reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Komi piekne zakupy!
Ja laktator to teraz raczej elektryczny kupie, wczesniej mialam reczny. Z tym, ze uzylam moze 3 razy. Ja nie mialam tyle mleka, zeby az trzeba bylo sciagac, albo moj zarlok wszystko wypijal. Ale mialam wystarczajaco, bo rosl bardzo dobrze i nie byl glodny. Bardzo rzadko, ze na bluzke mi cos przeszlo i to glownie na poczatku karmienia, uzywalam wtedy takich wkladek, a potem to juz coraz rzadziej. Jak dziecko w czas nie przystawione do piersi, to czasem nazbieralo sie, ze az wyplynelo, ale to nie czesto. A mleko pojawilo sie od razu nie mialam z tym tez problemu, zebym musiala laktatorem stymulowac. Ale to wszystko indywidualne, u kazdej kobiety wiadomo, ze inaczej bedzie i nawet u tej samej z kolejna ciaza moze byc inaczej.

Nataliak, Komi wielkośc piersi w przypadku karmienia nie ma nic do rzeczy- moja mama miała i ma:-p duże piersi (zdecydowanie cyce odziedziczyłam po mamie:-p:-D) i w ogóle nie miała pokarmu. Mnie karmiła 3 tygodnie, moją siostrę też około miesiąca. A znam dziewczyny, które miały malutkie piersi i mogłyby spokojnie bliźniaki wykarmic.

Komi zarąbista ta karuzelka, wiem bo Jagna ma:-D:tak: Są fajne melodyjki, można włączyć tylko światełko i wtedy na suficie kręcą się gwiazdki. Ja byłam bardzo z niej zadowolona. Myślę, że drugi dzidziuś też będzie. Teraz tą karuzelkę używa moja kuzynka dla córeczki i mała ją uwielbia.
Estragon też mam tę książke. I też wam dziewczyny polecam. Teraz tej samej autorki kupiłam Język dwulatka.:tak:
He, śmieszne jest, że mamy kupują te same rzeczy a tyle pozycji jest na rynku niemowlęcym.:-):tak:

A co do piersi, to ja mam cały czas miseczkę A, a przez pół roku karmiłam Jagnę tylko cycem, potem zaś po wprowadzaniu nowych posiłków mała ssała do listopada tego roku, czyli miała 18 miesięcy, jak przestała. Tak więc głowa do góry.:tak::tak:

mnie się podoba ta książka, bo jest w nietypowy sposób napisana, nie jako poradnik, tylko bardziej opowieśc, oczywiście z sugestiami autorki:tak:. Poza tym promuje zdrowy rozsądek przy wychowywaniu maleństwa i szacunek.

reklama
he he dostałam w prezecie od moich rodziców becik, he he mówię im, ze 60% chłopak a ci mi rózowy kupili :-p
i takie 2 zabaweczki w lidlu za 20 zł kupiłam dziś

Załączniki

• 100_0421.jpg
    100_0421.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 26
  • 100_0422.jpg
    100_0422.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 25
Do góry