reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

Z 16miesięcy temu (czyli rok i cztery) miała mojej siostrze urodzić się dziewczynka miała już imię Zosia:tak: i niespodzianka urodził się chłopczyk:-), sis gdy położna jej powiedziała "ma pani pięknego synka" była już wyczerpana i powiedziała "to nie ta bajka, to nie moje dziecko":-D
No ale jest Mateuszek bardzo kochany i wszyscy się cieszą, że chłopak:happy2:.
Siostra miała pretekst by wymienić wózek bo teściowa kupiła jej różowy, kompletną tandetę. Więc sis sprzedała różowy i kupiła wtedy podobający się jej najbardziej zielony buzz, który okazał się być tandetą:wściekła/y:

A co do ubranek, to ostatnio zauważyłam dziwną modę, że albo wszytko na różowo, albo niebiesko. Nic inwencji twórczej. A przecież dziecko po przez zróżnicowane kolory umysł dziecka zostaje pobudzony. Pobudza się jego wrażliwość na otoczenie. I tak samo jest z ubraniem. Monotonia powoduje, że dziecko nie ma bodźca do poznawania, oglądania, bo wszystko jest monotematyczne.

reklama
widze ze zrobilam zamieszanie z pytaniem o chusty i nosidełka...
ale fajnie że tyle opinii... ja chuste kupie na 99 % i chcę w niej nosić maluszka mojego od początku
bo to podobno duzo daje do rozwoju emocjonalnego maleństwa

ale po rozmowach różnych wózek tez kupie - na razie stelaż z gondola i fotelikiem do auta
bo wózek sie przyda na dalsze spacery i gdyby mi faktycznie na poczatku za cięzko było
a w ogóle to sie zastanawiam czy ze względu na mała przestrzen niezrezygnowac w pierwszych miesiacach z łóżeczka i wykorzystac gondole wózka włąśnie do spania...

na ten moment najbardziej jestem zdecydowana co do fotelika
- w gre wchodzi Maxi Cosi Cabrio
Chicco Synthesis X-Plus
lub Bebe Confort Creatis
na tanszenawet nie patrze,bo w testach zderzeniowych maja ponizej 3 czyli nie spełniaja swojej roli
teraz tylko kwestia doboru stelaża z gondolą zeby to do siebie pasowalo...
ale tu juz niestety musze sie do sklepu wybrac i przekonac co jak sie prowadzi...

nie chodzi mi o ciuszki,ale o całość wyprawki:tak: a po za tym ja tylko napisałam tylko swoje zdanie, jak ktoś chce mieć od góry do dołu niebieskie lub różowe to przecież nie przyjadę z odsieczą;-) :-D

pościel mam z głowy, znaczy się nie kupuję kołderki tylko śpiworki ale tych trzy sztuki podobno na początek starczą więc ja już je mam teraz tylko prześcieradełka, ochraniacze na szczebelki. No i łóżeczko, choć z tym nie musimy się śpieszyć bo mamy kołyskę:tak:

Ja też chciałam kołyskę ale wszyscy na mnie siedli że jest na krótko i po co a mi się tak podobają i co mam zrobić...

a dziś mój małżon do mnie dzwoni i mówi że czeka na mnie w domu big paka od znajomych tj...nosidełko,wanienka plus coś do podkładania do kąpieli do wanienki(coś tak określił mój mąż)leżaczek dla dzidzi paka big ciuszków a to najlepsze dwa wózki dobre co ja sie pytam po co brał te wózki skoro kupujemy a on będziesz mieć trzy nosz kurczę nie mogę...no i parę innych rzeczy mój mówi pokój załadowany czeka na cię i dwa wózki na środku...no chyba,że wożki mi się spodobają to nie kupię ale jaja nawet sie nie spodziewałam i do tego worek ciuszków nowych używanych...

Aduniu to Cię miła niespodzianka spotkała;-):-D to napisz jakie te wózeczki to poszukam na neci i lukne:tak: bo spac mi się jeszcze nie chce;-)

aha i dostaliśmy spiworki do spania bo mój mąż mnie dziś pouczał że nie wolno pod kołderką bo może się udusić itp...popatrzcie jaki to mądrala się zrobił:-D:-D:-D:-D obyty w nowinki...

MAJU cholercia ja nie wiem jakie te wózki bo mój mi nie powiedział a wracamy za dwa tygodnie do siebie do chawirki tzn on tu ma do mnie dojechać posiedzimy i potem wracamy ale to gdzieś za dwa tygodnie i muszę się uzbroić w cierpliwość a uwierz mi że poleciałabym już teraz na nogach do domu żeby to wszystko oglądnąć....nie ważne 400km

reklama
no no to twój mąż rzeczywiście się coraz bardziej wczuwa w rolę ojca:-D i dobrze bo to miło jak facet się interesuje i sypie radami:tak::-D oj wierze Ci bo ciekawość to normalnie do róznych głupich rzeczy potrafiłaby człowieka zmusić:-D to jak już wrócicie do domku to wtedy nam napiszesz i będziemy oglądać:tak:
atak swoją drogą czy któraś z was może słyszała o tej polskiej firmie ed-re-ma?:confused: bo ten wózio co oglądaliśmy był naprawdę fajny i nie kosztował dużo bo niecałe 800zł:tak:

Do góry