reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

taaa, napisalam, to dostalam odpowiedz ze paczka kosztuje 11zl+23% VAT. a co mnie obchodzi ile kosztuje, skoro na aukcji wystawili wysylka paczka to tak powinni wyslac a nie listem:wściekła/y:, za wysylke zaplacilam 10,50 a dostalam listem za 6zl :wściekła/y: nie wkurzalabym sie tak, gdyby od razu napisali ze list polecony 10,50- po protu bym tam nie kupila

wystaw im negatywa, że oszukują i zarabiają na przesyłce:-/ sprzedawcy często tak robią, że taniej sprzdają samą rzecz, a zarabiają na kosztach wysyłki...skandal

reklama
no to dostałam odpowiedz:

"Witam,
Zapłaciła Pani dokładnie tyle ile podane jest na aukcji.
Jako firma do ceny wysyłki jesteśmy zmuszeni doliczać 23 %Vat (co zresztą jast na paragonie fiskalnym)
Koszt wysyłki to nie jest tylko cena znaczka pocztowego. "

moje pytanie bylo dlaczego wyslali listem pomimoze w aukcji jest opcja paczka pocztowa

idiotke chca ze mnie zrobic czy co?

"Witam,
Jako firma do ceny wysyłki jesteśmy zmuszeni doliczać 23 %Vat (co zresztą jast na paragonie fiskalnym)

moje pytanie bylo dlaczego wyslali listem pomimoze w aukcji jest opcja paczka pocztowa

a od kiedy vat nie jest wliczony w koszty przesyłki? :-/ Było coś napisane w aukcji?...bo z tego co patrzyłam to nie. Dobrze ze nie doliczyli Ci jeszcze za opakowanie. Pomińmy fakt, że nie odpowiedzieli Ci na twoje pytanie:/
Ale bym im wysmarowała negatywa...

no wychodzi ze doliczyli, bo zaplacilam za paczke 10,50 a dostalam poleconym listem za 6,20

pomijajac fakt ze ja nie chcialam listu tylko paczkę!

"Witam,

takie sprawy zgłasza sie do Allegro, bo klienta nie powinny obchodzić żadne vaty.. jeśli koszty są podane to musza byc one realne i jasne dla klienta.. jest to szczegółowo zapisane w regulaminie...
najpierw bym ich ostrzegła ajesli to nie zaskutkuje to natychmiast zgłosiłabym do Allegro...

ja wlasnie wyskoczylam do H&M w przerwie na lunch i zakupilam czapk e rybaczke dla Mateusza i dla chlopakow sa fajne spodnie..pewnie w polskiej kolekcji tez sa

Product Detail | H&M
ja wzielam granatowe a jak podejda to kupie tez te bezowe

Ostatnia edycja:
reklama
c.d

"
Witam,
Chyba dziury w całym Pani szuka.
Jeśli coś Pani nie odpowiada to proszę odesłać spodnie wraz z paragonem listem poleconym za 6,20 zł.
Zwrócimy Pani wpłaconą kwotę + 6,20.
Pozdrawiam,"

odesłać im?

a mialam im napisac ze musze doliczyc VAT i musza mi oddac 10,50

Do góry