reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Fakt, że opinie co do butów się zmieniły, jak rozmawiałam z mamą na ten temat, to wtedy były zalecenia, aby buty były sztywne i za kostkę, teraz to się zmieniło, jak widac.
Ale dobrze by było, żeby w pierwszym okresie, kiedy dziecko stawia kroki, butki jednak chroniły kostkę, bo to zmniejsza jej rozchwianie.

reklama
Ja tez sie za bardzo nie znam ale jak bylismy z Wiktorem na bilansie 4-latka to pediatra powiedziala ze juz mozemy kupic te buty z wkladka o ktorej pisze Wiolan,zeby juz stopka sie ksztaltowala.

Oleska kupujesz te buty z Bartka z tej stronki co podałas?

Co do butów elephanten to mogę powiedzieć że są super. Mierzyłam mojej małej takie bordowe jakieś 3 miesiące temu i musze powiedzieć że byłam zaskoczona mile. Buciki mięciusieńkie, podeszwy też, nóżka do bucika "wchodziła jak w masełko" i była ładnie dopasowana. Nie kupiłam ich jednak bo mój małż stwierdził że za szybko takiego takiemu maluchowi już stopki do butów pchać...

Ja jak zakładam kurteczkę małej to zakładam te butki, tyle że pod nimi ma rajtki i jeszcze jedne cieńkie skarpetki.
Podbijam prośbę nataliak bo w zasadzie też by nam się przydały jakieś inne butko skarpetki :)

Wlasnie ja nie wiem jak to jest z tym bieganiem na boso...Weronika caly czas latała po domu w samych skarpetkach i tez na bilansie szesciolatka wyszlo plaskoskostopie.Teraz musi nosic obuwie profilaktyczne (po domu i w szkole) + wkladki ortopedyczne do butów wyjsciowych.Ortopeda zalecil nam takie:sandałki orto. SWOP 29-34 "Online shop TOMBUT"

niedawno podrzucałam linka dla afi z bucikami. Mamy takie:
Buciki 7 | Na stopy | Buciki |

jestem z nich bardzo zadowolona, bo są cieplutkie (od spodu mają kożuszek), nie ma możliwości, aby spadły, albo żeby dziecko je ściągnęło, bo mają wszytą taką jakby skarpetkę (więc są troszkę wyższe w rzeczywistości)i ściągacz z gumeczką, prałam je już 2 razy i zupełnie nic się z nimi nie dzieje, wyglądają jak nowe, poza tym mają od spodu abs, także stająco-chodzące dziecko może się w nich swobodnie poruszac

dla dziewczynki te są też super, zwłaszcza do kurteczki:
http://www.mivo.sklep.pl/product-pol-1715-Buciki.html

Ostatnia edycja:
My będziemy mieli łuski afo ale w nich Dorian może normalnie chodzić w butach :):) już się nie mogę doczekać jak mu kupie pierwsze buty :):)

kiedyś któraś wklejała takie krzesełko do wanny, nie wiem jakie wtedy było moje zdanie na ten temat ale po ostatnich kąpielach Doriana jestem skłonna to kupić, cholera on czas wariuję, chce stawać, ślizga się, obija itd itd umyć go to nie lada wyczyn ...

reklama
estragon fajne te buciki, wzięłaś rozmiar 20? bo mniejszego nie widzę..
u nas na razie chyba rozmiar 18 -> stopę ma długości 10,5 cm

Do góry