reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

Marzena a Ty co tak rzadko zaglądasz??

wcześniej nie zaglądałam bo cały wolny czas poświęcałam na pisanie magisterki. Teraz mi ją oddał promotor do poprawki i siedzę poprawiam :p nie mam za bardzo czasu. Wracam o 17ej-18ej z roboty i jakoś tak wszystko wypada, że spędzam wolny czas z małżem i dzieciem i nie mam czasu kompa włączyć...

a propos ciastoliny - moja Nadia od razu by ją zeżarła :D

reklama
aga jak to jest z tą ciastoliną? Faktycznie nie brudzi (poza tą czarną)? To jest takie cuś jak plastelina? Przykleja się do ubrań/koców/łóżek itd...?

TO JEST taka nowoczesna plastelina ;-)
normalnie żaden inny kolor nie farbuje, a ostatnio przerabialiśmy mięciutką ciastolinę z biedronki za 15 zł i była też git.
ja podchodzę to zabawy ciastoliną, jak do jedzenia obiadów ;-)
czyli nie ma zabawy ciastoliną biegając, czy na dywanie.. bawi się przy stole, albo w krzesełku do karmienia( aktualnie czekamy na stolik i krzesełka dla malucha) i raczej pilnuję, zeby nie rozrzucał, jak mu upadnie, to podnosze od razu, bo myślę, a raczej jestem pewna, że do dywanów, koców bedzie się kleić..

a propos ciastoliny - moja Nadia od razu by ją zeżarła :D

e ja też myślałam, ze Tomek bezie chciał ją zjeść, owszem liznął raz, czy drugi, ale poprosiłam, aby nie wkładał do buzi, że to jest do zabawy, pokazałam, że można kotka czy węża zrobić i nie brał więcej do buzi

edit:
kupiłam ten 3 pak rękawiczek w h&M założyłam obie rękawiczki w ciągu max 1 minuty, a Tomkowi się spodobało :-)
siedział na sofie i oglądał bajkę, a jak próbowałam zdjąć rękawiczki,to ryk :-D
tak więc udany zakup
:-)

Ostatnia edycja:
estragonciastolina ma konsystencję takiego gęstego ciasta - nie wetrze Ci się w dywan niczym smar, jak np plastelina. Nawet jak kawałek odpadnie i się przyczepi, to następnego dnia robi się twarda i krucha i po prostu się wykrusza, nie pozostawiając śladu. Ja młodemu nie zabraniam nigdzie się już nią bawić - na dywanie nie ma problemu. Jak porozwala na podłodze, to rano zmiotę twarde jak plastik drobinki, do nieczgo już wtedy się nie kleją. No i ogólnie ciastolina nie jest bardzo klejąca - raczej tylko podatna na ugniatanie, Jasiek ją lubi, a np plasteliny nie chce brać do ręki. Jak Karollo nie lubi się brudzić, to ciastomasa mu raczej podjedzie, bo niebrudząca :tak:No i my też mamy tą ciastolinę, co Aga, ale mniej wypasiony zestaw - nie ma nożyczek :-), czarnej jeszcze nie trenowaliśmy - cenna rada w kwestii farbowania!

kupiłam ten 3 pak rękawiczek w h&M założyłam obie rękawiczki w ciągu max 1 minuty, a Tomkowi się spodobało :-) siedział na sofie i oglądał bajkę, a jak próbowałam zdjąć rękawiczki,to ryk :-D tak więc udany zakup :-)

U nas jest identiko! Chyba pisałam nawet, jak Francesco chodził pół godziny w rękawiczkach po restauracji??;-)

po zakupach :)
wklejam czapę, do tego mamy do kompletu rękawiczki pięciopalczaste (tez z kokardą) i jedne "dwupalczaste" na polarku (ale nie mogę znaleźć ich na stronie). i jeszcze w drugim linku nabytek sprzed tygodnia :)
a było tyyyle pięknych rzeczy... szczególnie w Okaidi, ale tam muszę ruszyć z grubszą kasą ;P no i zabawki w Smyku... wystarczy pójśc do sklepu i pomysły na prezenty same wpadają do głowy, tylko bank przydałoby się rozbić :-p

http://www.hm.com/pl/product/93052?article=93052-A#article=93052-B

http://www.hm.com/pl/product/94068?article=94068-A

Afi - sweterek i czapusia - miodzio:-)

ejj, ja nie kumam tej ciastoliny, Tocha w ogóle zlewkę na nią puściła, kurde!!! a czarna brudzi tak, ze od razu wywaliłam

a i doszłam do wniosku, że jednak potrzebujemy 2. pary kozaków...

Hehe, niezła kumulacja przemyśleń:-D

Ja dzisiaj nawet namierzałam ciastolinę- zachęcona opowieściami dziewczyn- ale stwierdziłam, że kupię młodemu jakiś fajny zestaw na mikołajki dopiero:tak:

reklama
Do góry