reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

kiedyś pisałyscie o takim albumie dla dziecka MOJE PIERWSZE PIĘĆ LAT Anne Geddes czy ma może któras jeszcze ten link zeby można dokładnie albumik obejrzec bo ja chciałam kupić taki koleżance na prezent. z góry dziekuję:-):-)

reklama
Ja już takowy albumik kupiłam...tzn dostalam go od mojego mężusia na gwiazdkę:-) Tytuł tego albumiku to "Księga mojego dzieciństwa" na podstawie książki "Wszystkich Was kocham najbardziej" Jest cudowny:-):-) Od dnia kiedy kobieta dowie się ze jest w ciaży przez urodzenie się maleństwa, koperty na zdjecia z USG, miejsca na wklejenie zdjeć rodziców i nie tylko,po pierwsze wakacje, święta- cudo :-) Bardzo podoba mi się podoba....powoli wypełniam to co już można:-)

Cześć dziewczyny, a ja trafiłam dziś w "Smyku" na promocję butelek AVENT. Do butelki 260ml jest gratis w postaci butelki 125ml. Czyli 2 buteleczki za 30zł.
Jakby co podaję link do strony, na której podane są sklepy, w których obowiązuje promocja (ale chyba nie ma tam wszystkich, bo Smyka w ZG nie wpisali, a ja właśnie tam kupiłam ten zestaw).
25 urodziny AVENT

A my kupiliśmy już mebelki :-D:-D:-D:-D
W sklepei nie było niestety komody i półeczki, więc z m-c musimy jeszcze poczekać na dostawę.Ale łóżeczko,szafa i krzesełko już jest.Pokój pomalowany, zostały dekoracje typu szablony, firanki,lampki itp :tak:
anusiak Ty nie opisuj tylko lepiej fotki wstaw.. my naprawdę przeżyjemy brak pościeli i innych drobiazgów ;-)

Jejuuuuu...wasze zaawansowanie w temacie otulaczków, mat, bujaków, butelek, laktatorów uświadami mi jaka ja jestem w tych tematach zielona...
bardzo dobrze, ża mamy ten watek., dzięki temu jak najdzie mnie wena (zapewne za około miesiąc gdy zamierzam juz być na L4) - wszystko sobie ponotuję i ruszę na podbój sklepów z akcesoriami dla niemowlaków :-)

Dziewczyny a rozglądacie się już np za stanikiem do karmienia....i akcesoria potrzebne po porodzie? Ja się nie bardzo orientuje co bedzie mi potrzebne może bardziej doświadczona mamusia napisze???chodzi mi o majtki poporodowe,wkładki laktacyjne,słyszałam o jakimś płynie tantum rosse

majtki poporodowe + podklady beda potrzebne przez kilka dni, potem podpaski. moze sie tez przydac specjalna poduszka poporodowa do siedzenia. tantum rosa jest do podmywania - zapobiega infekcjom, lagodzi bol i przyspiesza gojenie w czasie pologu. wkladki laktacyjne do stanika moga sie przydac nawet juz przed porodem, zalezy kiedy zacznie sie u Ciebie laktacja. to chyba takie podstawowe rzeczy ale moze jeszcze ktos uzupelni ta liste.

reklama
Dziewczyny a rozglądacie się już np za stanikiem do karmienia....i akcesoria potrzebne po porodzie? Ja się nie bardzo orientuje co bedzie mi potrzebne może bardziej doświadczona mamusia napisze???chodzi mi o majtki poporodowe,wkładki laktacyjne,słyszałam o jakimś płynie tantum rosse
Majtki poporodowe miałam - 4 sztuki. Takie z siateczki, można je było prać. Są też takiejednorazowe, ale ponoć gorzej powietrze przepuszczają bosą z celulozy, czy czegoś tam.
Podkłady ginekologiczne. Na pierwsze dni po porodzie. Ja zużyłam 5 paczek. W szpitalu mi dawali, choć miałam ze sobą.
Wkładki laktacyjne jak najbardziej. Dłuuuugo używałam. Ale dlatego, że karmiłam. Dla mnie najfajniejsze był Johnson's baby, bo nie były grube i miały plasterek. Dzięki temu nie odklejały się od stanika. Ale Aventa też są sobre, tyle że droższe. Bo te co jak kupowałam często były w promo, że 20 szt było gratis.
Tantum rosa na łagodzenie dolegliwości i ochrona przed bakteriami, tak nataliak pisała. Paczka 10 saszetek ponad 30 zł kosztuje.

Do góry