reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

kiedyś pisałyscie o takim albumie dla dziecka MOJE PIERWSZE PIĘĆ LAT Anne Geddes czy ma może któras jeszcze ten link zeby można dokładnie albumik obejrzec bo ja chciałam kupić taki koleżance na prezent. z góry dziekuję:-):-)

reklama
Ja już takowy albumik kupiłam...tzn dostalam go od mojego mężusia na gwiazdkę:-) Tytuł tego albumiku to "Księga mojego dzieciństwa" na podstawie książki "Wszystkich Was kocham najbardziej" Jest cudowny:-):-) Od dnia kiedy kobieta dowie się ze jest w ciaży przez urodzenie się maleństwa, koperty na zdjecia z USG, miejsca na wklejenie zdjeć rodziców i nie tylko,po pierwsze wakacje, święta- cudo :-) Bardzo podoba mi się podoba....powoli wypełniam to co już można:-)

Cześć dziewczyny, a ja trafiłam dziś w "Smyku" na promocję butelek AVENT. Do butelki 260ml jest gratis w postaci butelki 125ml. Czyli 2 buteleczki za 30zł.
Jakby co podaję link do strony, na której podane są sklepy, w których obowiązuje promocja (ale chyba nie ma tam wszystkich, bo Smyka w ZG nie wpisali, a ja właśnie tam kupiłam ten zestaw).
25 urodziny AVENT

A my kupiliśmy już mebelki :-D:-D:-D:-D
W sklepei nie było niestety komody i półeczki, więc z m-c musimy jeszcze poczekać na dostawę.Ale łóżeczko,szafa i krzesełko już jest.Pokój pomalowany, zostały dekoracje typu szablony, firanki,lampki itp :tak:
anusiak Ty nie opisuj tylko lepiej fotki wstaw.. my naprawdę przeżyjemy brak pościeli i innych drobiazgów ;-)

Jejuuuuu...wasze zaawansowanie w temacie otulaczków, mat, bujaków, butelek, laktatorów uświadami mi jaka ja jestem w tych tematach zielona...
bardzo dobrze, ża mamy ten watek., dzięki temu jak najdzie mnie wena (zapewne za około miesiąc gdy zamierzam juz być na L4) - wszystko sobie ponotuję i ruszę na podbój sklepów z akcesoriami dla niemowlaków :-)

Dziewczyny a rozglądacie się już np za stanikiem do karmienia....i akcesoria potrzebne po porodzie? Ja się nie bardzo orientuje co bedzie mi potrzebne może bardziej doświadczona mamusia napisze???chodzi mi o majtki poporodowe,wkładki laktacyjne,słyszałam o jakimś płynie tantum rosse

majtki poporodowe + podklady beda potrzebne przez kilka dni, potem podpaski. moze sie tez przydac specjalna poduszka poporodowa do siedzenia. tantum rosa jest do podmywania - zapobiega infekcjom, lagodzi bol i przyspiesza gojenie w czasie pologu. wkladki laktacyjne do stanika moga sie przydac nawet juz przed porodem, zalezy kiedy zacznie sie u Ciebie laktacja. to chyba takie podstawowe rzeczy ale moze jeszcze ktos uzupelni ta liste.

reklama
Dziewczyny a rozglądacie się już np za stanikiem do karmienia....i akcesoria potrzebne po porodzie? Ja się nie bardzo orientuje co bedzie mi potrzebne może bardziej doświadczona mamusia napisze???chodzi mi o majtki poporodowe,wkładki laktacyjne,słyszałam o jakimś płynie tantum rosse
Majtki poporodowe miałam - 4 sztuki. Takie z siateczki, można je było prać. Są też takiejednorazowe, ale ponoć gorzej powietrze przepuszczają bosą z celulozy, czy czegoś tam.
Podkłady ginekologiczne. Na pierwsze dni po porodzie. Ja zużyłam 5 paczek. W szpitalu mi dawali, choć miałam ze sobą.
Wkładki laktacyjne jak najbardziej. Dłuuuugo używałam. Ale dlatego, że karmiłam. Dla mnie najfajniejsze był Johnson's baby, bo nie były grube i miały plasterek. Dzięki temu nie odklejały się od stanika. Ale Aventa też są sobre, tyle że droższe. Bo te co jak kupowałam często były w promo, że 20 szt było gratis.
Tantum rosa na łagodzenie dolegliwości i ochrona przed bakteriami, tak nataliak pisała. Paczka 10 saszetek ponad 30 zł kosztuje.

Do góry