reklama
Ja na początki chodzenia kupię Jaśkowi butki memo, są najlepsze, choć ceny kosmiczne. Poźniej pewnie będę juź coś tańszego kupować, najważniejsze żeby wystartował z prawidłową postawą stóp
Buty dziecice i modzieowe MEMO, buty ortopedyczne, buty korekcyjne, obuwie profilaktyczne
...wiem, że wygląd nie jest najważniejszy, ale- bez urazy- dla mnie są brzydkie:-( W tej cenie można znaleźć równie dobre i ładniejsze (jak dla mnie;-)
Za chwilę wrzucę ubranka;-)
Jak już pisałam, znwou przeglądałam dzisiaj rzeczy Franka, rezultat:
Ogrodniczki sztruksowe ZARA, 6-9 m/cy, podszewka z miłej w dotyku bawełny, mało noszone- 25 pln
Spodnie jeansowe KappAhl, rozmiar z metki 74- identyczne jak Zara na 6-9 m-cy, nówki, z metką (cena z metki-69.90, zeszłoroczna kolekcja wiosenna) odsprzedam za 39.90, bo stwierdziłam, że zawaliłam dziecko spodniami w tym rozmiarze:-/
Do jeansów kupiłam koszulę (też KappAhl), też rozm. 74- pasuje do czerwonych przeszyć na jeansach;-) Koszula jest z cienkiego materiału, na plecach szara wstawka z bawelny, rękawki mogą być podpinane na napy.
Ogrodniczki sztruksowe ZARA, 6-9 m/cy, podszewka z miłej w dotyku bawełny, mało noszone- 25 pln
Spodnie jeansowe KappAhl, rozmiar z metki 74- identyczne jak Zara na 6-9 m-cy, nówki, z metką (cena z metki-69.90, zeszłoroczna kolekcja wiosenna) odsprzedam za 39.90, bo stwierdziłam, że zawaliłam dziecko spodniami w tym rozmiarze:-/
Do jeansów kupiłam koszulę (też KappAhl), też rozm. 74- pasuje do czerwonych przeszyć na jeansach;-) Koszula jest z cienkiego materiału, na plecach szara wstawka z bawelny, rękawki mogą być podpinane na napy.
Sztruksy ZARA- 6-9 m/cy, nowe, kolor brąz/ karmel, 30 pln
...jeszcze bodziak na 74, stan BDB, 10 pln (fajna firma, polecam stronkę: "robione rękami")
i ewentualnie dla Agulam;-)- koszulka 3-6 m-cy, nówka, firma Bambini (???), nie wiem jakim cudem ją przegapiłam, bo fajna była:-/ 15 pln?
Aaaa- ogólnie wysyłam GRATIS;-)
...jeszcze bodziak na 74, stan BDB, 10 pln (fajna firma, polecam stronkę: "robione rękami")
i ewentualnie dla Agulam;-)- koszulka 3-6 m-cy, nówka, firma Bambini (???), nie wiem jakim cudem ją przegapiłam, bo fajna była:-/ 15 pln?
Aaaa- ogólnie wysyłam GRATIS;-)
Ostatnia edycja:
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
rzygac mi sie chce jak widze te oblesne obuwie ortopedyczne z bartka ktore kosztuja wiecej niz buty dla doroslych i jeszcze chca ceny podniesc...
Sory, ale chyba generalizujesz po obejrzeniu kilku modeli. Kupuję od małego Jagodzie w Bartku, a raczej nie założyłabym dziecku obleśnych butów, więc chyba nie są takie złe.
Mają naprawdę fajne modele, które super wyglądają na nodze, ale trzeba poszukać, bo sklepy mają niewiele wzorów i się złaziłam, zanim kupiłam.
No i z tego co się orientuję, Bartek nie robi butów ortopedycznych, wręcz nie popiera, aby stosować takowe u dzieci ze zdrowymi stopami.
Bartek - buty dziecięce - sklep internetowy Eobuwie.pl
wiolan
PODWÓJNA MAMA
Ja jestem mega zadowolona z obuwia Bartka.. i tak jak pisała Oleśka Bartek ma naprawdę dużo fajnych wzorów, które niestety trzeba polować... no ale też cena bartka jest dość wysoko.. ale tak czy inaczej moje dziecko będzie chodziło w obuwiu co ma wkładkę profilowaną (do 3 r.ż musowo) ja tam patrzeć nie będę na to żeby buty w pierwszej kolejności ślicznie na nodze wyglądały.. bo większośc co ślicznie wygląda nie ma wkładek.. wiadomo, że mają ładnie wyglądać i pasować do wszystkiego ale wkładka profilująca stópkę musi być obowiązkowo... chodzi mi o takie wybrzuszenie mniej miedzy palcami i piętą...
Skoro już przy butach jesteśmy to proszę o rady jakie kupić pierwsze buty dla dziecka Jeszcze się w temat nie zagłębiałam ale to już najwyższa pora bo zleci ten czas szybko...Chodzi mi o firmy godne polecenia no i na co zwracać szczególnie uwagę przy kupowaniu pierwszych butów?
estragon
mamusia synusia:P
Chodzenie
Nauka chodzenia to okres kształtowania się stóp i rozwijania ich funkcji. Dziecko uczy się je obciążać, wykorzystywać do podpierania i przemieszczania ciała. Stopniowo doskonali czucie stopy i całego ciała. Najskuteczniej postępuje to wtedy, gdy stopa ma bezpośredni kontakt z podłożem, bo to zmusza ją do pracy. Najlepiej więc, by dziecko biegało na bosaka lub w skarpetach. Najważniejsze, by nie ślizgało się po podłożu. Najlepsza jest więc szorstka wykładzina.
Pierwsze obuwie
Palce muszą mieć nieco swobody, ale bez przesady. But nie może być za duży - co najwyżej o pół numeru. Najlepsze czubki buta to takie, które są lekko podniesione do góry. Wkładka bucików dziecka do mniej więcej drugiego roku życia może być płaska, ale pod warunkiem, że będzie wąska w okolicy śródstopia. To najważniejsze miejsce! Właśnie tu, gdzie stopa się nie zgina, but powinien idealnie do niej przylegać. Mimo wszystko, najlepsze są sznurówki. Ale najważniejsze, aby zapięcie, nie przeszkadzało stopie zginać się do góry (grzbietowo). Nie może być umieszczone w miejscu połączenia stopy i podudzia. Najlepiej niech obejmuje grzbiet stopy jak najbliżej tego połączenia. Podeszwa powinna być sprężysta, to znaczy niezbyt giętka, ale z pewnością nie twarda. Powinna zginać się w tej okolicy, gdzie zginają się palce dziecka, i być zaokrąglona ku górze. Dla noworodków, a także małych niemowląt w pierwszych miesiącach życia najlepszymi kapciami są skarpetki z "bieżnikiem”. Jeżeli maluch może chodzić po mieszkaniu na bosaka, to świetnie! Inne rozwiązanie to klasyczne tenisówki. Mogą być też sandały, ale tylko trzy paski trzymające stopę i koniec.
i jeszcze coś:
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwoj/Na-tropie-dobrych-bucikow.html
Nauka chodzenia to okres kształtowania się stóp i rozwijania ich funkcji. Dziecko uczy się je obciążać, wykorzystywać do podpierania i przemieszczania ciała. Stopniowo doskonali czucie stopy i całego ciała. Najskuteczniej postępuje to wtedy, gdy stopa ma bezpośredni kontakt z podłożem, bo to zmusza ją do pracy. Najlepiej więc, by dziecko biegało na bosaka lub w skarpetach. Najważniejsze, by nie ślizgało się po podłożu. Najlepsza jest więc szorstka wykładzina.
Pierwsze obuwie
Palce muszą mieć nieco swobody, ale bez przesady. But nie może być za duży - co najwyżej o pół numeru. Najlepsze czubki buta to takie, które są lekko podniesione do góry. Wkładka bucików dziecka do mniej więcej drugiego roku życia może być płaska, ale pod warunkiem, że będzie wąska w okolicy śródstopia. To najważniejsze miejsce! Właśnie tu, gdzie stopa się nie zgina, but powinien idealnie do niej przylegać. Mimo wszystko, najlepsze są sznurówki. Ale najważniejsze, aby zapięcie, nie przeszkadzało stopie zginać się do góry (grzbietowo). Nie może być umieszczone w miejscu połączenia stopy i podudzia. Najlepiej niech obejmuje grzbiet stopy jak najbliżej tego połączenia. Podeszwa powinna być sprężysta, to znaczy niezbyt giętka, ale z pewnością nie twarda. Powinna zginać się w tej okolicy, gdzie zginają się palce dziecka, i być zaokrąglona ku górze. Dla noworodków, a także małych niemowląt w pierwszych miesiącach życia najlepszymi kapciami są skarpetki z "bieżnikiem”. Jeżeli maluch może chodzić po mieszkaniu na bosaka, to świetnie! Inne rozwiązanie to klasyczne tenisówki. Mogą być też sandały, ale tylko trzy paski trzymające stopę i koniec.
i jeszcze coś:
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwoj/Na-tropie-dobrych-bucikow.html
reklama
Stasiek zasuwa w tych i naprawdę polecam po domu na bosą stopę. To tak jak goła stopa prawie.
Białe Buciki z Pieskiem, Inch Blue - ekoMaluch
tu troche tańsze, polskie:
Paputki dla dzieci, sk
Białe Buciki z Pieskiem, Inch Blue - ekoMaluch
tu troche tańsze, polskie:
Paputki dla dzieci, sk