reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

Tak ale co innego ta onda z foczką o której piszecie - teraz ją obejrzałam sobie, a co innego oddzielnie foka i wanienka. Z tego co zauważyłam to ta onda jest szersza niż klasyczna wanienka i tam problemów z myciem na foce nie będzie bo to zestaw zintegrowany, ale przy tych węższych wanienkach - klasycznych może być mniej miejsca do włożenia ręki z boku bo wanienki nie zakładają wkładania foki - chyba że ktoś kupi większą wanienkę.
A co do plastikowych części to myślę że wyłożenie foki pieluchą flanelową powinno załatwić sprawę żeby dziecko nie leżało na plastiku.

reklama
Julienx, fajnie że wrzuciłaś różne zdjecia Antosia, nie ma to jak matczyna dokumnetacja wózków, wanienek itp:-) Co do wanienki z foczką (też dopiero się dowiedziałam że tak to się zwie;-)) to już kiedyś pisałam, że jak urodziła się moja młodsza siostra, to mieliśmy taką wanienkę i była to rewelacja! Nic się dziecku nie stało, żyje i ma super zgrabne nogi:-D Więc o ile do maja nie dowiem się, ze wymyślono coś sprytniejszego, to ja tez kupuje Ondę (razem z foczką:-))

ale jak ma sie taką Ondę to potem trzeba wanienkę wymienić, czy jak to jest?
No bo dziecko ok. 8-7 miesiaca siada... i wtedy mozna tez jej uzywać?

do foczki koniecznie trzeba kupic szersza wanienke :)

a co do ondy to ona ma specjalne miejsce do siedzenia co widac na zalaczonej fotografii. jednak moim zdaniem tego miejsca jest malo w porownaniu z wielkoscia wanienki a przeciez takie dzieci bardzo lubia kapiel, jest to swietna okazja do zabawy itd. dlatego moj plan jest taki ze jak maluch zacznie siadac to kupie normalna wanienke. no prawie normalna bo chce z ikei. ma ona na dnie specjalne gumowe falki zapobiegajace slizganiu i kosztuje tyle co najzwyklejsze czyli 26zl wiec wydatek niewielki.

Załączniki

• onda.jpg
    onda.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 45
Ten "stelaż" w ogóle nie przeszkadza w siedzeniu- po prostu dziecko siedzi, a między nózkami ma kawałek stelaża. A kolejny etap to już normalna wanna.

A nie można do kąpieli na początek używać gabki?
GĄBKA antypoślizgowa DO WANNY kąpieli HIT (865435892) - Aukcje internetowe Allegro
Wydaje się być wygodniejsza dla dzieciaczka niż te twarde plastikowe ustrojstwa...a co do higieny, można wrzątkiem wyparzyć..może mamy się wypowiedzą?
A my kupiliśmy już mebelki :-D:-D:-D:-D
W sklepei nie było niestety komody i półeczki, więc z m-c musimy jeszcze poczekać na dostawę.Ale łóżeczko,szafa i krzesełko już jest.Pokój pomalowany, zostały dekoracje typu szablony, firanki,lampki itp :tak:

gabki sa powszechnie odradzane ze wzgledu na to ze sa siedliskiem bakterii. ktoras dziewczyna pisala tu nawet wczesniej ze w szkole rodzenia odradzali ich uzywanie.

Ja tez osobiście skłaniam sie w stronę gąbki.... jest tak tania że nawet wymiana raz w tygodniu nie będzie problemem.... a komfort dla dziecka chyba lepszy.... muszę w sklepach pomacać i ocenić.....

reklama
Ja od samego początku podkładałam Jagodzie pod karczek i rączkę swoją rękę, a drugą ręką ją myłam. Jakoś tak wygodniej mi było czuć dziecko i nim manewrować. Musiąłam się tego szybko nauczyć, bo P. ciągle w pracy był. Tak więc kąpałam sama. Tak samo jak nie używałam nic do mycia, typu myjka gąbka. Płyn lałam na rękę i tak miziałam dzidziusia. Płyn oczywiście z dozownika.
Ale zastanawiałam się na początku nad materiałowym leżaczkiem, takim jak u julienx.
Julienx słodziak z twojego synusia.:tak::tak::-D

Do góry