż w aptece. Nie patrzyłam gdzie indziej.

do noska, do odciągania wydzieliny - Frida, lub podobne ustrojstwo. O wiele lepsze niż gruszka i bezpieczniejsze, a do nawilżania samego noska sól morska w spray'u
Jak coś jeszcze mi się przypomni, to napiszę, może któraś skorzysta z podpowiedzi ;-)

nataliak, no to nieźle się zaopatrzyłaś w chłopięce ciuszki. Faktycznie mocno czułaś płeć męską w swoim brzuszku ;-) Ehhh, szkoda, że nie mogę od Ciebie odkupić.
aga0411, a Ty dziewuszkę. Tez dużo tego.

a ja nie zamierzam narazie kupować żadnej pościeli.
moj mały będzie spał w spiworku, będzie wiosna, potem lato, maluch poduszki nie potrzebuje, a przykryć mogę kocykiem i myslę, ze będzie ok :tak:
Agate ta z kotkami mi się podoba :-)

reklama
Aga, ta moja posciel, to taka posciel nie posciel, jest tylko ta otoczka lozka i wlasnie ten spiworek plus pizamka. Bo tutaj dzieci do roku czasu, bez poduszek tylko w spiworkach kaza klasc normalnie na materacyk, tylko z przescieradelkiem, a ta otoczka to dobra bo ochrania.

Do góry