reklama
Komi piekne zakupy!
Ja laktator to teraz raczej elektryczny kupie, wczesniej mialam reczny. Z tym, ze uzylam moze 3 razy. Ja nie mialam tyle mleka, zeby az trzeba bylo sciagac, albo moj zarlok wszystko wypijal. Ale mialam wystarczajaco, bo rosl bardzo dobrze i nie byl glodny. Bardzo rzadko, ze na bluzke mi cos przeszlo i to glownie na poczatku karmienia, uzywalam wtedy takich wkladek, a potem to juz coraz rzadziej. Jak dziecko w czas nie przystawione do piersi, to czasem nazbieralo sie, ze az wyplynelo, ale to nie czesto. A mleko pojawilo sie od razu nie mialam z tym tez problemu, zebym musiala laktatorem stymulowac. Ale to wszystko indywidualne, u kazdej kobiety wiadomo, ze inaczej bedzie i nawet u tej samej z kolejna ciaza moze byc inaczej.
Ja laktator to teraz raczej elektryczny kupie, wczesniej mialam reczny. Z tym, ze uzylam moze 3 razy. Ja nie mialam tyle mleka, zeby az trzeba bylo sciagac, albo moj zarlok wszystko wypijal. Ale mialam wystarczajaco, bo rosl bardzo dobrze i nie byl glodny. Bardzo rzadko, ze na bluzke mi cos przeszlo i to glownie na poczatku karmienia, uzywalam wtedy takich wkladek, a potem to juz coraz rzadziej. Jak dziecko w czas nie przystawione do piersi, to czasem nazbieralo sie, ze az wyplynelo, ale to nie czesto. A mleko pojawilo sie od razu nie mialam z tym tez problemu, zebym musiala laktatorem stymulowac. Ale to wszystko indywidualne, u kazdej kobiety wiadomo, ze inaczej bedzie i nawet u tej samej z kolejna ciaza moze byc inaczej.
estragon
mamusia synusia:P
Nataliak, Komi wielkośc piersi w przypadku karmienia nie ma nic do rzeczy- moja mama miała i ma duże piersi (zdecydowanie cyce odziedziczyłam po mamie) i w ogóle nie miała pokarmu. Mnie karmiła 3 tygodnie, moją siostrę też około miesiąca. A znam dziewczyny, które miały malutkie piersi i mogłyby spokojnie bliźniaki wykarmic.
katagorka20
Fanka BB :)
ochhh to dobrze bo ja juz się martwiłam bo raczej mam male piersi(( i bałam sie gdzie to mleko sie tam uzbiera dla malca
aldonta
Fanka BB :)
noi moj kolenjy dzisiejszy zakup
Laktator AVENT ISIS nowy! 2 butelki + gratis Wawa (866719710) - Aukcje internetowe Allegro
super okazja ! łał!
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Komi zarąbista ta karuzelka, wiem bo Jagna ma Są fajne melodyjki, można włączyć tylko światełko i wtedy na suficie kręcą się gwiazdki. Ja byłam bardzo z niej zadowolona. Myślę, że drugi dzidziuś też będzie. Teraz tą karuzelkę używa moja kuzynka dla córeczki i mała ją uwielbia.
Estragon też mam tę książke. I też wam dziewczyny polecam. Teraz tej samej autorki kupiłam Język dwulatka.
He, śmieszne jest, że mamy kupują te same rzeczy a tyle pozycji jest na rynku niemowlęcym.:-)
Estragon też mam tę książke. I też wam dziewczyny polecam. Teraz tej samej autorki kupiłam Język dwulatka.
He, śmieszne jest, że mamy kupują te same rzeczy a tyle pozycji jest na rynku niemowlęcym.:-)
Oleśka1977
A co do piersi, to ja mam cały czas miseczkę A, a przez pół roku karmiłam Jagnę tylko cycem, potem zaś po wprowadzaniu nowych posiłków mała ssała do listopada tego roku, czyli miała 18 miesięcy, jak przestała. Tak więc głowa do góry.
Oleśka1977
Dokładnie tak jak piszesz.mnie się podoba ta książka, bo jest w nietypowy sposób napisana, nie jako poradnik, tylko bardziej opowieśc, oczywiście z sugestiami autorki. Poza tym promuje zdrowy rozsądek przy wychowywaniu maleństwa i szacunek.
reklama