reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

masiek, dzieki za namiar na stronke. Gustowne te ciuszki. Na pewno cos wybiore i zaryzykuje kupno chociaz nie przepadam zamawiac przez internet (nie mozna pomacać :)
Ja jestem na etapie kupowania ciuszkow firmy Cherokee. Tu w Gorzowie ,gdzie teraz jestem sa w Tesco - naprawde ladne i wydaja sie dobre gatunkowo.
Probowalam znalezc fotki do wklejenia ale na ich stronie jest bardzo ubogo.

Maja - podobaja mi sie Twoje ciuszki z drugiego postu - sympatyczne wzory.

ach co za radosc, kupowac maluszkowi ubranka. Szkoda tylko ze moj maz tego nie kuma i patrzy na mnie ze zdziwieniem ze jeszcze tyle czasu a ja juz szaleje. Co zrobic...

Pozdrawiam.

reklama
Dziękuję maju za info i namiar, słyszałam o tej pościeli, jeśli dobrze pamiętam moja koleżanka kupowała tam pościel dla swojego synka (mały ma już 6miesięcy a dopiero co się urodził i był taki malutki)

Soltiera też lubię dotknąć pomacać, ale nie wiem czy zauważyłaś dużo trudniej kupić ciekawe ubranka dla chłopaka.
Te które kupuję na allegro są używane, za grosze.
No tylko pościel, śpiworki, kocyki kupię nowe, ale też jak porównuję cenowo w sklepie na allegro często mogę kupić dużo taniej, tyle, że na allegro jeśli małe rzeczy kupuję, to opłaca się kupić więcej ze względu na koszt przesyłki.
Mój kochany w główkę się nie puka, bo wie, że mi kupowanie sprawia radość. Zresztą widzę, że on też zaczyna wciągać się w kupowanie.
Wczoraj rozmawialiśmy o wanienkach, bo dumny tatuś chce osobiście kąpać swojego synka no i powiedział, że musi mieć do tego super sprzęt:-D

Masiek popieram twe zdanie na allegro można kupić o wiele taniej a ja ostatnio byłam w tesco ale cheroke kurde uważam drogie i można kuipc taniej ale maja ładne ciuszki fakt...muszę zakupic pościel jeszcze na allegro

Witajcie po świętach:)

Byłam dziś na zakupach. Kupiłam trochę ubranek, są piękne, ale boję się, że mogą być za małe. Nie zastanawiając się długo, kupiłam najmniejsze, czyli rozmiar 56.
Koleżanka mi powiedziała, że lepsze zawsze są większe, 62 a nawet 68.
A jakie wy kupujecie rozmiary?

Cześć Marta ja mam wszystkie 62-68 ale mi teraz powiedzieli ,żeby kupić na 58 ale to zależy jaka się dzidzia urodzi...ale chyba te 58 dokupię pare sztuk ie dużo bo to moment i wyratsa

dziewczynki nie warto kupowac tego najmniejszego rozmiaru lepiej brac 62-68 one sa niewiele wieksze a jak sie dzidzia urodzi 57 cm dluga to juz na dzien dobry bedzie miec za male ciuszki, Marta juz kupilas to trudno przeciez nie wyrzucisz ale teraz zaopatrz sie juz w te wieksze, a Ty adus nie dokupuj uwierz nie ma sensu:tak:

Fakt nie ma co kupować dużo tych małych rozmiarów.
Ja wiem, że mój synek będzie mały więc paczka bodziaków, ze dwa śpiochy i pajace na początek w rozmiarze 56mam, większość ubranek kupuję w większych rozmiarach.
Do tej pory kupiłam raczej takie uniwersalne rzeczy jak sweterki w 68rozmiarze i 74, bluzeczki też większe.
Bodziaki jakie teraz kupuję to takie, które są zabawne itp.
Jak się młody urodzi, to będę kupować ubranka na bieżąco.
Już raczej nie będę kupować więcej bo nie chcę być potem zawalona ubrankami i tak rodzina mnie na pewno jeszcze obsypie ciuszkami.
Teraz raczej skupimy się na sprzętach. Wózek już nie bo mamy.
Ale łóżeczko, komody, pościel itp.

no dziewczynki ja nie wytrzymalam i kupilam dzisiaj 2 pajacyki i zwykle biale body:tak:, ciezko jest kupowac dla anonimowego obywatela:-D ale mam chociaz to:tak::happy2:,

reklama
Też brałam pod uwagę ten wózek:tak: ale rodzinka jak wiecie już nam wybrała i jest oki:-)
Jaki dzidziuś się urodzi można trochę przewidzieć obserwując jak rośnie w brzuszku, mój mały geniusz raczej będzie mały więc na pewno przyda mi się kilak ubranek w 56rozmiarze, ale jak któraś wie, że dzidzia będzie duża, to nie ma sensu kupować mniejszych niż 62rozmiar:tak:
I tak kupuję tylko kilka małych tak na początek, jeśli będą potrzebne mniejsze, to się kupi w końcu na początku żadna filozofia bo dzidziuś ubierany jest w body i pajac tak mu najwygodniej:tak:

Do góry