reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

Hej!!
Silka moja koleżanka kupiła przed narodzinami synka całą serię nivea dla dzieci i potem w ogóle ich nie użyła bo podobno nie są za dobre, tak słyszałam jeszcze od kilku osób, to może jeszcze przemyśl to kochana bo ciężko tak doradzać, ale ja już mam opinię od kilku mam.
pozdrawiam!!!

reklama
Hej Mirelko :-)

No ja właśnie mam opinię już kilku mam pozytywną o produktach Nivea... No i weź tu się zdecyduj :crazy: A Ty jakie kupujesz ??

Jakich kosmetyków zamierzacie używać ?? Bo ja chyba się zdecyduję na NIVEA, pieluchy, to Pampersiaki, ale nie wiem czy kupować Newborn, czy takie od 3 do 5 kg... Niby dzieci rodzą się powyżej 3 kg... Ale może te Newborn są jakieś specjalne??
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to kosmetyki Nivea Baby Nutrisensitive są świetnym wyborem dla noworodka. Ja też zakupiłam na początek nivea i używam ich do tej pory - jestem bardzo zadowolona:-):-):-). w przeciwieństwie do Hippa i Johnsona, te kosmetyki nie podrażniły skóry Szymka (po Hippie krem do skóry to masakra była:eek:).

Co do newbornów, to zwykle kupuje się je dla wcześniaków, ale wszystko zależy od budowy maluszka. Zwykle te standardowe są ok, ale my na przykład przez pierwsze 2 tygodnie new bornów używaliśmy bo dopiero później Szymek nabrał ciałka i pieluszki 1 zaczęły pasować :tak:.

Laktator Avent Isis to również świetny wybór :-):-)

No właśnie, dlatego nie chciałam za bardzo się wtrącać ale na wszelki wypadek postanowiłam coś podpowiedzieć :happy: no bo chyba wychodzi na to, że wszystko zależy od dzieciaczka :happy: i co człowiek to opinia. Ja postanowiłam nie słuchać za bardzo innych w wyborze różnych rzeczy ale czasami jak się człowiek nasłucha to ma mętlik w głowie :happy:
Ja sama nie wiem szczerze mówiąc jeszcze na jakie kosmetyki postawić bo na rynku tyle różności, że głowa boli !!! :-D

Silko no to super ze pościel fajowa:tak::-)
co do kosmetyków... to ja zakupiłam serie bambino (która produkuje nivea) i jest najbardziej polecana przyszłym mamom no i nigdy jeszcze nie słyszałam zeby bambino ktoregos dzidzie uczuliło;-) a o innych sie słyszy zwłaszcza johnsons:confused2:
a pampersiaki ja kupiłam "1" czyli od 2 do 5kg i zastanawiam sie czy jeszcze odrazu niekupie "2" od 3 do 6kg.....

Kachurku mamy podobne łóżeczko i wózek:-D łóżeczko mam z klupsa, takie większe z szufladą, materacyk mam piankowo coś tam:nerd: chyba kokos ale na 100% nie wiem No i xlandera też mam tylko 3kołowego:tak:
Pościeli nie kupowałam, tylko śpiworki itp. ochraniacze dostałam od rodzinki.
No i mamy 3prześcieradełka z gumką 2frotte i jedno zwykłe bawełniane.
Wanienkę mamy dużą na stojaku.
Z kosmetyków część będę mieć z niva i linomag (u mnie w rodzinie linomag jest używany i bardzo zachwalany:tak:)
Pieluszki mamy po jednej paczce, new borna: pampersa, haggis i happy.

reklama
a to moje nowe zakupki :)
311106275

Do góry